Mitől múlik el a tyúkszem? Meglepő tyúkszemírtók. A szalicilsavas kezelés az egyik leghatékonyabb tyúkszem elleni módszer.

A tyúkszem leggyakrabban a rosszul megválasztott cipő miatt alakul ki.

Tyúkszem kialakulása

Tyúkszem kialakulása 

A túl szűk lábbeli nyomja a láb egy pontját, egymáshoz préseli a lábujjakat, vagy meggyűrődik egy ponton a talpbélés. A bőr felső, elszarusodó hámrétegének megvastagodik, fájdalmas kör alakú szaruréteg keletkezik.  A bőrkeményedések a lábunkon különböző méretűek lehetnek. Több tyúkszem esetén érdemes szakemberhez fordulni, de az elváltozás kezelése házilag is megoldható.

Mitől múlik el a tyúkszem? Meglepő tyúkszemírtók:

Tyúkszem kezelése:

  • A mazsola kiváló tyúkszemirtó szer

Felezzünk el egy nagyobb mazsolát és ragtapasszal rögzítsük a tyúkszemre. A mazsolát naponta cseréljük ki. Néhány nap és ez a bőrprobléma teljesen megszűnik. 

  • Vérrehulló fecskefű: 

Ennek a gyógynövénynek a nedve amint érintkezésbe lép a bőr felületével azonnal elkezdi feloldani a vastag szaruhám szövetét, tehát remek tyúkszemirtó szer. Ha nincs a közelünkben ilyen növény, a patikákban kapható vérrehulló fecskefű kivonat is. Kenjük a kivonatot közvetlenül a tyúkszemre, hogy az ép bőrfelület ne sérüljön. A kezelés lényege, hogy rendszeresen (naponta) végezzük. A gyógynövény leve folyamatosan lehámlasztja a szaruréteget, ami új bőrsejtek termelésére serkenti a bőr alaprétegeit így a tyúkszem belülről kifelé nyomódik. A tyúkszem kezelését annak teljes eltűnéséig folytatni kell.

  • Citrom:

Éjszakánként tegyünk egy szelet citromot a kezelendő bőrfelületre. Ezt addig kell ismételni amíg a tyúkszem végleg el nem tűnik. Ez lehet az egyik legegyszerűbb eltávolítás.

  • Sóval kevert hagymapakolás:

 Kenjük be a masszával éjszakánként a tyúkszemet és a pakolás tyúkszemirtó hatásának következtében egy-két héten belül hűlt helye lesz a problémának.

A tyúkszem kezelése természetesen

Számos patikában kapható ecsetelők, tapaszok és kenőcsök állnak rendelkezésünkre. Ezek a szerek elősegítik a szaruréteg lehámlását. A kezelés során a lehámlasztott bőrfelületet mindíg ki kell áztatni. Akkor végleges a tyúkszem eltávolítása, ha az gyökerestől kifordul.

Óvatosan kell bánni a tyúkszemmel:

Nem szabad nagyon megpiszkálni, mert ezzel megsérthetjük az alatta lévő egészséges szöveteket, ami ettől vérezhet, begennyesedhet. Ha a bőrkeményedés területe elfekélyesedik, akkor további otthoni kezelés már nem ajánlatos. Ez esetben szükség van megfelelő orvosi ellátásra. A sebész vagy a gyógypedikűrös kimetszéssel, kiégetéssel, fagyasztással, vagy a megfelelő készítményekkel történő célzott lehámlasztással megoldja a problémát.

Cukorbetegek semmiképpen ne próbálkozzanak saját maguk a megvastagodott bőrréteg eltávolításával.

Vannak más bevált népi módszerek?

visszerek ellen otthon

visszerek ellen otthon

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük