Nemi betegségek, AIDS jelei, a Hív fertőzés tünetei nemi betegségek, szifilisz, kankó, tripper,nemi herpesz,HPV, IV fertőzés, tripper tünetei

A nemi betegségek megelőzése, az AIDS felismerése, gyógyítása

 A nemi betegségek  tovább terjedésében leginkább veszélyeztetett korosztály: a tizenévesek. Egy amerikai kutatás szerint leginkább a 15 és 19 év közötti lányok körében a legnagyobb a Chlamydiás, a gonorreás és a nemi herpesz fertőzések aránya, illetve szifiliszes esetek mintegy fele is.

A nemi betegségek elkerülése érdekében szex előtt mindenkinrk érdemes tájékozódnia a partner elvárásairól, igényeiről és nem utolsósorban szexuális előéletéről, egészségi állapotáról.

  LAPOSTETŰ  TRIPPER  SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Szexualis uton terjedo fertozesek, nemi betegségek tünetei, AIDS

Szexuális úton terjedő fertőzések

Chlamydia, Gonorrea (tripper), Szifilisz – a három eredményesen kezelhető fertőzés – előfordulását vizsgálva a legutóbbi adatok azt mutatták, hogy azok tovább terjednek világszerte.

A szifiliszt, a gonorreát és a chlamydiát is baktériumfertőzés okozza, időben felismerve antibiotikumokkal eredményesen kezelhetők, enélkül azonban gyulladásos megbetegedéseket, terméketlenséget okozhatnak, terhes nők pedig az  újszülöttet is megfertőzhetik.

Előzd meg a nemi betegségeket!

LAPOSTETŰ  TRIPPER   SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Előzd meg a nemi betegségeket!

Előzd meg a nemi betegségeket!

 •  Folyamatosan ellenőrizd, hogy minden a legnagyobb rendben van-e!

 •  A legkisebb gyanú felmerülésekor is fordulj orvoshoz!

 •  Kerüld a védekezés nélküli szeretkezést új partnerekkel

 •  Csökkentsd minimálisra szexuális partnereid számát

 •  Figyelj oda a higiéniára, használj PH semleges intim mosakodó szereket!

 •  Rendszeresen járj el ellenőrzésre

 • Nem ajánlott az anális szeretkezés és mindig ügyelni kell az alapvető higiénés normák betartására.

 • Kerülendő az erősen szennyezett környezetben történő szeretkezés

LAPOSTETŰ  CHLAMYDIA  TRIPPER  SZIFILISZ   SZEMÖLCS

Megfertőződtem HIV-vel? Az AIDS, a HIV-fertőzés első tünetei

Tudta-e, hogy néha fel lehet ismerni, ha valaki a közelmúltban fertőződött meg HIV-vel, olyan jelekből, mint a láz, bőrkiütés vagy duzzadt nyirokcsomók?

Hív fertőzés tünetei:  

Bőrkiütés és/vagy a láz önállóan, vagy az alábbi tünetekkel együtt jelentkeznek: rossz közérzet (gyengeség érzete, szorongás, fáradtság), az étvágy elvesztése, súlyvesztés, torokgyulladás, ízületi- vagy izomfájdalom, megduzzadt nyirokcsomók, hasmenés, fáradság, éjszakai izzadás, hányinger, hányás, fejfájás, nemi szervek gyulladása.

A nemi betegségek korai felismerése igen fontos, mivel hosszú távú fennállásuk csökkentheti a női termékenységet és ronthatja az általános egészségi állapotot. Meghatározó, hogy minél korábbi stádiumban kimutathatóak legyenek, a kezelés időben való elkezdése, és a tovaterjedés meggátlása érdekében. Ha a HIV-fertőzés első jeleit észleli, forduljon azonnal orvoshoz, s ezzel megmentheti nemcsak a saját, hanem a szexuális partnerei életét is.  Jobb minél előbb orvoshoz fordulni! 😉 

Hogyan terjed az AIDS?

Bebizonyosodott, hogy a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS) vírusok okozzák, mely szexuális érintkezéssel, vérátömlesztéssel, a szennyezett vérkészítményekkel vagy tűk által fertőződik. HIV-1 és 2 vírusokat izoláltak a beteg az AIDS-es és a magas kockázati faktorba sorolható AIDS-es személyeknél. HIV-1 és 2 vírusok lebontó T sejtek, a alpopulációja T-sejteknek, a szervezet védekező, mehanizmusának. Ez okozza, hogy az AIDS betegek fogékonyak az opportunista fertőzésekre és a rosszindulatú daganatok fejlődésére.

A betegség ellenőrzési központ (http://www.cdc.gov/) azt ajánlja, hogy minden ember legalább egyszer végezzen el HIV-tesztet, hogy igazolja az állapotát. Rendszeres, éves vizsgálatok elvégzése javasolt a következő csoportoknál:

 • az intravénás drogokat használóknál,
 • szexet pénzért vagy drogért árulóknál,
 • esetleges HIV-fertőzött személlyel való szex esetén,
 • a legutóbbi HIV teszt óta ha több partnerrel szex-elt

AIDS

A nemi betegségek közül az AIDS  az egyik legveszélyesebb, az AIDS ugyanis nem gyógyítható.

A mai orvostudomány már több szert ismer, ami képes kordában tartani a betegséget. Ma már együtt lehet vele élni a betegséggel, de megszüntetni, gyógyítani nem lehet. Az AIDS egész szervezetünket legyengíti, lényegében megszünteti immunrendszerünket, aminek következtében szervezetünk ellenálló képessége más betegségekkel szemben teljesen megszűnik.

Az AIDS-t régen a homoszexuálisok betegségének pecsételték meg. Elsősorban tényleg rájuk volt jellemző, de ma már mindenki tudja, hogy ezt a nemi betegséget bárki elkaphatja.

 Az AIDS ellen védekezni, csak úgy lehet, ha odafigyelünk nemi életünk változatosságának kordában tartására, és nem választunk ismeretlen partnereket.

VÁGYFOKOZÓ KÁVÉ? MINDEN NAP VALENTIN NAP – 2 SZUPER VÁGYFOKOZÓVAL

 Az AIDS betegség lappangási ideje viszonylag hosszú, így sokan lehet nem is tudják, hogy hordozzák a kórt.

HIV korai felismerése kombinálva az antiretrovirális terápiával javítja az éltminőséget és meghosszabbítja az élet időtartamot. A HIV vírus lényegében a két típus, a HIV-1 és HIV-2, amelyek tovább oszlanak több alkategóriákra. Az AIDS lappangási ideje általában legfeljebb 30 nap a fertőzés és az antitestek megjelenése között. A HIV antitestek korai felismerése kritikus személyes és társadalmi szempontból is.

Vágy javítása? Vigrax 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük