Hosszabb élet titka? D-vitamin és kalcium

Hosszú élet titka

D-vitamin és kalcium - hosszabb életAz Okinawa diéta követői akár 100 évesen is aktív életet élnek és ezt a sikert a gyulladáscsökkentő étrendnek köszönhetik. Most azonban egy új kutatássorozat arra mutatott rá, hogy szintén hosszabb életet élnek azok az idős emberek, akik D-vitamint és kalciumot szednek.

Hosszabb élet titka? D-vitamin és kalcium!

A D-vitamin és kalcium együttes szedése segíti az időskori csonttörések elkerülését, 9%-al csökkenti a halálozási rizikót.

A D-vitamin és a kalcium valószínűleg legjobban ismert csonterősítők.

A D-vitamin feladata a bélből felvett kalcium kalcium sójai beépíteni a csontokba és a fogakba. Tehát a D-vitamin felelős azért, hogy csontjaink épek és egészségesek legyenek. Ezenkívül még szabályozzák a foszfor háztartásunkat is. D-vitamin nélkül nem létezik erős csontváz. A nők számára az alacsony testzsírszázalék és a hormonális rendszer ehhez kapcsolódó zavarai jelentősen fokozzák a csontritkulás kockázatát, ezért az idősebb nők a csontritkulás elkerülése érdekében gyakran egészítik ki étkezésüket D-vitaminnal és kalciummal.

De mindez nem magyarázza azt az alacsonyabb halálozási rizikót amit a dán kutatók találtak. A kutatást Lars Rejnmark, a dániai Aarhusi Egyetem szakmai munkatársa vezette. Rejnmark véleménye szerint a három évre vetített 9 %-os halálozási kockázat csökkenés különösen magas. Rejnmark kihangsúlyozta, hogy ez az eredmény legalább olyan fontos, mint a koleszterinszintet csökkentő sztatinok vagy a magas vérnyomást csökkentő gyógyszerek szedéséhez köthető előny.

 

Minden egyes próbában véletlenszerűen választották ki, hogy ki kap D-vitamint, illetve ki kap placebót. Egyes tanulmányokban a D-vitamint kalciummal is kombinálták.

Az alkalmazott D-vitamin napi adagja 10-20 milligramm volt, kalciumból pedig 1000 milligrammot szedtek a kutatások résztvevői.

Forrás

A Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) szerint a D-vitamin-hiány megszüntetésével a Magyarországon a halandóság 7-10%-kal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne.

Valós probléma-e a D vitamin hiány?

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?
1 hetes diéta étrend mellé + Green Coffee Extract pénzvisszafizetési garancia

1 hetes diéta étrend mellé + Green Coffee Extract pénzvisszafizetési garancia

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

4 hozzászólás

 1. október 8, 2013

  […] Kutatások kezdődtek mennyire befolyásolhatja a D-vitamin a hosszú, egészséges élet kialakítását. […]

 2. október 19, 2013

  […] Minél többet tanulunk, annál világosabb, hogy oda kell figyelnünk a mindennapi táplálkozásunkra. A közelmúltban készült tanulmány bizonyította, hogy a  D-vitamin és a kalcium együttes szedése segíti az időskori csonttörések elkerülését, … […]

 3. május 9, 2018

  […] A hosszabb élet titka a D-vitamin és a kálcium. Sok házi megoldás és módszer létezik a csontritkulás megelőzésére, miért nem próbálod ki most rörtön a csontozat kondícionáló módszereket? […]

 4. július 30, 2018

  […] és omega-3 zsírsavakban gazdag. ( A chiamag több vasat tartalmaz, mint a spenót, több kalciumot, mint a tej, több káliumot, mint a banán, és több omega-3 zsírsavat, mint a lazac. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect