Klimax Menopauza, változókor, klimax, klímax,a menopauza tünetei,változó kor,

menopauza-klimax-tünetei

menopauza-klimax-tünetei

Menopauza, változókor, , klímax,a menopauza tünetei,változó kor,klimax menopauza

A klimax tünetei

Menopauza, változókor, – eredeti jelentésével ellentétben – nem a havi vérzések szünetét jelenti, hanem a termékeny ciklus teljes megszûnését, amely a nők életében általában a negyvenes éveikben kezdődik és az ötvenes éveik végéig megy végbe. A kutatók azt mondják, manapság egyre később esnek át a nők a változó kor kellemetlenségein (egyes esetekben gyötrelmein), idősebb korban, mint anno nagyanyánk. Azonban az sem ritka, ha egy nőnek harmincas évei második felében marad el a menstruációja.

És persze a klimax jóval összetettebb annál, mint hogy valakinek nem jelentkezik többé a havi vérzése, hiszen ilyenkor tulajdonképpen megváltozik a nők szervezetének hormontermelése, emellett ettől az időszaktól kezdve csökken lényegesen a csontállomány, amely gyakoribb törésekhez vezethet.

 

Az AcaiBerry 900 a hollywoody sztárok kedvenc öregedés gátló és fogyasztószere. Most pénzvisszafizetési garanciával szállítják.

 

Klimax idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

változó kor idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

 

Acai bogyó: Tisztít , fogyaszt   90 napos pénzvisszafizetési garancia itt >>

 

 

                                                                                                          

A klimax tünetei

 A klimax, a menopauza tünetei egyénileg változatosak lehetnek, mégis vannak jellegzetes jelek, amik a változó kor elérkezését jelzik.

A klimax tünetei #1 Havi Ciklus 

A legfontosabb és legárulkodóbb jel a ciklus rendszertelenné válása, magának a vérzésnek az erőssége, illetve időtartama hosszabb vagy rövidebb lehet. Ha azonban a menstruáció már 10-14 napig tart, illetve nagyon erős, orvoshoz kell fordulni, mert ez nemcsak a menopauza első jele lehet, hanem komoly betegségeké is.  

 A klimax tünetei #2 Hőhullámok

. Váratlanul, különösebb előjel nélkül az arcon (fejen) vagy a mellkas területén a bőr piros lesz. Ez átterjedhet az egész testre. Változó időtartamú, a nap bármely időszakában előfordulhat. A változó kor idején ezek a tünetek néhány hónapig, de évekig is eltarthatnak.

Ahol a bőr kipirul, ott az erek kitágulnak, a többi helyen viszont összehúzódnak – ez is panaszokat válthat ki. Ilyenkor úgy érezzük, hogy nagyon melegünk van, kipirulunk, levegőre vágyunk. Nem kell megijedni, hanem azonnal hűvösebb helyre kell menni, és nyugodtan kivárni, amíg elmúlik.

A klimax tünetei #3 Izzadási rohamok

A hőhullámokat néhány perccel később követik és igen kellemetlenek, különösen olyan munkahelyen dolgozóknál, akik sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Nem kell szégyellni ezeket a panaszokat, társaink remélhetőleg megértik. Ilyenkor az ember nyugtalan, éjjel a meleg miatt kiizzad, kitakaródzik, majd fázik, s erre ébred. Reggel persze kialvatlan, ideges.

A klimax tünetei #4 Szédüléses panaszok

A Szédüléses önmagában nem specifikus tünet. Naponta többször, de általában egyszer jelentkezik. Feltehetőleg a keringő vérmennyiség megoszlásának, a hirtelen változásokat követő érreakcióknak, az egyensúlyrendszerben keletkező, múló jellegű véreloszlási zavaroknak a következménye.

 A hőhullámokkal egy időben megjelenő hirtelen vérnyomás emelkedés és a vérnyomás ingadozása esetén az orvos utasításait szigorúan be kell tartani, mert későbbi, tartós magas vérnyomás betegség előfutára lehet.

A klimax tünetei #5 Hangulatváltozás

 
A menopausa jellegzetes első tünetei közé tartozik a hangulatváltozás is, az ok nélküli rosszkedv, az ingerlékenység, a feszültség, türelmetlenség, szívdobogásérzés éjszakánként. 

 

Az Acai bogyó a legjobb antioxidáns, fogyaszt, véd az öregedés ellen, javítja a vérkeringést, a koncentrációt, csökkenti a koleszterint, segíti az elalvást, növeli a szexuális teljesítményt.

Klimax idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

Klimax idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

A klimax tünetei #6 Mellfeszülés és más testi jel

Mellfeszülés is korán előfordulhat, mert a hormontermelés megváltozása miatt felszaporodik a mirigyes állomány, valamint a női nemi hormon lecsökkenése előidézheti az erőteljesebb szőrnövekedést is. 
A testben ilyenkor lezajló egyéb folyamatoknak más hatásai is vannak, így húgyúti panaszok (vizelettartási problémák), ízületi- és csontfájdalmak, fejfájás, szédülés. Ha emellett gyakrabban kapunk el fertőző betegségeket, vagyis úgy érezzük, szervezetünk kevésbé ellenálló, az még jobban erősítheti gyanúnkat. 

Sajnos, aki hízásra hajlamos, az ilyenkor még többet szed magára, aki pedig világéletében sovány volt, az még soványabb lesz. Mint látjuk, a tünetek változatosak. Ez jellemző előfordulásukra és gyakoriságukra is.

 

A nők egy része egyáltalán nem érez semmit akkor, amikor testében ezek a változások zajlanak, vagyis teljesen panaszmentes!

Az AcaiBerry 900 a hollywoody sztárok kedvenc öregedés gátló és fogyasztószere. Most pénzvisszafizetési garanciával szállítják.

Klimax idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

Klimax idején hatékony segítség és egyben fogyókúrás szer

 

Olvass tovább a férfi klimaxról 

 

Mi a Férfi klimax ?

Facebook oldalunk
Ha tetszett a klimax tünetei poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

3 hozzászólás

 1. Gyöngyi szerint:

  Ó igen ha menstruáció 1O -14 napig tart majd rohanunk az orvoshoz.
  Igen majd akkor ha nem nőnek hivnak bennünket.

 1. február 23, 2016

  […] hatása is van) candida albicans, vitaminhiány, nyomelem hiányos állapotok, álmatlanság, klimax hatékony kezelése, és még egy sor […]

 2. november 18, 2017

  […] Férfi klimax […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük