Klimax – Ismerős a változókor 6 tünete? Menopauza, változókor, klimax, klímax,a menopauza tünetei,változó kor,

klímax,a menopauza tünetei,változó kor,klimax menopauza

A klimax tünetei

Ismerősek a változó kor tünetei? •	Hőhullámok, amik a legrosszabbkor jönnek. Állásinterjún, értekezleten, tömegközlekedésben. •	Egész napos kábultság, tompaság, mintha be lennél nyomva. •	Rendszertelen menstruáció. •	Fejfájás, szédülés, hisztirohamok. •	Hízás, a legrosszabb tájékon, ödémák a végtagokon. •	Fáradékonyság, olyan vagy, mint az a Duracell nyuszi, akiben lemerült az elem.

Menopauza, változókor, – eredeti jelentésével ellentétben – nem a havi vérzések szünetét jelenti, hanem a termékeny ciklus teljes megszûnését, amely a nők életében általában a negyvenes éveikben kezdődik és az ötvenes éveik végéig megy végbe. A kutatók azt mondják, manapság egyre később esnek át a nők a változó kor kellemetlenségein (egyes esetekben gyötrelmein), idősebb korban, mint anno nagyanyánk. Azonban az sem ritka, ha egy nőnek harmincas évei második felében marad el a menstruációja.

És persze a klimax jóval összetettebb annál, mint hogy valakinek nem jelentkezik többé a havi vérzése, hiszen ilyenkor tulajdonképpen megváltozik a nők szervezetének hormontermelése, emellett ettől az időszaktól kezdve csökken lényegesen a csontállomány, amely gyakoribb törésekhez vezethet.

A klimax tünetei, 5+1 kellemetlen változókori jelenség

 A klimax, a menopauza tünetei egyénileg változatosak lehetnek, mégis vannak jellegzetes jelek, amik a változó kor elérkezését jelzik.

A klimax tünetei #1 Havi Ciklus 

A legfontosabb és legárulkodóbb jel a ciklus rendszertelenné válása, magának a vérzésnek az erőssége, illetve időtartama hosszabb vagy rövidebb lehet. Ha azonban a menstruáció már 10-14 napig tart, illetve nagyon erős, orvoshoz kell fordulni, mert ez nemcsak a menopauza első jele lehet, hanem komoly betegségeké is.  

 A klimax tünetei #2 Hőhullámok

.Váratlanul, különösebb előjel nélkül az arcon (fejen) vagy a mellkas területén a bőr piros lesz. Ez átterjedhet az egész testre. Változó időtartamú, a nap bármely időszakában előfordulhat. A változó kor idején ezek a tünetek néhány hónapig, de évekig is eltarthatnak.

Ahol a bőr kipirul, ott az erek kitágulnak, a többi helyen viszont összehúzódnak – ez is panaszokat válthat ki. Ilyenkor úgy érezzük, hogy nagyon melegünk van, kipirulunk, levegőre vágyunk. Nem kell megijedni, hanem azonnal hűvösebb helyre kell menni, és nyugodtan kivárni, amíg elmúlik.

A klimax tünetei #3 Izzadási rohamok

A hőhullámokat néhány perccel később követik és igen kellemetlenek, különösen olyan munkahelyen dolgozóknál, akik sok emberrel kerülnek kapcsolatba. Nem kell szégyellni ezeket a panaszokat, társaink remélhetőleg megértik. Ilyenkor az ember nyugtalan, éjjel a meleg miatt kiizzad, kitakaródzik, majd fázik, s erre ébred. Reggel persze kialvatlan, ideges.

A klimax tünetei #4 Szédüléses panaszok

A Szédüléses önmagában nem specifikus tünet. Naponta többször, de általában egyszer jelentkezik. Feltehetőleg a keringő vérmennyiség megoszlásának, a hirtelen változásokat követő érreakcióknak, az egyensúlyrendszerben keletkező, múló jellegű véreloszlási zavaroknak a következménye.

 A hőhullámokkal egy időben megjelenő hirtelen vérnyomás emelkedés és a vérnyomás ingadozása esetén az orvos utasításait szigorúan be kell tartani, mert későbbi, tartós magas vérnyomás betegség előfutára lehet.

A klimax tünetei #5 Hangulatváltozás

 A menopausa jellegzetes első tünetei közé tartozik a hangulatváltozás is, az ok nélküli rosszkedv, az ingerlékenység, a feszültség, türelmetlenség, szívdobogásérzés éjszakánként. 

A Maca EU kávé segítheti a klímax tüneteinek a visszaszorítását. A maca gyökér, amelyet évszázadok óta használnak az Andokban, adaptogén növényként ismert, amely segíthet az anémia, a meddőség és a női hormonális egyensúly kezelésében. Kutatások szerint a maca pozitív hatással lehet a menopauza tüneteire, mint például a hőhullámok, fáradtság és depresszió.Maca EuCafe

A klimax tünetei #5+1

Elhízás, Mellfeszülés és más testi jel

Mellfeszülés is korán előfordulhat, mert a hormontermelés megváltozása miatt felszaporodik a mirigyes állomány, valamint a női nemi hormon lecsökkenése előidézheti az erőteljesebb szőrnövekedést is. 
A testben ilyenkor lezajló egyéb folyamatoknak más hatásai is vannak, így húgyúti panaszok (vizelettartási problémák), ízületi- és csontfájdalmak, fejfájás, szédülés. Ha emellett gyakrabban kapunk el fertőző betegségeket, vagyis úgy érezzük, szervezetünk kevésbé ellenálló, az még jobban erősítheti gyanúnkat. 

Sajnos, aki hízásra hajlamos, az ilyenkor még többet szed magára, aki pedig világéletében sovány volt, az még soványabb lesz.  A súlygyarapodás a legrosszabb tájékokon a leggyakoribb, hasi hízás, ödémák a végtagokon.

Mint látjuk, a tünetek változatosak. Ez jellemző előfordulásukra és gyakoriságukra is.

A nők egy része, akik ismernek egy hatékony megoldást egyáltalán nem éreznek semmit akkor, amikor testükben ezek a változások zajlanak, vagyis teljesen panaszmentesek! 

Kik ezek a nők, hogy csinálják?

Egy olyan módszerre van szükség, amelyik visszaállítja a kibillent egyensúlyt. Az kell, hogy az egész szervezetet kíméletesen támogassa azon az úton, amíg végbemegy az átalakulás.

Természetes anyagok kellenek, amelyek nem adagolhatók túl, és amelyek rugalmasan alkalmazkodnak a pillanatnyi kilengésekhez. A ganoderma, és más gyógygombák a tapasztalataink szerint kiválóan alkalmasak erre a feladatra.

A világon 7 adaptogén gyógynövény ismeretes. Például a ganoderma, a hernyógomba, és a noni. Ezek különleges adaptogén tulajdonsáággal rendelkeznek, hogy nem csupán egy irányba tolják az értékeket, hanem kiegyenlítenek. Ha egy érték magas, akkor lehúzzák. Ha pedig alacsony, akkor megemelik.

Csontos Zsuzsa DXN Star Agent

56 éves informatikus vagyok, már 45 évesen szenvedtem a klimaxos tünetektől (éjszakai izzadás, hőhullámok, hangulatingadozás, kialvatlanság, testsúly növekedés). Kipróbáltam a legismertebb készítményeket, de csak ideig-óráig csökkentették a panaszaimat. 2017-ban csatlakoztam a gyógygombákat fogyasztók népes táborához. Kb.3 hónapja fogyasztottam a gyógygombákat , amikor azt vettem észre , hogy jelentősen enyhültek a tüneteim, sőt, a további fogyasztásnak köszönhetően ma már egyáltalán nem jönnek elő. Energikusnak, kipihentnek , kiegyensúlyozottnak érzem magam, a hőhullámok is a múlt ködébe vesztek. S ami igazi öröm, hogy jó pár kilóval érzem könnyebbnek magam. 

Nem hallottál még a gyógygombák hatásosságáról?

Nem csoda! Ezeket az információkat nem lehet véletlenül meghallani. Nem reklámozzák a televízióban, nincs róla szó a legtöbb médiában. De ez természetesen nem jelenti azt, hogy ezek az információk nem igazak. 

Szeretnél többet megtudni a gyógygombák pozitív hatásairól?

Kattincs a képre, vagy írj nekem: ganodermashop.hu@gmail.com

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK - GANODERMA GOMBA SPIRULINA

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – A SZERVEZET ÖNGYÓGYÍTÁSÁHOZ! GANODERMA GOMBA SPIRULINA

Olvass tovább a férfi klimaxról 

Mi a Férfi klimax ?

Facebook oldalunk
Ha tetszett a klimax tünetei poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük