Hálapénz tarifák – Mennyi pénzt adjak az orvosnak?

Hálapénz tarifák, orvosi hálapénz tarifák,hálapénz összege

Hálapénz összegek

Hálapénz tarifák, hálapénz összegek

A legtöbb magyar orvos a beteg belátására bízza mennyi hálapénzt ad, vagyis, hogy mennyit is ér az adott beavatkozás?

A hálapénz tarifák összege

Erről már több felmérés is készült, és a magyarok egy főre vetítve tizenhatezer forintot költenek havonta a jobb ellátás reményé­ben. A legtöbbet a kórházi orvosoknak fizetik, műtétekre. Átlagosan tizenötezer forintot alkalmanként. És ott vannak a komolyabb műtétek: Vastagbélrák, mellrák, vagy akár a korrekciós műtétek. (mellnagyobbítás)

Mennyi pénzt adjak az orvosnak?

Hálapénz összege műtétenként

Itt a legfontosabb szabály, hogy paraszolvenciát csak műtét után, távozáskor adjuk! Előre sosem szabad – ezzel a cselekedettel akár az orvos ellenszenvét is kivívhatjuk. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen osztályon vagy részlegen dolgozik az adott gyógyító.

Hálapénz műtét tarifa

Halapenz műtét tarifa

Szülész, nőgyógyász tarifa

“Most olyan helyen dolgozom, ahol azt szokás mondani, hogy a szülészorvos magánrendelésén elkért összeg tízszeresét adják a szülésnél. Például, ha 10 ezer forint egy alkalom a magánrendelésen, akkor 100 ezer forintot adnak szüléskor. A szülésznők 20 és 40 ezer forint között kapnak – én legalábbis így tudom.”
A hálapénzlista második helyén szerinte a térd- és csípőprotézis-beültetés áll – ott a várólistát rövidítik a paraszolvenciával.”

 

Hálapénz tarifák 2017

Utánuk jönnek a járóbeteg-ellátás szakorvosai, akik a felmérések szerint átlagosan közel ötezret kapnak alkalmanként. A háziorvosok zsebébe kétezerötszáz forint kerül.

Az orvosok közel 80 százaléka elutasítja a hálapénzt?

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK - GANODERMA GOMBA SPIRULINA

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – GANODERMA GOMBA SPIRULINA

Ki tapasztalt volna ilyet? Az orvosok a jelenlegi helyzetben szükségesnek tartják a hálapénzt– magyarázta a Szinapszis Kft. felmérésére hivatkozva dr. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke.

Hozzátette, hogy “A betegek egy része jobb szolgáltatást remél a pénzéért, de sokan vannak, akik egyfajta félelemből fizetnek.”

A Magyar Rezidens Szövetség a hivatalos orvosválasztásban látja a megoldást.

“Nem a hálámat fejezem ki ezzel a pénzzel, hanem az életemet vásárolom meg”  vallja Szilágyi Gyula szociológus, aki szerint a hálapénz rendszerét egy jó ideig még biztos nem lehet kiirtani. Mint fogalmazott, az orvosok egy része szívességként tekint arra, amit csinál.

Dr. Tahy András (51) szülész-nőgyógyász szerint a paraszolvencia szükséges rossz, amelyet csak az tesz elfogadhatóvá, ha az orvos cserébe valóban maximális odafigyelést biztosít.

– A műtőben akár nyolc órán át, étlen-szomjan, minden szükségletünket háttérbe szorítva dolgozunk – mondta a doktor. – Ez olyan igénybevétel, amit a páciens nem tud felmérni. Mivel azonban ez a kötelességünk, ezért nem várhatjuk el a hálapénzt, bár jóleső gesztus, ha adják. Előre elkérni azonban elfogadhatatlan, hacsak nem magánorvosi ellátásról beszélünk, ahol szabott árak vannak. Hosszú távon azonban mindenképpen szabályozni kellene a kérdést. Magyar Cecília (49) háziorvos szerint nálunk megélhetési kérdés a hálapénz. Etikátlannak tartja, ha valaki előre közli a beteggel, mennyit vár el tőle, ha azonban a páciens önszántából hálálja meg pénzzel a kezelést, azt bocsánatos bűnnek tartja. Egy bonbon vagy egy csokor virág pedig éppoly kedves gesztus, mint a boríték.

Forrás

 

hogyan vedekezzünk a paraziták ellen

hogyan vedekezzünk a rákos daganatot os okozó paraziták ellen

Facebook oldalunk

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

5 hozzászólás

 1. Seres Pál szerint:

  Ha már nem használnak a szteroidos, ill. biológiai kezelések egyike sem, akkor az ún.” elhasználódott” bélből levágják azt a részt amely beteg!

 2. Seres Pál szerint:

  Érdeklődnék, hogy Chron beteg műtéti beavatkozását illetően milyen összegű hálapénzt illik adni az orvosnak?

 3. Horváth Erzsébet szerint:

  Szeretném megkérdezni, hogyszívkoszorúér-műtét (bypass) után mennyi az átlagosan megszokott hálapénz? ,,, na és nem utolsósorban a műtéti altatást végző, ill. intenzív osztályon lévő orvosnak mennyi hálapénzt “illik”, ill. szokás adni?

  • Szántó János szerint:

   Kedves Etsébet.
   Ezt szeretném én is tudni, mivel a feleségem szívbillentyü mütét előtt áll. Örülnék ha ön vagy valaki más válaszolni tudna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.