Testépítés tanácsok kezdőknek Testépítés kezdőknek,testépítés gyakorlatok,test építés,testepito,testépítő,

Testépítés és Pénzvisszafizetési garancia!

Ha 90 napon belül nem vagy elégedett a termék hatásával, visszaküldheted a bontatlan dobozokat. Visszautalják az árát.

Probolan 50

Probolan 50

Hatékony testépítés – Probolan 50 izomnövelő, gyors izomépítés, gyors testépítés

A sikeres testépítés a célod? A testépítés alapelvei, a siker titka

A testépítés

A testépítő sport célja és képessége a külalak megváltoztatása a zsír csökkentésével és az izmok növelésével. Ennek okán mindenfajta alakformálás legjobb eszköze is egyben.

A testépítés alapkövetelménye a jó edzésterv

A testépítés alapkövetelménye a jó edzésterv

 

A testépítés mindenfajta alakformálás legjobb eszköze is egyben.

A testépítők által alkalmazott súlyzós edzés hivatalos megnevezése a „Progresszív terhelésű edzés”, tehát a szervezetet, izmokat ért terhelésnek folyamatosan növekednie kell a várt eredmény elérése érdekében. Ennek betartása nélkül gyakorlatilag az edzések nem vezetnek eredményre, egy adott fizikai állapotot konzerválnak.

A testépítés alapkövetelménye a jó edzésterv.

 • A személyre-szabott edzésterv kialakítása tekintetében természetesen érdemes kikérni szakedzők tanácsait.
 • Az edzésterv heti 3 edzésnapot feltételez 1-1 pihenőnap közbeiktatásával, ezen intenzitást növelni csak a megfelelő szint elérése után ajánlott.

 

Testépítés kezdőknek súlyzóval

 

A testépítés eszköze a súlyzós edzés.

Ehhez kapcsolódóan fontos jó néhány alapszabály betartása. Rendkívül fontos az edzések megkezdése előtt 5-10 perc bemelegítés az ízületi és hirtelen terhelés okozta izomsérülések elkerülése végett. A megfelelő súlyokat mindenki saját kondíciójának megfelelően kell, hogy kiválassza, edzője segítségével meghatározza, mivel minden szervezet más terhelési szintet igényel a várt hatás, illetve a célok elérése érdekében.
Azért, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá tegyük, milyen egyszerű dolog is a testépítés, egy csokorba gyűjtöttük a siker elérésének hat alapvető elvét. Ezek első pillantásra úgy tűnhetnek, hogy nem szolgálnak semmi újdonsággal, mégis, az alább leírtak értékes bepillantást nyújtanak a testépítés tudományába, és elengedhetetlenek ahhoz, hogy bárki belevágjon, és következetesen valósítson meg, egy jól meghatározott edzésprogramot.

A sikeres testépítés hat kulcsfontosságú alapelve

 • 1. Állíts fel reális, elérhető célokat – mind rövidtávra, mind pedig hosszútávra.
 • 2. Szabályos és alapos munkatervet dolgozz ki, amely az egész testedet megdolgoztatja.
 • 3. Fogadd meg, hogy 4-5 héten át kitartasz a már kidolgozott terved mellett. Erre azért van szükség, hogy elkezd érezni a változást és lásd az eredményt, valamint, hogy növeld a kitartásodat és a napi munkát rutinná tedd.
 • 4. Az edzések iránti lelkesedés a legfontosabb elem és a legfőbb hajtóerő a sikerhez vezető úton.
 • 5. Fontos, hogy a táplálkozásod is egészséges és jól átgondolt legyen. Lényeges, hogy megfelelő ételeket, megfelelő sorrendben és megfelelő mennyiségben fogyassz.
 • 6. Higgy magadban, és kezdetektől fogva légy biztos abban, hogy ha ezeket az egyszerű elveket követed, eléred a vágyott célt.

Testépítés tanácsok kezdőknek:

Amikor a test izomzata erőteljes növekedésbe kezd…

1. A célkitűzés
Mérlegeld reálisan a lehetőségeidet, amikor kitűzöd a célokat. A sikers testépítés eredményeként nem a testsúly változik, hanem a test izomzata kezd erőteljes növekedésbe.

Már a legelejétől nagyon fontos, hogy minden egyes edzés sikerélményt hozzon számodra.

Figyelj arra, hogy megfelelő energiával kezdj hozzá a munkához, és ügyelj arra, hogy ne terheld túl magad, és mind fizikailag, mind pedig szellemileg teljesen ki ne merülj.

Ha pl. azt a célt tűzöd ki, hogy nyár végére úgy akarsz kinézni, mint Rambo, valószínűleg sok csalódás fog érni, és a kudarcérzet miatt előbb-utóbb teljesen felhagysz az edzésekkel.

2. Az edzések rendje
Gondold végig, hogy a siker érdekében mennyi időt kell fordítanod az edzésekre: napi hány órát és heti hány napot?

Erre az edzéstervre építve tervezz egy olyan szabályos és hatékony programot, amely csak az alapgyakorlatokat tartalmazza.

 • Először mindig a hasat dolgoztasd meg, majd a mellet, hátat, vállakat, bicepszet, tricepszet, majd végül a lábakat. Ez persze csak egyféle, a gyakorlatban már bevált sorrend.
 • Két gyakorlatot válassz testrészenként, és csinálj 8-12 ismétlésből álló 3-4 sorozatot belőlük. Ha még nagyon a testépítés elején tartasz, tarts egy napos pihenőt a különböző izomcsoportok között.
 • Amikor az edzésprogramodat készíted, tartsd nyitva a szemed és a füled is egyaránt. Olvass ezzel a témával foglalkozó újságokat és könyveket, menj el edzőtermekbe, illetve informálódj barátaidtól, ismerőseidtől és természetesen, szakemberektől. Egy szakszerű és jól átgondolt edzésterv ugyanis az egyik legfontosabb eszköz testépítő sikereid elérésében.

A Probolan 50 használata gyors izomnövekedést garantál, fokozza az izmok erejét, csillapítja az izomlázat, javítja az állóképességet, fokozza a teljesítményt, és gyors zsírégetést biztosít. A Probolan 50 által szabályozott tesztoszteronnak és esztrogénnek köszönhetően, a tested természetes képességeit fogja felhasználni a zsírégetéshez, növelve ezáltal az izmok tömegét. 

Pénzvisszafizetési garancia!

Ha 90 napon belül nem vagy elégedett a termék hatásával, visszaküldheted a bontatlan dobozokat. Visszautalják az árát.

Probolan 50

Probolan 50

Hatékony testépítés – Probolan 50 izomnövelő, gyors izomépítés, gyors testépítés

 

3. Az elkötelezettség

Hát igen, most elérkeztünk ehhez a lényegi kérdéshez, a dolgok működésének elengedhetetlen eleméhez. Tedd fel magadnak a kérdést, vajon megvan-e a megfelelő „üzemanyag”, hajtóerő, ami beindítja a gépezetet és fenntartja működését. Az elkötelezettség nem más, mint saját magunknak tett ígéretünk – becsületszavunk -, hogy megfelelünk a kihívásnak. Az elkötelezettség alapvető összetevői a következetesség, kitartás és elszántság. Ha ezekhez a tulajdonságokhoz még kapcsolódik a türelem és a hit, biztos lehetsz benne, hogy jó úton haladsz céljaid elérése felé.

4. A lelkesedés

Minden egyes edzés egy egyedi és önálló esemény már önmagában is. A nap történései, a hangulatod, az energiaszinted és a benned lévő esetleges feszültségek minden alkalommal különbözőképpen hatnak. Valamennyi edzés előtt gyűjts össze annyi lelkesedést, amennyit csak tudsz, így pozitív hozzáállással és energiától duzzadva léphetsz be a tornaterem ajtaján. Ily módon az edzéseket biztosan nem kényszermunkának éled meg, amelyeket – ha kényszeredve is, de végig kell csinálnod. Ez ugyanis negatív energiákat szabadítana fel, ami viszont negatív eredményeket produkálna.

5. Étkezés

A testépítők számára a legfontosabb kérdés, hogy milyen módon fokozhatják izomnövekedésüket, elősegítve a proteinszintézist, lelassítva a katabolikus (izmot lebontó) folyamatokat. A testépítő diéta alapja a fehérjedús egészséges étrend. A testépítés nem fogyókúra, enni kell rendesen.

A fehérje-diéta a testépítés legjobb alapja!

A testépítés nem fogyókúra, enni kell rendesen, de a fehérje-diéta a testépítés legjobb alapja!

A testépítés nem fogyókúra, enni kell rendesen!

7 izomsorvasztó táplálkozási hiba

 

Mindenki tudatában van a megfelelően kialakított edzésterv fontosságával, azonban sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek.

 

 • Edzés, pihenés, étkezés

A pihenés is olyan komponens, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Óriási téveszme, hogy edzés közben nő az izom. Az igazság az, hogy alvás közben olyan kedvező hormonális folyamatok játszódnak le a szervezetben, melyek előidéznek egy fokozott anabolikus-állapotot, ez elősegíti a protein-szintézist, a fehérjék beépülését az izmokba, amely végül is a kívánt eredményhez vezet.

Igyál sok folyadékot (edzés után legjobb a kakaó), leginkább vizet. Napi 3 liter viz fogyasztása javasolt, de testsúly és a használt kiegészítők függvényében ennél többre is szükség lehet.

 

Mennyi fehérjét kell fogyasztani?

Egy jó kondícióban lévő férfinak 12%-os testzsír-arányt feltételezve az izomtömeg növeléséhez naponta testsúly-kilogrammonként 1,8 gr fehérjét kell elfogyasztania az elérhető legjobb minőségű táplálékból.

Az általánosan elfogadottal szemben a pontos kalória-arány:

(fehérje : zsír : szénhidrát) 24 : 21 : 55.

Ezzel a számítással megkapjuk a kalóriaszükségletet, ami:

732 kcal-t jelent fehérjéből, 641 kcal zsírból, és 1678 kcal szénhidrátból, Összesen: 3051 kcal naponta.

A kutatások kimutatták, hogy a sportolóknak el kell fogyasztaniuk ezt a mennyiségű szénhidrátot és fehérjét annak érdekében, hogy képesek legyenek megtartani a szénhidrátkészleteiket, és fenntartani egy pozitív energia- és fehérjeegyensúlyt, valamint, hogy megelőzzék a túledzést.

Ha az étrend nem tartalmaz elegendő szénhidrátot, akkor az izom glikogénszintje [az izmokban felhalmozódó szénhidráttartalom] az idő múlásával egyre csökken: kevesebb energia marad az edzések teljesítéséhez, és a szervezet több fehérjét használ fel a testmozgás során. Nyilvánvaló, hogy ez nemkívánatos eredményre vezet a sportolók számára, akik épphogy növelni szándékoznak az izomtömegüket.

A megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátok fogyasztása tehát az egyik módszer az izomtömeg megőrzésére, illetve annak növelésére.

6. A hozzáállás és a tempó

Az edzéseid legyenek feszesek és hatékonyak, ahol nem üti fel a fejét az unalom és a tétlenkedés. Minél gyorsabban ki kell alakítanod a munkával kapcsolatban egy olyan hozzáállást, ami arról szól, hogy az edzés elejétől a végéig egymás után végzed a gyakorlatokat, és nem engeded, hogy ezt a folyamatosságot bármi megszakítsa. Természetesen ez most nem azt jelenti, hogy rohannod, kapkodnod kellene. A kapkodás csak szorongást, idegeskedést és nyugtalanságot eredményez, ami viszont csökkenti a teljesítményedet és a koncentrációdat is.

A testépítés célja:

Állíts be egy élénk tempójú, folyamatosan lüktető edzésmenetet, amely magabiztosságot és elszántságot tükröz.

Próbálj teljesen azonosulni minden egyes edzéssel, és annak minden egyes pillanatával. Koncentrálj a gyakorlatok kivitelezésére, az abban résztvevő izmokra és az érzésre, amit kiváltanak. Kövesd a saját programtervedet és érezd annak eredményét. Ne aggódj amiatt, hogy túlterheled a szervezeted, és ne erőlködj azon, hogy többet emelj, mint amennyivel meg tudsz birkózni. Ez ugyanis rossz stílust alakít ki és kiábránduláshoz vezet. Ezeket kudarcként éled meg és elviszi az erőforrásaidat.

Ha már egyszer megfogalmaztad és megfogadtad az alapelveket, kidolgoztad az edzéstervedet és kialakítottál egy jó munkamenetet, már sínen vagy, és készen állsz arra, hogy igazán sikeres munkát végezhess.testépítés kezdőknek,testépítés,test építés,testepito,testépítő,testépítő táplálkozás,testépítő diéta, testepites

Hasizom gyakorlatok >>>> itt

Kettlebell gyakorlatok>>>>itt

Brazil fenék torna >>>>itt

Fontos:
A testépítő edzések gyakorlatait csak 14 éven felülieknek ajánljuk!

A Probolan 50 használata gyors izomnövekedést garantál, fokozza az izmok erejét, csillapítja az izomlázat, javítja az állóképességet, fokozza a teljesítményt, és gyors zsírégetést biztosít. A Probolan 50 által szabályozott tesztoszteronnak és esztrogénnek köszönhetően, a tested természetes képességeit fogja felhasználni a zsírégetéshez, növelve ezáltal az izmok tömegét. 

Pénzvisszafizetési garancia!

Ha 90 napon belül nem vagy elégedett a termék hatásával, visszaküldheted a bontatlan dobozokat. Visszautalják az árát.

testépítés Probolan 50

Probolan 50

 

Hatékony testépítés – Probolan 50 izomnövelő, gyors izomépítés, gyors testépítés

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon! természetes izomépítők, izomnövelők,leggyorsabb módja az izomépítésnek,tömegnövelő szedése,testépítő kiegészítő vélemények,leggyorsabb módja az izomépítésnek,izomépítők,izom tömegnövelő,kondíció növeléstömegnövelő kiegészítők,legjobb izomnövelő,izomépítő kiegészítők,izomépítés,

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük