Hogyan küzdjünk a lábgomba és a körömgomba ellen?

 
labgomba-koromgomba-ellen

Lábgomba és körömgomba tények és tapasztalatok

Lábgomba, körömgomba kezelése, tipp gombás fertőzés, gombásodás ellen

Télen, nyáron fontos a lábak gondozása. Ügyeljünk egész évben a megfelelő ápoltságra, hogy nyáron bátran viselhessük kedvenc szandálunkat. A gombás fertőzések könnyedén terjednek emberről emberre, uszodákban, strandokon, ahol az egyik leggyakoribb fertőzés a lábgomba és a körömgomba

De vajon hogyan küzdjünk a gombásodás és leginkább a körömgomba ellen?

Gombásodás (lábgomba) felismerése:

A lábujjak közötti gombás fertőzés első tünete a viszketés, majd enyhe hámlás jön létre. A lábgomba az egyik leggyakoribb gombás bőrbetegség. A betegség kialakulására hajlamosít a zárt, nem szellőző cipők és műszálas zoknik, harisnyák viselése, a láb izzadásra való hajlama, perifériás vérellátási zavarok, stb.

Gombásodás (lábgomba)  megelőzése:

Igen fontos a higiéniás szabályok betartása. A cipőt és zoknit naponta cserélni kell. Lábmosások után a lábujjak közötti területet alaposan ki kell szárítani, mielőtt zoknit húzunk.

 Ugyancsak javasolt a lábujjak közötti gézcsík alkalmazása az összefekvő területek izolálása céljából. A cipőket érdemes félévente fertőtleníteni. A hosszú ideig nem kezelt gombás folyamat a lábfejre és a talpra is terjedhet és további gombásodás okozója is lehet. A családtagokat is érdemes egy időben kezelni, mert az otthoni mezítlábas közlekedéssel a fertőzés egymásnak átadható, illetve a zuhanytálca is fertőző forrás lehet.

A körömgomba fertőzésnek különböző fokozatai vannak. Az irodalmi adatok szerint Európában 4-20%-os az előfordulási gyakoriság és ennek 80%-ában a lábon, 20%-ában a kézen vannak a tünetek.  A fertőzés leggyakrabban a körömlemez szabad széle felől történik. A köröm elveszti fényét, a szélen felrostozódik, törékennyé válik és alatta sárgás-fehéres, vagy barnás morzsalékony massza keletkezik.

INTENZÍVEN ELTÁVOLÍTJA A GOMBÁS FERTŐZÉS ÖSSZES KÖVETKEZMÉNYÉT

INTENZÍVEN ELTÁVOLÍTJA A GOMBÁS FERTŐZÉS ÖSSZES KÖVETKEZMÉNYÉT

Körömgomba kezelése, tipp gombás fertőzés, gombásodás ellen

Körömgomba okai: A Perifériás vérellátási zavarok, diabetes mellitus, hyperhidrosis, a köröm területére lokalizálódó psoriasis, lichen ruber, szűk cipők okozta traumák hozzájárulhatnak a fertőzés kialakulásához.

Körömgomba kezelése:

A körömgombát az esetek nagy részében antibiotikumokkal 3-6 hónap alatt csaknem 100%-an gyógyítják. A belső kezelés mellett fontos a rendszeres dezinficiens fürdő, áztatás, mechanikai tisztogatás és a helyi antibiotikus kezelés is.

A kezelés alatt és a végén szükséges a cipők, papucsok fertőtlenítése. Láb,- és körömgomba kezelése gyógyszer nélkül:

Nagyfokú fertőzésveszélye miatt nagy odafigyelést igényel, mert a gomba az antiszeptikus mosóporok használata mellett és az energiatakarékos 40 fokos hőfokon nem pusztul el, inkább szaporodik, így átterjed a család tagjai által használt ruhadarabokra, törülközőkre, így további fertőzéseket okoz.

Mire kell vigyázni gombás fertőzés esetén?

Íme néhány dolog, amit könnyedén megtehetünk körömgomba esetén:

· Tartsuk a körmöket rövidre vágva, és reszeljük is le a vastag területeken.

· Ne használjuk ugyanazt a körömvágót és reszelőt az egészséges körmökön amit a fertőzött körmökön használtunk. Ha a pedikűrössel vagy manikűrössel ápoltatjuk lábunkat vigyük magunkkal a saját ollónkat és reszelőnket otthonról.

· Viseljünk gumikesztyűt nedves munka (például mosogatás, vagy padlómosás esetén). száraz munkát végzünk az ujjak védelme érdekében viseljünk 100 százalékos pamut kesztyűt.

· Használjunk 100 százalék pamut zoknit. Cseréljünk zoknit ha nedves vagy az izzadt lesz a lábunk. Minden nap tiszta, száraz zoknit vegyünk fel.

· Viseljünk jó  széles cipőt az orr területén. Ne viseljünk hegyes orrú cipőt mert az összenyomja a lábujjakat.

· Nyilvános helyiségeken (mint például öltözők ) kerüljük a mezítláb járást, tartsuk be az alapvető higiénés követelményeket, valamint fürdés előtt és után mindig zuhanyozunk le.

·  Antibiotikumos hintőporos, kenőcsös, géles kezeléssel az érintett terület gyorsan tünet mentesíthető, de preventív kezelés a visszafertőződés megakadályozása miatt folyamatosan szükséges.

Ez csak néhány egyszerű lépés amit javasolunk a lábgomba és a körömgomba fertőzés esetére.

 

Olvass további segítséget a lábgomba fertőzés ellen és körömgomba fertőzés ellen

INTENZÍVEN ELTÁVOLÍTJA A GOMBÁS FERTŐZÉS ÖSSZES KÖVETKEZMÉNYÉT

INTENZÍVEN ELTÁVOLÍTJA A GOMBÁS FERTŐZÉS ÖSSZES KÖVETKEZMÉNYÉT

Ha tetszett a körömgomba ellenes poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Ajánlott cikkek ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

természetes mellnövevelés mellnövelő szer

Természetes mellnövelés műtét nélkül

anyagcsere gyorsító garcinia HCA

Hihetetlen eredmény, zsírégető

Érezd az eredményt heteken belül

Érezd az eredményt heteken belül, innovatív testépítés

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect