A tüdőrák okai és gyógyítása Tüdőrák tünetei, tüdőrák jelei, tüdő daganat gyógyítása, tüdő daganat

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK - GANODERMA GOMBA SPIRULINA

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – GANODERMA GOMBA SPIRULINA

Tüdőrák tünetei, jelei, tüdő daganat gyógyítása, tüdő daganat

A tüdőrák okozza a legtöbb halálesetet a rákos daganatok közül.


A rákos daganat vagy tumor hatékony gyógyításához korai diagnózis kell! A várható ötéves túlélés világviszonylatban 10-15%-os.

A tüdőrák

Tüdőrák tünetei

Tüdőrák tünetei

Hazánkban a mellkas röntgen vizsgálatokkal korai stádiumban lehet felfedezni a betegséget. Nemzetközileg elfogadott ajánlás a mellkas röntgen vizsgálattal történő tüdőszűrést illetően nincs.

Javasolt a tüdőrák szempontjából rizikócsoportot képező 40 évesnél idősebb dohányosok évenként mellkas röntgen vizsgálatát a korai felfedezése céljából.

Korai stádiumban a tüdőrákosok többségének nincsenek markáns klinikai tünetei.

Figyelmeztető jelek, a tüdőrák tünetei:

 • Köhögés jelentkezése, felerősödése, jellegének (hangjának) megváltozása, alapos gyanújelnek tekinthető, különösen a nagy rizikójú populációban.
 • A vérköpés- A hörgőrákosok 20-30%-ában fordul elő. Vérköpésnél a bronchoscopia 10%-ban igazol centrális tumort. Bőséges, habos köpetürítés a manapság egyre gyakrabban előforduló bronchioloalveoláris carcinomára hívhatja fel a figyelmet.
 • A mellkasfájdalom- a tüdőrákosok egynegyedénél-felénél fordul elő. Az egyik típusa intermittáló; azon az oldalon jelentkezik, ahol a daganat van.
 • Belégzési sípolás a tüdőrák jelei közül a belégzési sipolás a nagyhörgők tumoros szűkülete esetén észlelhető.
 • Az ismétlődő tüdőgyulladás- A tünetek közül az ismétlődő tüdőgyulladás feltétlen kivizsgálást igényel, és mindaddig tüdő tumoros megbetegedésének gyanúját kelti, ameddig azt nem sikerül kizárni.
 • Rekedtség és rekeszbénulás- a nervus recurrens, illetve a nervus phrenicus tumoros involvációjára utal. Míg az előbbi rekedtséget okozva arra készteti a beteget, hogy orvoshoz forduljon, az utóbbi nem ritkán tünetmentes radiológiai lelet.
 • Mellkasi folyadék- az esetek 5-10%-ában a tüdőrák mellett a nyirokkeringés zavara, retenciós pneumonia, tüdőinfarktus következtében is létrejöhet pleurális folyadék, ezért ha a citológiai vizsgálat ismételten negatív, és nem bizonyítható, hogy a tumor ráterjedt a fali pleurára, a reszekabilitást nem szabad eleve kizárni.
 • Paranormális tünetek- A tumor szisztémás hatása a betegek 10-20%-ában igen változatos tüneteket hozhat létre, melyek a daganat eltávolítása után vagy kemoterápiát követően visszafejlődnek, ugyanakkor a tumor progressziójakor súlyos, akár halálos szövődményeket okozhatnak.

Dr. Simon Tamás Professzor, a Magyar Rákellenes Liga Elnökének a riportja a tüdőrák jeleiről
 

A tüdőrák kockázati tényezői:

 • Dohányzás – A tüdő daganatos betegek 90-95%-a dohányzik, vagy dohányzott. A dohányosok kockázata 15-szörös a nem dohányzókéhoz képest. A dohányzás hatásainak a megelőzésére és a leszokás támogatására irányuló programokat minden módon támogatni kell, még ha azok eredménye csak évek, évtizedek elteltével lesz is mérhető.

lvonási tünetek nélkül, az elhízás veszélye nélkül. Tamasnak sikerult. Egyszer s mindenkorra szabaduljon meg a nikotinfüggőségtől!

 • Foglalkozási ártalmak – Az azbeszt, a radon, a policiklikus aromás szénhidrogének, a króm, a nikkel és az arzén vegyületek. A dohányzás hatásai és az azbeszt expozíció együtt hatványosan növeli a kockázatot.
 • Idült légzési betegségekben (asztma, emfizéma, krónikus hörghurut, tüdőtágulás) szenvedő dohányosoknál a rák ezen kockázata megemelkedik
 • Nem és kor – A nők esetében különösen a betegség fiatalabb kori megjelenése figyelhető meg. Mindkét nemnél a tüdőrákos betegeknek kevesebb, mint a tíz százaléka fiatalabb 45 évesnél. A halmozódást 60-69 év között észleljük.

Diagnózis – A diagnózis egyenlő a pathomorphologiai igazolással.

A ganoderma gyógygomba tumorellenes hatású, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében (forrás)

 • Hernyógomba

  Cordyceps (hernyógomba) növeli a tüdő oxigénfelvevő képességét

  A cordyceps gomba szabályozza a tüdő működését, könnyíti a légzést, segíti a letapadt nyák ürítését, oldja a hörgők görcseit

 • javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
 • csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet (pl. gátolja a koleszterin verőérben való lerakódását, gátolja a vérlemezkék összecsapzódását, segíti a vér átfolyását az erekben)
 • szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
 • szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
 • mérsékli a vércukorszintet
 • kis mértékben vérértágító, ezzel javul a szív és tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
 • fiatalító, stresszoldó hatású

A tüdő daganatos betegségeinek fajtái:

A betegség típusaiból eddig több mint húsz fajtáját sikerült leírni.

A legelterjedtebbek:

 • Kissejtes tüdőrák

Mint a nevében is szerepel, ez a rákféleség a szokásosnál kisebb sejtekből áll, amelyek a mikroszkópos vizsgálat szerint kerekded vagy elnyúlt, zabszemre emlékeztető alakúak – ezért gyakran zabszemsejtes ráknak is nevezik. A kis-sejtes tüdőrák agresszívebb a többi típusnál: nagyon gyors növekedésű és egyéb szervekre is gyorsan átterjed.

 • Nem-kissejtes tüdőrák

A nem-kissejtes tüdőrákok csoportján belül újabb három típus létezik, amelyek a mikroszkópos szövettani vonásokon kívül a kiindulási helyük és viselkedésük tekintetében is különböznek egymástól. A nem-kis-sejtes tüdőrák három típusa a laphámrák, az adenokarcinóma és a nagy-sejtes tüdőrák.

Laphámrák (laphámsejtes karcinóma) Férfiakban a daganat ezen típusa fordul elő leggyakrabban. A főhörgők hámjából indul ki. Nem terjed olyan gyorsan, mint a tüdő daganatos megbetegedéseinek más típusai.

 • Adenokarcinóma

A tüdő laphámrákjánál jóval ritkább, rendszerint a tüdők perifériáján, azok széli részében keletkezik, és gyakran egy már lezajlott gyulladás nyomán visszamaradt hegek mellett alakul ki. Az adenokarcinómákat a kisebb hörgők hámbélésében helyet foglaló nyáktermelő sejtekből származtatják. Nőkben és nem dohányzók körében a tüdőráknak ez a típusa fordul elő leggyakrabban, és újabban nő a gyakorisága.

 • Nagysejtes tüdőrák

Gyors növekedésű, agresszív daganat, amely – nevének megfelelően – nagy, rendellenes küllemű sejtekből áll. A tüdő daganatos betegségeinek ezen típusa is többnyire a tüdőállomány perifériás, a szélek felé eső területéről indul ki. A nagysejtes tüdőrák a tüdődaganatok körülbelül 10-20%-át alkotja.

A tüdő daganatos elváltozása az a rákféleség, amelynél a megelőzésnek legnagyobb lehetősége és esélye van. Ennek pedig egyetlen és leghatásosabb módja a dohányzás abbahagyása, mely még költségekkel sem jár, hanem megtakarítást eredményez. Bizonyított ugyanis, hogy a tüdőrákos megbetegedések 83%-áért, (férfiakban 85, nőkben 75%) egyedül a dohányzás a felelős.

További információt találsz összefoglaló cikkünkben a rák gyógyítására

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK - GANODERMA GOMBA SPIRULINA

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – GANODERMA GOMBA SPIRULINA

 

Tisztelt Olvasónk! Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Daganatos betegségek:

Bőrrák Mellrák Vastagbélrák Prosztatarák

Ha tetszett a tüdőrák elleni poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük