Lábedzés – belső comb gyakorlatok -formás combok hetek alatt

Ha nem jutsz el konditerembe, akkor is hatásos gyakorlatokat végezhetsz a feszes combokért!

A belső comb abszolút dobogós a problémás testrészek versenyében. A lábedzések közül a belső comb gyakorlatok kiemelt fontosságúak a lábak formázásánál. A következő belső combizom gyakorlatok szuper kiegészítői egy diétás étrendnek, hisz ha a combok összeérnek, az nemcsak esztétikai okokból lehet zavaró, de a dörzsölődés kellemetlenséget, okoz, így sokan kimondottan erről a területről szeretnének fogyni.

 Mi ezeket a belső comb gyakorlatokat ajánljuk:

Lábkeresztezés

Kiinduló helyzet: Feküdj hanyatt, karok a test mellett. Lábaid emeld fel függőlegesen keresztezve.

Gyakorlat: Nyisd szét a lábaid, majd zárd össze újra keresztezve. Még hatásosabb, ha lábsúly (bokasúly) van a lábadon, amit házilag is könnyedén elkészíthetsz.

Ismétlésszám: 3×16 lábanként

A guggolás az egyik legjobb beső combizom fejlesztő gyakorlat, ehhez külön útmutatót találtok itt: Guggolás 30 napos kihívás

A guggoláson kívül íme a leghatásosabb belső combizom gyakorlatok

Formáld a combod belül!

Kettlebell guggolás

Kettlebell guggolás

Ez a gyakorlat nemcsak a combizmokat formálja, de segít, hogy tónusos legyen az egyik kritikus testtáj, a belsőcomb, vagyis a combközelítő izmok. Helyezkedj el széles terpeszállásban, a térdeket lazán halítsd be, a popsit billentsd magad alá. Súlyokkal tovább nehezítheted a gyakorlatot, vagy a karokat kulcsold magad előtt.

Lassan hajlítsd be a térdeket, ha tudod, egészen addig, amíg a combok párhuzamosak lesznek a talajjal. Majd szintén lassan emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd el 40-szer  a gyakorlatot.

Ismétlésszám: 3×20

Oldalt kitörés, oldalra lépés

A hajlított térd álljon derékszögben, és ne csússzon a lábfejed elé, míg a nyújtott lábadban kicsit érezd, hogy belül húzódik az izom.

Ismétlésszám: 3×16

Lábemelés oldalt fekvótámaszban

Támaszkodj oldalt az egyikkönyöködön, tedd a kezed a tarkódra. Érintsd össze a térded és a könyököd úgy, hogy a lehető legkevésbé hajolsz előre. Először az egyik, aztán a másik lábaddal csinálj kétszer 20-at.

Ismétlésszám: 2×20 mindkét lábbal

 Labdával a feszes belsőcombért

A labdás gyakorlat könnyűnek tűnik, pedig nem az: remekül edzi a combközelítő izmokat. Végezd 5 percig a következő gyakorlatot, akár minden nap:

Helyezkedj el hanyatt fekvésben, a lábaidat húzd fel talpra. Legyen a lábak között egy kis terpesz, a tenyereket lefelé fordítva tedd be a feneked alá. Fogj egy edzéshez használt közepes méretű labdát, ami nincs teljesen tele levegővel – ez azért fontos, hogy a gyakorlat során össze tudd nyomni. Tedd be a labdát a térdek közé, és lassan szorítsd meg annyira, hogy szinte “kilapuljon”. Ezt a szorítást-visszaengedést ismételd 4 percig, az 5. percben pedig egyszerűen csak tartsd alaposan szorítva a labdát.

Ismétlésszám: 3×12

belső comb, belső comb gyakorlat, belső comb torna, comb, comb torna, combformálás, combközelítő, edzés, láb edzés, otthoni torna, zsírégető torna