Aranyér otthoni kezelése Aranyér, aranyér kezelése, aranyér tünetei,végbél viszketés,végbél,Venapro,végbélnyílás viszketés,fenék viszketés,végbél

Aranyér tünetei

Aranyér tünetei

Aranyér kezelése, aranyér tünetei

Az aranyér kiváltó okai elsősorban a rossz étkezési szokásokban keresendő, amiből következnek a: székrekedés, a végbélnyílás izomzatának görcsös összehúzódása, a májzsugorodás miatt kialakult fokozott nyomás a kapuvéna területén és a végbélrák.

Az arany-ér betegség lényege az, hogy a vénákban pang a vér.

Végbélrák, aranyér, vagy mégis mi? Tudnivalók az aranyérről:

Az aranyér tünetei:

– Vércsík a székleten, végbélvérzés székeléskor

Végbél-, végbélnyílás viszketésfenék viszketés  -esténként az ágyban

– Égető, nedvedző sebhely a bélcsatorna kivezetésénél

– Belső nyomásérzet a végbélnél

– Nyomó és szúró végbéltáji fájdalmak

Aranyér megelőzése a táplálkozás segítségével

Az aranyér megelőzése, és gyógyítása érdekében is az egészséges táplálkozásra feltétlenül ügyelni kell! A székrekedés elkerülése érdekében fontos, hogy kellő mennyiségű rostot tartalmazzó legyen az étrendünk. Rendszeresen és bőségesen együnk gyümölcsöt, zöldséget, gabonát.

Ha azt nézzük hogy az aranyér mitől van, akkor tudjuk főként gyakori szorulástól, ezért belülről kell gyógyítani. Erre a spirulina a legjobb hiszen a napi 4 szemmel olyan mintha 1 kg zöldséget fogyasztanánk naponta. Kiegészítésképpen a ganoderma GL, és C vitamin kell. Amikor a bélműködés helyreáll, nem lesz szorulás és szépen vissza is huzódik.

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

Jó hatású még a lenmag. Mérsékli a székrekedést és a vele együtt járó erőlködést. Ugyanakkor ügyeljünk a nap folyamán a bőséges folyadékfogyasztásra is!

Az érintetteknek érdemes kerülniük a cukrot, a kávét, az alkoholt és a dohányzást.

Aranyér kezelése otthon

Különböző természetes gyógymódok léteznek aranyér kezelésére. A természet gyakran olyan eseteket is meggyógyít, amire a tudósok nem is gondolnak.  Természetesen kezelni kell az aranyár mögöttes,kiváltó okait is, és rendkívül fontos a végbélnyílás tisztán tartása is!

  • A kamilla, körömvirág, lándzsás útifű, zsurló, varázsmogyoró vagy tölgyfakéreg keverékét tartalmazó langyos ülőfürdő csillapítja a gyulladást és a viszketési ingert. A kamilla tea megkönnyíti a székelést anélkül, hogy meghajtana. Kamilla krémmel is kenegethetjük a területet.
  • Langyos vízzel hígított, kifacsart vérehulló fecskefűlevet vagy két-három csésze vérehulló fecskefű teát javasolt meginni kortyonként napközben (a teát nem főzzük, csak forrázzuk).
  • Székelés után hideg vízzel mossuk le a végbél környékét, ez csökkenti a fájdalmat és a viszketést.
  • A székelési ingert ne fojtsuk el, hiszen ez is elősegíti a szorulás kialakulását. Minél tovább tartózkodik a széklet a bélben, annál jobban megkeményedik és annál fájdalmasabb az ürítése. Az erős préselés elősegíti az aranyér kifejlődését, a már meglévő aranyér esetén pedig nő a sérülések és vérzések kockázata.
  • Ha aranyerünk van, mindenképp változtassunk székletürítési szokásunkon és életvitelünkön! Csak akkor menjünk WC-re, ha tényleg úgy érezzük, hogy kell, nem pedig csak megszokásból, például reggeli után.
  • Ne „trónoljunk” órákig újságot olvasva!
  • Mozogjunk többet friss levegőn! 
Gyanu esetén vizsgáltassuk meg magunkat szakemberrel!

Az aranyeres vizsgálatot persze mindenki szívesen elkerülné, ám azt nagyon fontos elvégeztetni, hogy egyértelműen kizárható legyen a végbélrák gyanúja.

Mi okozhatja az aranyeret?

Az aranyérnek többféle oka lehet, így pl. az erek genetikai okokra visszavezethető gyengesége, az érfalakra székelés közben nehezedő nagy nyomás, nehéz súlyok emelése, terhesség, hosszan tartó ülés vagy állás, a rostszegény élelmiszerek fogyasztása, szülés, székrekedés stb.

Mi okozza az aranyeret és mit tehetünk ellene?   Dr. Bánfalvi Péter 

Vannak más bevált népi módszerek?

Ha tetszett az aranyér poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük