A ganoderma gomba hatása daganatos betegségekre Egy beteg esetében, a Ganoderma gomba hatással lehet szervezete legérzékenyebb részeire, felszínre hozza, és gyökereiben megsemmisíti a betegség eredetét, ezáltal lehetővé teszi a szervezet öngyógyulását.

A ganoderma gomba hatása, a gyógygomba hatásspektruma rendkívül szerteágazó

Sajnos ismert az a tény, hogy évről évre nő a rákbetegek száma. A rosszindulatú daganatok okozta halálozás is egyre magasabb. Azok a betegek, akiknél diagnosztizálásra kerül a rákbetegség, igyekeznek mindent megtenni a gyógyulásuk érdekében, így sokan hajlandóak alávetni magukat az elég sok mellékhatással is járó kemoterápiának. A daganatos betegeknek segítség lehet a ganoderma gomba hatása.

Sokan kiegészítő terápiaként vagy akár a rákgyógyítás alternatív módszerként választják a Ganoderma lucidum gyógygombát.

Mik a tapasztalatok,  mit mutatnak a klinikai kutatások a ganoderma gyógygomba fogyasztásáról?

A Ganoderma lucidum gyógygombát, mint az immunrendszer támogatóját, a világ szinte minden táján ajánlják a szakemberek a daganatos betegségek kiegészítő terápiájára.

A legfrissebb laboratóriumi kutatások és preklinikai vizsgálatok során a Ganoderma ígéretes tumorellenes aktivitást mutatott, így a klinikai alkalmazhatóság is rendszeres felülvizsgálatot igényel a rengeteg friss kutatási eredmény miatt.

A zöldségek és gyümölcsök, (avokádó hatása) mellett válaszd az egészséges étrendkiegészítőket2016 áprilisban került publikálásra a Cochrane Cancer Group által az a szakmai cikk, melyben a szerzők öt randomizált klinikai vizsgálat 373 rákbetegének kezelési adatait elemezték ki meta-analízis segítségével, mely klinikai vizsgálatokban a Ganoderma lucidum gyógygomba kivonat hatékonyságát vizsgálták. A szerzők az alábbi fontos következtetésekre jutottak:

A ganoderma gomba hatása

  1. A kemoterápiára vagy sugárterápiára 1,27-szer nagyobb valószínűséggel reagáltak pozitívan a Ganoderma lucidum kivonatot is fogyasztó betegek, mint azok, akik nem fogyasztották a gombát.
  2. Az adatok azt nem bizonyították, hogy amikor önmagukban fogyasztják a rákbetegek Ganodermát jelentős hatással lenne a tumor zsugorodására.
  3. A Ganoderma képes serkenteni az immunrendszer funkcióit, képes jelentősen növeli a lymphocyták számát, valaminta természetes ölősejtek (NK=natural killer) aktivitását.
  4. A Ganodermát fogyasztó betegek életminősége javult a gyógygombát nem kapó kontroll csoportok tagjainál tapasztaltakhoz képest.
  5. A Ganoderma gomba hatása miatt csupán néhány esetben jeleztek hányingert és az álmatlanságot a betegek, de ez a kemoterápia mellékhatásaihoz képest elhanyagolható volt. Máj- vagy vesekárosító hatása nem volt a gyógygombának.

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0046740/

A ganoderma gomba hatása

Dr. Shigeru Yuki által végzett klinikai kísérletek kimutatták, hogy a Ganoderma gyógygomba:

• a Ganoderma adenozinjai csökkentik és megakadályozzák a vérrögök képződését;

• javítja a kortex és a mirigyek mőködését, fenntartja az endokrin (belső elválasztású) rendszer egyensúlyállapotát;

•a ganoderma gomba hatása szintén, hogy serkenti a szervezet természetes öngyógyító képességét, segíti a szervezetet egy erős immunrendszer kialakításában;

• megakadályozza a sejtrombolódást a szövetekben;

• csökkenti a vér koleszterin szintjét és zsírtartalmát

csökkenti a vércukor szintet és helyreállítja a hasnyálmirigy funkcióit;

• csökkenti a lipidek szintjét és stabilizálja a piros sejtek membránjait;

• megakadályozza a szenilitás kialakulását, fenntartva a fiatalsági állapotot;

• kiküszöböli a vérnyomáscsökkentő orvosságok mellékhatásait;

• megakadályozza a szervek degenerációját;

• megakadályozza az antigének által okozott allergiák megjelenését a hisztamin termelő sejtek gátlásával;

• megakadályozza és kezeli a rákot és meggátolja a sejtes áttéteket;

• normalizálja egészen a megakadályozásig a szöveti degenerálódást;

• megakadályozza a rákos betegek érdugulás (embólia) által okozott hirtelen halálát;

•meggátolja a vérrögképződést (trombózis) és leválasztja a vérlemezkesejteket az erek faláról;

•a ganoderma gomba hatására a rákellenes gyógyszerek okozta mellékhatások csökkennek, sőtt növeli ezen orvosságok jó hatásait;

• csökkentik a rák okozta fájdalmakat.

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK - GANODERMA GOMBA SPIRULINA rákos daganat szűrések esetén is
A ganoderma gomba hatása sokoldalú

DXN GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – A SZERVEZET ÖNGYÓGYÍTÁSÁHOZ!

Dr. Yukio Naoi, a kyotoi egyetem „Foodstuff” Tudományos Kutatói Intézet:
„A Ganoderma RG és a Ganoderma GL valóban egy univerzális gyógyszeregyüttes?”

Figyelmünket nem a történelem során legelterjedtebb betegségekre kell irányítsuk, hanem a mai kor betegségeire. Hogy választ kapjunk erre a kérdésre, tizenhárom éven keresztül, folytonosan kutattuk a Ganoderma tulajdonságait és felhasználhatóságát, és az eredmények kielégítők voltak.

Az első kérdés az, hogy a Ganoderma hatékony lehet-e minden fajta betegség esetén. A válaszunk az,hogy „Igen”, mivel képes a mai kor emberének az egészségi állapotát fenntartani. Egy beteg esetében, a Ganoderma gomba hatással lehet szervezete legérzékenyebb részeire, felszínre hozza, és gyökereiben megsemmisíti a betegség eredetét, ezáltal lehetővé teszi a szervezet öngyógyulását.

A ganoderma gombát Japánban rákellenes gyógyszerként törzskönyvezték

A Ganoderma gomba legfontosabb hatásai: ganoderma gomba hatása

  • vértisztító, salaktalanító, májvédő, veseműködés
  • serkentő, szíverősítő, vérnyomás szabályzó, általános
  • tonizáló, köhögéscsillapító, köptető, nyugtató, vastagbéltisztító és rákellenes.

ganoderma gyógygomba fogyasztása nagyon népszerű a daganatos betegek körében.

GANODERMA GYÓGYGOMBA MÁR MAGYARORSZÁGON IS NAGYKER ÁRON!
Ingyenes regisztráció, kedvezményes gyógygomba ár! Regisztrálj itt:

Miért is érdemes a ganoderma gombát rendszeresen fogyasztani a daganatos betegeknek, mi a ganoderma gomba hatása?

A ganoderma rákos megbetegedésekben történő eredményes alkalmazásáról elsőként Japán kutatók számoltak be.

Milyen vizsgálatok történtek eddig a ganoderma daganatos betegségek esetében történő eredményes használatának bizonyítására?

Ikekawa és munkatársai már 1968-ban leírták, hogy vizsgálataik során azt tapasztalták, hogy a ganoderma gátolja az egérbe transzplantált szarkóma sejtek növekedését. Számos további vizsgálat, eltérő életkorú kísérleti állatokon, különböző állatfajokon, különböző tumorféleségek esetében alátámasztotta ezt a hatást. Ezek az eredmények igen ígéretesnek tűntek, s ez motiválta, hogy Japán mellett Kínában és Dél-Koreában is, in vitro és in vivo rendszerekben egyaránt, részletes feltáró farmakológiai kutatómunka indult meg (McKenna és munkatársai, 2002).

A rendkívül összetett és bonyolult farmakológiai vizsgálatok azt tanúsítják, hogy a ganoderma készítmények fogyasztása elősegíti a természetes rákellenes anyagok, így az interferon és az interleukin I. és II. szintézisét.

A GL pecsétviaaszgomba kivonat segít a test általános működésének javításában. Napi szedése biztosítja a teljes vitamin és ásványi anyag bevitelt és méregteleníti a testet

A GL pecsétviaszgomba kivonat segít a test általános működésének javításában. Napi szedése biztosítja a teljes vitamin és ásványi anyag bevitelt és méregteleníti a testet

Emellett a Ganoderma RG és a Ganoderma GL  gombában felhalmozódó beta-1,3-D-glukan és béta-1,6-D-glukan tumorképződést gátló hatását is igazolták. Fenti anyagok, valamint a gomba immunrendszer-erősítő hatása együttesen járul hozzá ahhoz, hogy az onkoterápiában történt eredményes alkalmazásáról számolnak be.

A fentiek ellenére ma még viszonylag alacsony azon publikációk száma, amelyek a ganoderma készítmények eredményes klinikai alkalmazásáról számolnak be. Ez elsősorban arra vezethető vissza, hogy a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos ismereteink még sok tekintetben hiányosak, másrészt a kezelések rendszerint egyfajta összetett terápiás rendszer részét képezik. A publikált eredmények azonban biztatóak.

Egyes daganatos betegek, mint pl. vese-, gyomor- és tüdőrákban szenvedők esetében klinikai körülmények között is bizonyították a ganoderma alkalmazásának előnyeit.

A párhuzamosan végzett gomba és kemoterápiás, valamint az önállóan alkalmazott kemoterápiás kezelés összehasonlítása alapján megállapították, hogy a gombakivonattal kezelt betegek esetében az immunreakció viszonylag gyorsan visszaállt a normális szintre.

A ganoderma gyógygombák hatása – Dr Deák Sándor előadása

A ganoderma gomba immunrendszerre gyakorolt kedvező hatását egészséges, többek között idősödő személyek vizsgálata alapján külön is bizonyították (Liu, 1999).

Az immunrendszer normalizálódásának köszönhetően a ganoderma alkalmazásának hatására a sugárkezelés és a kémiai szerek mellékhatása csökkent és a fehérvérsejt-szám változatlan maradt. Ezzel egyidejűleg a gombakezelés mellékhatást nem okozott. A betegek étvágya és életereje javult. A  Ganoderma RG és a Ganoderma GL  gombával kezelt betegek egyéb sérülései is a vártnál gyorsabban gyógyultak (Kupin, 1992).

A ganoderma gomba hatása kemoterápiás kezeléseknél

Kiegészítő kemoterápiás készítményként más vizsgálatokban is igazolták a ganoderma gombakedvező hatását.

Eredményes volt például a leukémiában szenvedő betegek állapotának javítására (Teow, 1995).

Újabb klinikai vizsgálatokban a gombából nyert poliszacharidok kedvező hatását állapították meg tüdőrákban szenvedő betegeken (Gao és munkatársai, 2003). Vizsgálataik szerint a ganoderma gombából nyert poliszacharidok hatására a betegséggel járó tünetek, így a láz, köhögési rohamok, gyengeségérzet, verejtékezés álmatlanság mintegy 43,8 – 84,4 %-os mértékben csökkent. Erősödött a betegek immunrendszere és megnőtt a sejtvédő mechanizmus aktivitása.

FIGYELEM! A ganoderma nem gyógyszer, hanem egy élelmiszer, mely gyógyító hatással nem rendelkezik. Ez a cikk tájékoztat a nemzetközi kutatási eredményekről. A benne lévő információk önmagukban nem alkalmasak betegségek kezelésére. A ganoderma gomba rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a vegyes táplálkozást, maximum kiegészítheti azt!

Összefoglalva a cikk szerzői megállapították, hogy az elmúlt évek klinikai vizsgálatai alapján a Ganoderma lucidum gyógygomba kiegészítő kezelésként javasolható, hisz javítja a kemoterápia és sugárterápia hatékonyságát, csökkenti a kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásait.

Emellett az immunrendszert is erősíti, valamint a betegek életminőségét is javítja. Önálló terápiaként egyenlőre nem találták javasolhatónak.

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22696372

 

Ganodermashop Hírlevél! Hírlevél sorozatunkban hasznos tudásanyagot osztunk meg a vásárlásokkal kapcsolatban.

Gyógygomba Hírek a legfrissebb gyógygombákkal kapcsolatos kutatási eredményekről, a Ganodermashop termékek a ganoderma tartalmú kávékat és étrendkiegéészítőket tartalmazza.

Figyelem! Ez az összefoglalás több nemzetközileg publikált cikk alapján készült. Az oldalon talált információk kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, nem alkalmasak betegségek kezelésére.

Ganoderma GL gomba

Ganoderma GL gomba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük