Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Az óvodás és kisiskolás gyerekek 60%-nál szignifikáns tartási rendellenesség mutatható ki, ami a lakosság korai gerincbántalmainak bizonyosan fontos tényezője. Mozgásszervi betegségek lábfájás, járás, mozgásszervi betegségek, csontritkulás, Ízületi betegségek

Mozgásszervi betegségek

mozgásszervi betegségek

Mozgásszervi betegségek

A mozgásszervi betegségek minden korosztályt érintenek. A mozgásszegény életmód, az elhízás következtében a mozgásszervi betegségek száma nagymértékben megnőtt az utóbbi évtizedekben. Az elmúlt 10 évben a gerincbetegségek megduplázódtak, és a fiatalok körében az utóbbi 20 évben a számuk ötszörösére emelkedett.

Csontritkuslás    Bütyök

A mozgásszervi betegségek nagymértékben rontják az egészségi állapot és meghatározzák az életminőséget. A járás minősége meghatározza hétköznapjainkat. A lábfájás oka gyakran vissza nem fordítható végleges állapot, mert a mozgásszervi betegségek látható, sokszor elkerülhetetlen károsodást és fogyatékosságot okoznak. Romlik az életminőség az társadalmi érvényesülés lehetősége. 

 

Sára / Végleges megszabadulás a visszerektől otthon. Hogyan csináltam?

Sára / Végleges megszabadulás a visszerektől otthon. Hogyan csináltam?

visszerek ellen

Végleges megszabadulás a visszerektől otthon. Hogyan csináltam?

mozgásszervi betegségek kialakulása

Minden olyan probléma, melyek az ízületekkel, illetve az azokat mozgató, összekapcsoló izommal, szalaggal, porccal vagy egyéb szövettel áll összefüggésben mozgásszervibetegség. Ezeknek a betegségeknek számos kiváltó tényezője lehet. A mozgásszegény életmód, a sok ülés, az ismétlődő túlterhelés, vagy akár a stressz is. 

Meglepő adat, hogy az óvodás és kisiskolás gyerekek 60%-nál szignifikáns tartási rendellenesség mutatható ki, ami a lakosság korai gerincbántalmainak bizonyosan fontos tényezője.

Rendszeres sportolással, a jó izomerő kialakításával, testsúly kontrollal, jól kiválasztott cipők, megfelelő bútorok használatával a gerincbetegségek, alsóvégtagi artrózisok jelentős részben megelőzhetőek lennének.

Leggyakoribb mozgásszervi betegségek az ízületi betegségek

Ízületi betegségek képezik a 65 év feletti korosztály krónikus betegségeinek mintegy felét.

A csontritkulás előfordulása az utolsó évtizedben megduplázódott. Hazánkban az ötven évnél idősebb nők 40%-a szenved el legalább egy csonttörést oszteoporózis, másnéven csontritkulás miatt. Ilyen statisztikai adatok mellet feltétlenül fontos tudatosítanunk a köztudatban, hogy a mozgásszervi betegségek jelentős része megelőzhető.

A csontritkulás megelőzése szintén kisgyermek- és fiatalkorban kezdődik. A helyes táplálkozás, kalciumban, D vitaminban, fehérjékben gazdag étrend, napfény, sportolás az alapfeltétele a megfelelő csonttömeg megőrzésének. A csontritkulás kezelésére számos hatékony gyógyszer áll rendelkezésünkre, melyekkel a csonttörések kockázata jelentősen csökken, de a jó állapot elérésének alapfeltétele a gyógyszeres kezelés mellett is a kellő mozgás, gyógytorna.
A gyulladásos ízületi betegségek prognózisa a modern gyógyszerek birtokában gyökeresen megváltozott. Krónikus, korábban szinte törvényszerűen rokkantsághoz vezető betegségnél tartós tünetmentesség, sőt az ízületi károsodás megelőzése reális lehetőség az esetek zömében.

csontritkulás

Csontritkulás kezelése

 

Miért vagy ilyen feledékeny?

Miért vagy ilyen feledékeny?

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

2 hozzászólás

  1. Lopa szerint:

    Nekem gyerekkorom óta életformám az hogy edzet legyek, nekem az a rendellenes, ha valaki nem edzet és elhanyagolja magát, nem becsüli meg azt, ha a természet egészséges testet adott neki, mégis pusztítja és nem is gondol bele, mit dob el magától.Vidéki környezetben nőttem fel, nyolcévesen már fát hasogattam fejszével és rakodtam a rönköket meg a tuskókat, ha nem dolgozgattam ilyesmit, akkor fekvőtámaszoztam, felültem, guggoltam futottam és fagy másztam fára, mint egy csimpánz. Később elkezdtem jiu-jitsuzni is és akkor szerettem meg igazán küzdeni. Azóta kick-boxoltam is és most MMA-zok.A bunyó mellé crossfit, ketlebell és hagyományos callisthenics edzésekkel fejlesztem az erőmet és az állóképességemet és fagy találtam, hogy tökéletesen megfelel a célra. Valóban elsajátítható a pusztító erő, amit Paul Wade és Pavel Edrnak a könyveikben és én még épp most kezdek igazán ráérezni erre az erőre. A bunyós edzéseken persze társaság van, jó dolog a tesóimmal edzeni, de nem mennék szivesen egy edzőterembe, ahol ismeretlen felkokszolt arcok susogós melegedőben kilós fuxokkal keményedtenek. A callisthenic edzést akárhol elvégzem jóformán és engem egy szar nap után megnyugtat. daj erőt kapok tőle, nyugodt erőt és késznek érzem magam a következő adag hülyeségre, amit dob a gép. c9n szeretek egyedül is edzeni. Jót tesz a léleknek. Bár én magányosabb fajta vagyok lehet ti máshogy érzitek. A másik: sérültem már egy párszor, derekam, ízületeim, stb. A barom orvosra hallgatok, aki azt mondta ne edzek többé, most nyomorék lennék. Az okosan és szabályosan végzett callisthenics gyakorlatok megerősítették a derekamat, hátamat és a vállamban is elmúlt a fájdalom. A lényeg: rengeteget köszönhetek az edzésnek, többet, mint bármi másnak. Motiváció: egészség, erő, olyan képességek, ami keveseknek van csak, férfias külső, nem mint ami a sok ratyinak van. De van még ami ezen kedvül létezik és talán a legerősebb de keveseknek van: legyen hozzá véred, érezd azt a semmihez nem hasonlítható érzést, amikor leküzdesz egy fajabb akadályt, kiütsz valakit, lekopogtatod az ellenfeledet, de ami a legnehezebb: legyőzöd a saját gyengeségedet. Aztán a sok elnőiesedett ratyififa szemébe vágod, hogy te erre nem vagy képes és ha még a csaja is inkább ezek után veled dug az megfizethetetlen. De ez az én utam, mindenkinek megvan a sajátja, csak csináljátok, ne gondolkozzatok rajta.

  1. július 9, 2014

    […] Mozgásszervi betegségek […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect