Férfi klimax Mik a férfi klimax tünetei, következményei. Hogyan ismerjük fel a férfi klimaxot?

Férfi klimax vagy hívjuk kapuzárási pániknak?

Férfi klimax

Férfi klimax

Férfi klimax

A kor haladtával férfi tesztoszteron hiánya, a férfi klimax, a változókor az öregedés tüneteinek időben előre hozott megjelenése. A középkorú, tehát 45 év feletti férfiaknál az öregedő férfiakra jellemző panaszokat és tüneteket észleljük. Az irányelvek alkalmazási, érvényességi területe a 45 évesnél idősebb férfi korosztály.

Mi a férfi klímax? Létezik a kapuzárási pánik?

Az idősödő férfi szindrómáról vagy férfi klimaxról, változó korról beszélünk, ha a tesztoszteron csökkent szintje (fiatal egészséges felnőtt férfiak normál tesztoszteron szintjének referenciaértékeit alapul véve) vagy hozzáférhetősége miatt szervi rendellenességek, funkciózavarok lépnek fel.

A férfi klimax tünetek közül a legspecifikusabbak a szexuális funkciókra vonatkozóak, a libidó csökkenése, a merevedési és ejakulációs zavarok. Merevedési zavarról, potenciazavarról, erekciós zavarról erektilis diszfunkcióról beszélünk a kielégítő szexuális aktivitáshoz szükséges merevedés elérésére és/vagy fenntartására való, tartósan fennálló képtelenség esetén.
Az időskori tesztoszteronhiányos állapotnak és következményeinek számos oka van, de elsősorban a tesztoszteron szintjének csökkenésére vezethetők vissza, tehát a tesztoszteron függő szervekben és funkciókban állnak be változások.

„A férjem pár hónapja furán kezdett viselkedni. Elkezdte kerülni az összes lehetséges szexuális kontaktust ilyen kifogásokkal, hogy túl fáradt, túl ideges, vagy csak simán rossz kedve van.”

A férfi klimax tünetei és következményei

A tesztoszteron központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt megbomlik a férfiak emocionális stabilitása, viselkedésbeli változások történnek. Ilyenkor a férfiak idegesebbek, agresszívabbak lehetnek, növekszik a türelmetlenség. Általános tünet a hőhullámok megjelenése, izgatottság, belső feszültség, szédülés, fejfájás, csökkent koncentrációkészség, csökken a szexuális vágy, Impotencia is kialakulhat.

Nincs több Férfi Klimax! Itt a Maca Vita kávé

Nincs több Férfi Klimax! Itt a Maca Vita kávé

Maca Vita Kávé – Életerő – Energiabomba!

A DXN perui ginzeng kávéja a MACA VITA, Maca kivonatot, Ganoderma-t és ginzenget is tartalmaz. A DXN Maca Vita Café lendületet ad mind fizikai, szellemi és szexuális szempontból is.

  • Alvászavarok

Alvászavarok jelentkezhetnek, és romlik a memória is. Gyakrabban fordul elő az alvási apnoe-szindróma. Az alvás zavara ezeket a tüneteket erősíti, növekszik a fáradékonyság, csökken a fizikai terhelhetőség.

  • Depresszió

A depresszió, előfordulásának gyakorisága is szignifikánsan növekszik. 

  • Fizikai változások

Csökken az összes izomtömeg, és csökken az izmok hossza és ereje is, növekszik a testben a zsír mennyisége, emelkedik a testtömeg index (BMI), jellemző a hasi típusú elhízás. Gynecomastia vagy emlő diszkomfort jelentkezhet. A szőrnövekedés, haj növekedés zavart szenved, amely zavar főleg a hosszirányú növekedésben mutatható ki.

  • Idegrendszer változásai

Csökken a taktilis ingerekre való reagálás, romlik az érzőrendszer egészében, ami a szexuális panaszok erősödéséhez vezet.

  • Szexuális élet

A szexuális panaszok és tünetek a legspecifikusabbak az időskori hipogonadizmusra és ezek miatt jelentkeznek leggyakrabban orvosi vizsgálatra a betegek. Csökken a szexuális vágy, a libidó, gyengül a férfi részéről a kezdeményező készség. 
Ritkulnak vagy teljesen elmaradnak a reggeli merevedések, merevedési zavar alakul ki. Előfordulnak ejakulációs problémák, az ejakulátum mennyiségének csökkenése és az ejakuláció dinamikájának gyengülése a leggyakoribb. 

Nincs több Férfi Klimax! Itt a Maca Vita kávé

Nincs több Férfi Klimax! Itt a Maca Vita kávé

Maca Vita Kávé – Életerő – Energiabomba!

A DXN perui ginzeng kávéja a MACA VITA, Maca kivonatot, Ganoderma-t és ginzenget is tartalmaz. A DXN Maca Vita Café lendületet ad mind fizikai, szellemi és szexuális szempontból is.

Potencia gondok – Mi okozhat merevedési problémát?

  • Vizelési panaszok

Alsó húgyúti tünet együttes vizelési panaszok a prosztata időskori megnagyobbodásának, krónikus gyulladásának tünetei lehetnek.ű
Férfi klímax diagnosztizálásánál figyelembe kell venni a prosztatarák rizikójának kockázati tényezőket, az életkor, családi anamnézis vagy a prosztatarákra hajlamosító etnikai szempontokat. 

A  férfi klimax kezelése

Megfelelő gondozás mellett a férfi klimax átmeneti állapot, amely gyógyítható, és elérhető, hogy a beteg ismét férfi ereje teljébe kerüljön.

– gyógyszeres kezelés (hormon, antibiotikum, táplálék kiegészítők a problémától függően)

– injekciós kezelés

– műtéti kezelés

– sugárkezelés daganatok esetén

Természetes módszerek a  férfi klimax kezelésére

 A hagyományos kínai orvoslás a cordyceps (hernyógomba) a cink, a magnézium és a szelén megfelelő mennyiségű bevitelévelével, gyógynövény kivonatokkal, omega-3 zsírsavakkal, valamint tökmagolaj kombinációjával természetes módon kezeli a férfi klimax okozta panaszokat. 

Facebook oldalunk

Ha tetszett az alvásról szóló poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük