Nemi betegségek, AIDS jelei, a Hív fertőzés tünetei nemi betegségek, szifilisz, kankó, tripper,nemi herpesz,HPV, IV fertőzés, tripper tünetei

A nemi betegségek megelőzése, az AIDS felismerése, gyógyítása

 A nemi betegségek  tovább terjedésében leginkább veszélyeztetett korosztály: a tizenévesek. Egy amerikai kutatás szerint leginkább a 15 és 19 év közötti lányok körében a legnagyobb a Chlamydiás, a gonorreás és a nemi herpesz fertőzések aránya, illetve szifiliszes esetek mintegy fele is.

A nemi betegségek elkerülése érdekében szex előtt minden fiatalnak érdemes tájékozódnia a partner elvárásairól, igényeiről és nem utolsósorban szexuális előéletéről, egészségi állapotáról.

  LAPOSTETŰ  TRIPPER  SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Szexualis uton terjedo fertozesek

Szexuális úton terjedő fertőzések

Chlamydia, Gonorrea (tripper), Szifilisz – a három eredményesen kezelhető fertőzés – előfordulását vizsgálva a legutóbbi adatok azt mutatták, hogy azok tovább terjednek világszerte.

A szifiliszt, a gonorreát és a chlamydiát is baktériumfertőzés okozza, időben felismerve antibiotikumokkal eredményesen kezelhetők, enélkül azonban gyulladásos megbetegedéseket, terméketlenséget okozhatnak, terhes nők pedig az  újszülöttet is megfertőzhetik.

Előzd meg a nemi betegségeket!

LAPOSTETŰ  TRIPPER   SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Előzd meg a nemi betegségeket!

Előzd meg a nemi betegségeket!

 •  Folyamatosan ellenőrizd, hogy minden a legnagyobb rendben van-e!

 •  A legkisebb gyanú felmerülésekor is fordulj orvoshoz!

 •  Kerüld a védekezés nélküli szeretkezést új partnerekkel

 •  Csökkentsd minimálisra szexuális partnereid számát

 •  Figyelj oda a higiéniára, használj PH semleges intim mosakodó szereket!

 •  Rendszeresen járj el ellenőrzésre

 • Nem ajánlott az anális szeretkezés és mindig ügyelni kell az alapvető higiénés normák betartására.

 • Kerülendő az erősen szennyezett környezetben történő szeretkezés

LAPOSTETŰ  CHLAMYDIA  TRIPPER  SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Megfertőződtem HIV-vel? Az AIDS, a HIV-fertőzés első tünetei

Tudta-e, hogy néha fel lehet ismerni, ha valaki a közelmúltban fertőződött meg HIV-vel, olyan jelekből, mint a láz, bőrkiütés vagy duzzadt nyirokcsomók?

Hív fertőzés tünetei:  

Bőrkiütés és/vagy a láz önállóan, vagy az alábbi tünetekkel együtt jelentkeznek: rossz közérzet (gyengeség érzete, szorongás, fáradtság), az étvágy elvesztése, súlyvesztés, torokgyulladás, ízületi- vagy izomfájdalom, megduzzadt nyirokcsomók, hasmenés, fáradság, éjszakai izzadás, hányinger, hányás, fejfájás, nemi szervek gyulladása.

A nemi betegségek korai felismerése igen fontos, mivel hosszú távú fennállásuk csökkentheti a női termékenységet és ronthatja az általános egészségi állapotot. Meghatározó, hogy minél korábbi stádiumban kimutathatóak legyenek, a kezelés időben való elkezdése, és a tovaterjedés meggátlása érdekében. Ha a HIV-fertőzés első jeleit észleli, forduljon azonnal orvoshoz, s ezzel megmentheti nemcsak a saját, hanem a szexuális partnerei életét is.  Jobb minél előbb orvoshoz fordulni! 😉 

Bebizonyosodott, hogy a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS) vírusok okozzák, mely szexuális érintkezéssel, vérátömlesztéssel, a szennyezett vérkészítményekkel vagy tűk által fertőződik. HIV-1 és 2 vírusokat izoláltak a beteg az AIDS-es és a magas kockázati faktorba sorolható AIDS-es személyeknél. HIV-1 és 2 vírusok lebontó T sejtek, a alpopulációja T-sejteknek, a szervezet védekező, mehanizmusának. Ez okozza, hogy az AIDS betegek fogékonyak az opportunista fertőzésekre és a rosszindulatú daganatok fejlődésére.

A betegség ellenőrzési központ (http://www.cdc.gov/) azt ajánlja, hogy minden ember legalább egyszer végezzen el HIV-tesztet, hogy igazolja az állapotát. Rendszeres, éves vizsgálatok elvégzése javasolt a következő csoportoknál:

 • az intravénás drogokat használóknál,
 • szexet pénzért vagy drogért árulóknál,
 • esetleges HIV-fertőzött személlyel való szex esetén,
 • a legutóbbi HIV teszt óta ha több partnerrel szex-elt

AIDS

A nemi betegségek közül az AIDS  az egyik legveszélyesebb, az AIDS ugyanis nem gyógyítható.

A mai orvostudomány már több szert ismer, ami képes kordában tartani a betegséget. Ma már együtt lehet vele élni a betegséggel, de megszüntetni, gyógyítani nem lehet. Az AIDS egész szervezetünket legyengíti, lényegében megszünteti immunrendszerünket, aminek következtében szervezetünk ellenálló képessége más betegségekkel szemben teljesen megszűnik.

Az AIDS-t régen a homoszexuálisok betegségének pecsételték meg. Elsősorban tényleg rájuk volt jellemző, de ma már mindenki tudja, hogy ezt a nemi betegséget bárki elkaphatja.

 Az AIDS ellen védekezni, csak úgy lehet, ha odafigyelünk nemi életünk változatosságának kordában tartására, és nem választunk ismeretlen partnereket.

 Az AIDS betegség lappangási ideje viszonylag hosszú, így sokan lehet nem is tudják, hogy hordozzák a kórt.

HIV korai felismerése kombinálva az antiretrovirális terápiával javítja az éltminőséget és meghosszabbítja az élet időtartamot. A HIV vírus lényegében a két típus, a HIV-1 és HIV-2, amelyek tovább oszlanak több alkategóriákra. Az AIDS lappangási ideje általában legfeljebb 30 nap a fertőzés és az antitestek megjelenése között. A HIV antitestek korai felismerése kritikus személyes és társadalmi szempontból is.

Vágy javítása? Vigrax 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

1 Response

 1. augusztus 19, 2012

  […] Nemi betegségek tünetei, AIDS […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.