Egészséges táplálkozás | A rákellenes táplálkozás 3 alapszabálya Egészséges táplálkozás,egeszseges etrend,egészséges táplálkozás étrend,egészséges táplálkozás étrend

Rákellenes táplálkozás 

A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

forrás

 Egészséges táplálkozás

Taplalkozasi tanacsok, Egészséges, rákellenes táplálkozás

Táplálkozási tanácsok

A ráksejtek táplálékai:

A kenyér, a tészta, a burgonya, a sütemény, az édességek, a cukrozott italok bővelkednek cukorban és/vagy keményítőben. Ez serkenti a rákos növekedést. 

5 legveszélyesebb rákot okozó étel

5 legveszélyesebb rákot okozó étel

A rákellenes táplálkozás 3 alapszabálya:

  1. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, aszparta-mot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, mint pl. a  méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) fogyasztása javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak, ezért jobb megoldás a tengeri só.
  2. „A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.”
  3. „A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.”

A régi mondás, miszerint „Az vagy amit megeszel” valóban tényekkel alátámasztott igazság.

Kutatások szerint az egészséges táplálkozás a zöldségekben találhó hatóanyagok védelmet nyújtanak a különböző típusú daganatos megbetegedések ellen. Az USA nemzeti onkológiai intézet megközelítőleg 35 növényt azonosított, amelyek rákellenes hatásokkal bírnak és két csoportra osztotta fel őket

 Rákellenes szerek helyett egészséges táplálkozás:

1. A legmagasabb rákos daganat ellenes aktivitást mutató zöldségek:

2. További rákos daganat (tumor) ellenes aktivitást mutató zöldségek:

Búzafűlé készítése otthon

Búzafűlé készítése otthon

A búzafű mindenféle betegség gyógyítására képes, beleértve a rákot is.

A Méregtelenítő búzafűlé hatása, a búzafű rákölő tulajdonságai

Vegetáriánus táplálkozás

Vizsgálatok alapján a vegetáriánusok 12%-al kevesebb eséllyel halnak meg bizonyos betegségtípusokban.

A felmérésben résztvevők köz a leggyakoribb betegség típusok a magas vérnyomás, a metabolikus szindróma, (amelynek alapja a belső szervek köré lerakódott zsír), a cukorbetegség és az ischaemiás szívbetegség vagy ISZB (ischaemiás szívbetegségnek nevezzük a koszorúér szűkületből származó szívizom vérátáramlási zavart).

A vegetáriánusok tovább élhetnek, mint húsevő társaik.

Az egészséges táplálkozás alapja a Top 5 Egészséges étel >>

A rákos daganat elkerülése érdekében tanácsolt egyes ételek fogyasztásának csökkentése

  • Az egészséges, rákellenes táplálkozás egyik feltétele az alkoholtartalmú italok mérsékelt fogyasztása!

A nagyivóknál, különösen ha egyúttal erős dohányosok is, rendkívül magas a szájüregi-, gége- és nyelőcsőrák fellépésének kockázata. A mértéktelen alkoholfogyasztás emellett gyakran májzsugor kialakulásához vezet, melynek talaján nem ritkán májrák fejlődik ki.

  • Mérsékelje sós, füstölt, nitrittel pácolt húsfélék és sós, ecetesen pácolt ételek fogyasztását!
  • A füstölt húsok (sonka, kolbász, hal) a füstölés alatt a nem teljes elégés során képződő kátrány egy részét magukba szívják, és a kátrányok számos rákkeltő anyagot tartalmaznak. Olyan országokban, ahol magas a füstölt, ecetesen pácolt ételek fogyasztása (pl.:Kína) a gyomor- és nyelőcsőrák igen gyakori.
  • A nitrátokból, nitritekből és az élelmiszerekből az emésztés során felszabaduló aminosavakból a gyomor- és béltraktusunkban erősen rákkeltő hatású ún. nitrózaminok képződhetnek, ezért korlátozzák is a húskonzerválás során alkalmazható nitrit mennyiségét. Teljes kiváltása egyelőre nem lehetséges, mert az ételmérgezés megelőzésére ma is ez a leghatásosabb eszközünk. 
  • A ganoderma gyógygomba természetes rákellenes gyógszer Japánban. Teljes cikk

További információk a rákellenes diétáról a JOHNS HOPKINS kutatóintézet kutatási eredményei alapján rámutatnak, hogy nem a kemoterápia az egyetlen megoldás a rákos daganatok kezelésére.

Ganoderma daganatos betegségek ellen

Ganoderma daganatos betegségek ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük