Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Genitalis Herpes herpes genitalis a nemi herpesz,herpesz gyógyítása,genitális szemölcs

Genitalis Herpes (genitális szemölcs)

Genitalis Herpes

Genitalis Herpes

A genitális herpesz kezelése a herpesz tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg, – amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul.

 

A nemi herpesz, vagy genitális szemölcs tünetei és kezelése.

  • A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes simplex 1-es típusa (HSV-1) és 2-es típusa (HSV-2) egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is.
  • A fertőzés genitális szemölcs (genitalis herpes) esetén nemi érintkezéssel terjed és egy életen át fennmarad. A genitalis herpes vírus a heveny fertőzést követően inaktív állapotban a szervezetben marad, mégpedig a gerincvelői idegdúcokban. Ha a vírusok és az immunrendszer átmeneti egyensúlyi állapota megbomlik, kiújulnak a tünetek.
A genitalis herpesz betegség megállapítása a típusos klinikai tünetek alapján általában nem okoz problémát. Bizonytalan esetekben, ill. súlyos szövődmények esetén indokolt lehet a víruskimutatás PCR-al (Polimerase Change Reaction), egy speciális molekulárbiológiai módszerrel.


A herpesz (genitalis herpes) fertőzés lezajlása:

Terjed-e ajkakról a nemi szervekre a herpesz vírus?
Az ajakherpesz mintegy 30%-ban nemi szervi herpeszt is okozhat. Ezért aktív ajakherpesz esetén az orális közösülés kerülendő.
A nőkben jelentős lehet a szeméremtesten és az alhasban jelentkező fájdalom. A kis fekélyek összefolyva nagyobb hámfosztott területeket eredményezhetnek. A férfiaknál a herpesz fertőzés lezajlása általában kevésbé súlyos.

 

Genitalis Herpes (nemi herpesz) átlagosan negyedévente kiújul!

Genitalis Herpes megelőzése:

A betegség átadásának elkerülése céljából óvszer használata nagyon fontos, a tünetek megszűnése után is még 2 hónapig. Kerülni kell az orális kontaktust, mivel az ajakherpesz is okozhat fertőzést a nemi szerveken (hasonlóképp ez is a gyógyulást követően még több napig, közel 2 hétig).
A tünetek 10-13 nap alatt gyógyulnak, de az azt követő 10-12 napban még továbbra is fennáll a fertőzőképesség.

Ez az úgynevezett tünetmentes vírus ürítés eredményezi, hogy a betegek akaratlanul is továbbadják a fertőzést.

A genitális szemölcs tüneteinek kiújulását, a vírusok újbóli aktiválódása eredményezi a fent említett egyensúly megbomlása miatt. Ennek oka lehet leggyakrabban valamilyen fizikai vagy pszichés stressz, menstruáció, nagyobb betegség lezajlása stb.

Átlagosan negyedévente van kiújulás, de ez egyénenként igen változó lehet.

 

A betegség kiújulásának jellegzetességei:

férfiakban gyakoribb, mint nőkben;

  • a herpesz kiújulásának gyakorisága az életkor előre haladtával csökken;
  • a hólyagok általában ugyanott jelentkeznek;
  • a kiújulások tünetei kevésbé súlyosak, mint az első fertőzés során és kb. egy hét alatt spontán gyógyulnak.

A Genitalis Herpes (nemi herpesz) betegség szövődményei közül a legsúlyosabb a vírusos agyhártyagyulladás, amely azonban igen ritka. Gyakori lehet azonban a vizeletürítési képtelenség, amely főleg a fájdalom miatti akaratlagos vizelet visszatartás eredménye.

 

 Olvass tovább a nemi betegségekről:

CHLAMYDIA  SZIFILISZ   SZEMÖLCS  TRIPPER

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook login by WP-FB-AutoConnect