A Hidrogén-Peroxid bámulatos hatása

A szakirodalom feljegyezte, hogy Franciaországban már a 19. század elején sikeresen alkalmazták ezt a szert súlyos betegségeknél, majd a 20. század elején újra elkezdték a Hidrogén-Peroxid használatát, mégpedig elég jó eredménnyel.

 

Hidrogen peroxid hasznalata H2O2 tanácsok

Hidrogen peroxid hasznalata H2O2 tanácsok

3%-os Hidrogén-peroxid – az eltitkolt gyógyszer!

A hidrogén-peroxid gyenge sav, erélyes oxidálószer, esetenként redukálószer.

A hidrogén-Peroxid (H2O2)hatása

A 3%-os H2O2 tisztítja a szervezetet, erős antioxidáns, megszünteti az oxigénhiányos állapotokat, így megakadályozza a rákos sejtek szaporodását.

A 3%-os Hidrogén-peroxid minden betegség esetén nagyon ajánlott

Külsőleg:

Borogatva, bedörzsölve, kenegetve a bármilyen problémás bőrre (Melanóma, pikkelysömör, lábgomba, tyúkszem, sebek,  fogíny, mitesszerek, ráncok, stb.)

Belsőleg:  KÉRDEZZE KI ORVOSA VÉLEMÉNYÉT!

Kúraszerűen 1,2,3…..20 cseppet 1dl vízzel meginni naponta 3x, majd  visszafelé 20,19,18……1 cseppet. A nagyobb hatás érdekében előtte 1 csipet só, utána vitamin bevitel (pl 1 alma) ajánlott!

A Hidrogén-peroxid gyógyszertárban is kapható. 

A hidrogén-peroxid hatásáról és alkalmazási módszereiről Kovács József, Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyvében részletesen olvashatunk.

Kovács József Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer könyv

Kovács József Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer könyv

A könyv gyakorlati útmutatókat tartalmaz a hidrogén-peroxid alkalmazásáról, úgy külsőleg, mint belsőleg. A szerző példák sokaságán kersztül mutatja be e szerrel való kezelések eredményeit, gyakorlati tanácsokkal látja el az olvasót. Bízom benne, hogy ez a filléres vegyület, melynek alkalmazása igen egyszerű, nemcsak a természetes gyógymódok lelkes táborának a figyelmét vonja magára hanem a hivatalos egészségügyét is.

Hisz a világ több egészségügyi intézetében a hidrogén-peroxid tudományos alapokon kidolgozott alkalmazása számtalan életet volt képes megmenteni és olyan betegségek megszűnéséről számol be a szakirodalom, amelyek a mai akadémiai orvoslás szerint nem gyógyíthatók.

Teljes leírás: Kovács József, Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyvében.

Részletek Siklósi András interjújából Kovács Józseffel a Hidrogén-per oxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyv szerzőjével Elhangzott a Szegedi Közéleti Kávéházban, 2011. október 18-án.

 

“…Az orvosok egyre nyitottabbak az alternatív gyógyítások irányába. Sok orvos, szakorvos úgy hirdeti magát, mint orvos-természetgyógyász. Hála Istennek, nem egyedi eset, hogy könyveimet olvassák az akadémiai orvoslás képviselői, sőt gyógyulnak belőlük. Néha felkeresnek személyesen vagy telefonon, és elmondják, hogy a pácienseiktől hallottak a könyveimről, majd tájékozódnak, hogy helyesen értelmezik-e egyik vagy másik eljárásomat, ilyen vagy olyan betegség gyógyítására.”

“Így például egy alkalommal egy természetgyógyász hölgy hívott fel telefonon, ismeretlenül, és gratulált a hidrogén-peroxidos könyvemhez, majd elmondta, hogy a férje orvos. Igencsak szemellenzős, csupán az akadémiai orvoslás módszereit ismeri el. Nehezen, de rávette férjét, hogy próbálja H2O2-vel kezelni a lábszárán évek óta nem gyógyuló bazaliómáját. Eddig a doktor urat a kollégák kezelgették kisebb-nagyobb sikerekkel, de végső soron eredménytelenül. A H2O2 oldatával 10 nap alatt megszabadult a sokáig nem gyógyuló bőrrákból.”

“- A hidrogén-peroxid (H2O2) gyógyhatása közel 200 éve ismert. Számos betegségnél sikerrel alkalmazták, mindazonáltal máig nem épült be orvosságként a köztudatba. Csak nem azért, mert esetleg kiszoríthatná a szintetikus gyógyszerek jelentős hányadát, s ezzel persze a gyártásukban érdekelt ipari lobbi gigantikus extraprofitja is a töredékére csökkenne?”

“A H2O2 szinte mindenféle betegségre jó, mindössze attól függ az alkalmazás módja, hogy mit akarunk gyógyítani vele. Ma már 2 magánklinikáról van tudomásom Budapesten, amelyek alkalmazzák a hidrogén-peroxidos kezelést a legkülönbözőbb betegségek gyógyítására, jó eredménnyel. Ottó Warburg 1932-ben Nobel-díjat kapott, amiért bizonyította, hogy a rákos sejtek csak oxigénszegény környezetben tudnak terjedni. Nos, a nascens oxigén épp az ilyen közegeket számolja fel a szervezetben. De képes elpusztítani a kórokozó mikroorganizmusok nagy részét, és tisztítja a véredények falait, ez által javítja a vérkeringést, növeli a nemi potenciát.”

forrás

A Hidrogén-peroxid bámulatos gyógyhatása mellett igen sokoldalúan felhasználható a háztartásban

Hidrogén-peroxid: H202

Ha véletlenül nem lenne otthon Hidrogén-peroxid, most azonnal nézz utána hol szerezheted be! Ez a filléres vegyület képes ujjávarázsolni a penészes fürdőszobát, de jól vizsgázik a legjobb fertőtlenítő szerek között is.

A csodálatos hidrogén-peroxid használata megkönnyíti a háztartási munkákat szebbé teszi életedet!

Hidrogén-peroxid egy színtelen folyadék, csak egy kicsit viszkózus, de valójában pontosan úgy néz ki, mint a víz. Erős oxidáló tulajdonságokkal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy mint fehérítő szert használjuk. A hidrogén-peroxid oxidáló tulajdonságai lehetővé teszik, hogy hatékonyan használjuk a baktériumok, vírusok, spórák és gombák ellen, kiváló fertőtlenítőszer.

Ha valaki már használt hidrogén-peroxidot vágott seb fertőtlenítésére, akkor valószínűleg észrevette a pezsgést és bugyborékolást.  A lényeg, hogy a reakció során ez a H2O2 kötései felszabadulnak, egyrészt oxigén, másrészt H2O (víz!)  keletkezik. A buborékoló felszín nem más, mint a szabad oxigén molekulák. Nem  félelmetes a tudomány? De most térjünk rá milyen lenyűgözően sokoldalúan alkalmazható a hidrogén-peroxid otthon!

Hidrogén-peroxid Gyógyászati ​​célra

A H2O2 talán a legismertebb a gyógyászati ​​vegyület. Íme néhány közismert,  (és kevésbé közismert) felhasználási és gyógyászati módja hidrogén-peroxidnak.

Kisebb sebek tisztítása és fertőtlenítése

Hidrogen-peroxid kisebb sebek gyógyítására

H2O2 kisebb sebek gyógyítására

Ez az egyik legismertebb felhasználása. Ha van otthon 3% -os hidrogén-peroxid, valószínű 

leg ez lehet az oka. A  gyógyszertárban is kapható 3% -os oldat közvetlenül alkalmazható a kisebb sebek tisztításához. Elállítja a kisebb vérzést, és segíthet a fertőzések megelőzésében. A hidrogén-peroxidot csak egyszer használjuk, mert ha túl sokszor fertőtlenítjük vele a sebet, akkor azoknak a baktériumoknak is gátolja a működését, amelyek elősegítik a gyógyulást.  

Súlyos sebekre, fekélyekre 6%-os oldatát használják, kisebb sebekre 1-2%-os oldatát. Hátránya, hogy elősegíti a hegképződést, és lassítja a sebgyógyulást.

 

Pattanások és kelések kezelése

Hidrogen-peroxid kisebb sebek pattanások és kelések gyógyítására

Hidrogen-peroxid (H2O2) kisebb sebek pattanások és kelések gyógyítására

Egy kis hidrogén-peroxid alkalmazásával  gyorsítsad fel a fertőzött akne gyógyulási folyamatát. Ugyanúgy fog működni mint a sebeknél, megöli a nem kívánt baktériumokat és megtisztítja a bőrt. Csakúgy, mint a sebeknél, itt sem lehet túlzásba esni! Csak egyszer alkalmazd. A túl sok használat megöli a jó baktériumokat is.

 

Fekélyes seb gyógyítása

Hidrogen-peroxid Fekélyes seb gyógyítása

Hidrogen-peroxid Fekélyes seb gyógyítása

Ha a fekélyes sebek keletkeznek a szájban, gyorsíthatja a gyógyulást a hidrogén-peroxid. A 3%-os hidrogén-peroxidot  további vízzel keverve nem okoz semmilyen irritációt a szájban. (a túl magas koncentrációjú hidrogén-peroxid nagy mennyiségben megteheti ezt). Fél percig öblögessünk, majd köpjük ki, és öblítsük le tiszta vízzel.

Rossz lehelet megszüntetésére

Hidrogen-peroxid Rossz lehelet megszüntetésére

Hidrogen-peroxid Rossz lehelet megszüntetésére

A fogmosás sem segít a rossz lehelet megszüntetésében? A szájvíz egy nagyszerű alternatívája lehet a hidrogén-peroxid. Mivel a hidrogén-peroxid megöli a rossz baktériumokat a szájban, fél perc öblögetés elég ahhoz, hogy rossz lehelet megszűnjön. Lehet, hogy meglep mennyire hatékony, de egyszeri öblögetés akár egy hétre elűzheti a rossz leheletet. Itt is igaz amit korábban már jeleztünk, hogy ha túl sokszor használod, megöli a jó baktériumokat is.

 

Hatékony küzdelem lábgomba ellen 

Hidrogen-peroxid lábgomba kezelésére

H2O2 lábgomba kezelésére

 

Ha belefáradtál a lábgomba és a viszketés elleni küzdelembe próbáld ki a hidrogén-peroxidot erre a célra.  Mivel a H2O2 gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik,  sikeresen gyógyítható a láb gombás fertőzése is.

Keverj össze vizet és 3%-os hidrogén-peroxidos oldatot 1-1 arányban és áztasd a fertőzött lábat egy fél óra hosszat.
Még több hatékony módszer Lábgombásodás ellen

Megfázás ellen is hidrogén-peroxid

Valójában nincs azonnali gyógymód a megfázás ellen, de sokan arról számolnak be, hogy pár csepp hidrogén-peroxid a fülbe juttatva segíti a füldugulás elkerülését.

Fülgyulladás ellen Hidrogén-peroxid

Hidrogen-peroxid fülgyulladás ellen

H2O2 fülgyulladás ellen

Ha már itt tartunk, fülgyulladás esetén is használható a hidrogén-peroxid.  Persze nem minden fülgyulladást sikerül ezzel a módszerrel kikúrálni, akkut fülgyulladás esetén ajánlott szakorvoshoz fordulni.

Fülzsír eltávolítása

A fülzsír nem fertőzés, csak az őrületbe kergethet amikor nehezen hallod amit mondanak. És mindez egy kis fülzsír miatt?

Próbálj egy pár csepp olívaolajat, majd ezt követően pár csepp hidrogén-peroxidot a fülbe csepegtetni. Tartsd a fejedet oldalra döntve körülbelül egy percig, majd döntsd vissza a másik irányba, és hagyd, hogy a váladék kifolyjon. Ezután finoman moss ki a füledet meleg vízzel.

Végy egy méregtelenítő fürdőt

Hidrogen-peroxid méregtelenítő fürdőnek

Hidrogen-peroxid méregtelenítő fürdőnek

Ha méregtelenítő  fürdővizet szeretnél, adj két liter 3%-os hidrogén-peroxid oldatot a fürdővízhez.  Javasolt fél órán át ázni ebben a fürdőben. Ez jó ötlet lehet megfázás esetén is, így a kórokozóktól megtisztulva mászhatunk ki a kádból.

hasizom erősítő gyakorlatok mellé étrend kiegészítő - FOGYJ LE 12 KG-T 5 HÉT ALATT!

FOGYJ LE 12 KG-T 5 HÉT ALATT!

Fogfehérítésre hidrogén-peroxid

Fogfehérítés-otthon

Fogfehérítés-otthon Fogfehérítés: fehér fog, gyönyörű mosoly 5 nap alatt

Korábban szó volt arról, hogy a H2O2 hatékony szájvíz alternatíva. A másik fő előnye ennek a szájvíznek a fogfehérítés! Ne felejtsük el, peroxid fehérítőszerként is ismert.  Ezek alapján hidrogén-peroxidos vízzel való öblögetés segít fehéríteni a fogakat is. Azonnali eredmény tapasztalható. Hetente 1x alkalmazva ragyogó mosoly érhető el.

Készíts fogkrémet

Ha házilagosan készítesz fogkrémet, használhatsz szódabikarbónát önmagában, vagy ha még hatékonyabbá szeretnéd tenni keverd a szódabikarbónát  hidrogén-peroxiddal.

Tegyünk annyi szódabikarbónát a  3%-os  H2O2 oldathoz, hogy kenhető paszta legyen.

A Hidrogén-peroxid fehéríti a körmöket

Hidrogen-peroxid a körmök fehérítésére

Hidrogen-peroxid a körmök fehérítésére

Ha azt szeretnénk fehéríteni a körmöket, ahhoz a hidrogén-peroxid éppúgy alkalmas, mint a fogfehérítésre vagy a hajszőkítésre. Áztass egy vattapamacsot 3 %-os hidrogén-peroxid oldatba és szorítsd rá a körmödre. Ezzel világosabbak és szebbek lesznek a körmeid.

Fokozatosan szőkítsd a hajad Hidrogén-peroxid segítségével

 

Fokozatos hajszőkítéshez keverjünk össze egyenlő arányban 3%-os hidrogén-peroxidot és a vizet egy flakonban. A keverékből spricceljünk a hajra, majd a fésű segítségével egyenletesen oszlassuk el. Várjuk meg, amíg megszárad, és ennyi.

Rendszeres használatával a haj fokozatosan világosodik.

A Follixin orvosok által ajánlott, napi használatra készült hajnövesztő készítmény, mely lehetővé teszi, hogy visszanyerd természetes, gyönyörű hajad. A Follixin megvastagítja a hajhagymákat, megerősíti a gyökereket minden hajszálnál, ezáltal segíti pótolni az elveszett hajszálakat, és védelmet nyújt a meglévőknek.

Fogkefék fertőtlenítése 

Öntsünk néhány csepp hidrogén-peroxidot a fogkefére. Ez segíthet elpusztítani a baktériumokat, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy azok ismét a szájba jussanak.

Puhítja a bőrkeményedést és tyúkszemet

Van bőrkeményedés vagy tyúkszem a lábadon? Akkor puhíthatod őket azzal, hogy a  lábad a hidrogén-peroxidos vízben áztatod.

Felhasználása a háztartás tisztántartására

A hidrogén-peroxid fertőtlenítés nem csak, sebekre, vagy a szájába hasznos. A ház körül is segíthet megelőzni a betegségek terjedését. Használatától a felületek ragyogóan tiszták és csillogóak lesznek!

A Hidrogén-peroxid fertőtleníti a munkalapokat

Hidrogen-peroxid fertőtlenítésre

Hidrogen-peroxid fertőtlenítésre

A fürdőszoba, konyha, vagy más munkalapok gyorsan és könnyen fertőtleníthetőek a hidrogén-peroxiddal. Keverjük össze vízzel (egyenlő arányban, mint mindig), töltsünk meg egy spray palackot, és alkalmazzuk közvetlenül a tisztítandó felületen, majd töröljük egy szivaccsal.

A Hidrogén-peroxid fehéríti a fugát

Hidrogen-peroxid fuga fehérítésre

Hidrogen-peroxid fuga fehérítésre

Nincs rosszabb, mint mikor a fuga porosodik, penészesedik és szennyeződik. A hidrogén-peroxid a fugát is fehéríti. Spricceljük közvetlenül a piszkos fugára, majd pár óra múlva fogkefével és szappanos vízzel dörzsöljük át. Fehér és tiszta lesz mint új korában!

Tükrök tisztítása

Utálod a csíkokat, amit a bolti tisztítószerek hagynak a tükrön? A hidrogén-peroxid remek tükör tisztító szer. Egyszerűen csak fújd be, majd töröld le a papírtörlővel.

WC csésze tisztításhoz is hidrogén-peroxid

A WC-csésze fertőtlenítéséhez öntsünk egy fél pohár hidrogén-peroxidot a WC-csészébe. Hagyjuk állni benne húsz percig, majd WC-kefével töröljük át, és öblítsük le.

Ez fertőtleníti a kefét is.

Tisztítsuk meg a csempét

A hidrogén-peroxid segít megölni penészt és ragyogóvá teszi a csempéket is.  Keverjük össze a hidrogen-peroxidot liszttel, hogy pépes legyen. Vigyük fel a pépet közvetlenül a csempére, majd takarjuk le fóliával. Hagyjuk rajta éjszakára, és másnap reggel öblítsük le a csempét tisztára. Fényes és csillogó lesz , mint az újkorában!

Penészölő hatás

Hidrogen-peroxid penész ellen

Hidrogen-peroxid penész ellen

Penész ellen bárhol a házban lehet alkalmazni a hidrogén-peroxidot. Vigyük közvetlenül penészes felületre, majd töröljük tisztára. Hidrogén-peroxid hatékony a különböző típusú penészek ellen, segíthet tisztán tartani és méregteleníteni a legkülönbözőbb felületeket.

Használja a konyhában


Míg a hidrogén-peroxid tisztítására az egész házban hasznos, ez különösen igaz a konyhára, ahol számos specifikus alkalmazási lehetőség van!

Tiszta vágódeszka

A vágódeszka egy olyan hely, ahol a baktériumok könnyen elszaporodnak, főleg, ha húsvágásra is használjuk. Használat után öblítsük le a vágódeszkát, majd fújjuk le hidrogén-peroxiddal.

Mosogatógép hatékonyságának fokozására

Hidrogen-peroxid mosogatogépbe

Hidrogen-peroxid mosogatogépbe

A tisztább edényekhez próbáld ki ezt a módszert. Tégy egy pár deci hidrogén-peroxidot a mosogatószer mellé. Használhatjuk a hagyományos mosogatásnál is, csak adjunk hozzá egy kevés hidrogén-peroxidot a szokásos mosogatószer mellé. Jobban tisztít, megöli a baktériumokat.

Segít megszabadulni a makacs rászáradt ételmaradékoktól

A szódabikarbóna és a hidrogén-peroxiddal valódi varász pasztát alkotnak.

Dörzsöljük át, hagyjuk hatni pár percig, majd meleg vízzel öblítsük le. A szódabikarbóna működik, mint egy koptató, míg a hidrogén-peroxid segít, hogy szakítani a részecskék. A foltot emelje le viszonylag könnyen.

Fertőtlenítse a szivacsokat és rongyokat

A mosogatószivacs vagy rongy egy csomó baktérium rejtekhelye lehet. Áztassuk a rongyokat és szivacsokat hidrogén-peroxidba, vagy akár csak fújjuk be. Segít tisztán tartani és meghosszabbítja az eszközök élettartamát.

Tartsuk frissen a gyümölcsöket és zöldségeket

Hidrogen-peroxid frissentartásra

Hidrogen-peroxid frissentartásra

Zöldség-, és gyümölcs tisztításhoz számos módon lehet használni a hidrogén-peroxidot.

Tegyünk élelmiszer-ipari minőségű hidrogén-peroxidot egy spray flakonba. Permetezzük be őket hidrogén-peroxiddal, majd hagyjuk állni egy pár percig, és öblítsük le.

(Ugyanígy alkalmazhatjuk az ecetet is, fújjuk a gyümölcsökre és zöldségekre.)

Vagy:

Öntsük tele mosogatót hideg vízzel, majd adjunk hozzá egy negyed csésze 3%-os élelmiszer minőségű peroxidot. Áztassuk benne a zöldségeket körülbelül 20 percig. Öblítsük le, és hagyjuk megszáradni.

Hidrogén-peroxid a saláta frissességéért

Saláták finomak és nagyon egészségesek, de szinte egyik napról a másikra megromlanak. Annak érdekében, hogy a saláta friss maradjon, keverj fél csésze vizbe egy evőkanál hidrogén-peroxidot (ügyeljen rá, hogy az élelmiszer-minőségű legyen), majd permetezzük ezt a keveréket a salátára. Mint látható, ezt a keverék erősen hígított. Ez nagyon fontos! (egy megjegyzés, később).

Tisztítsuk meg a hűtőszekrényt

Hidrogen-peroxid hűtőszekrény tisztítására

Hidrogen-peroxid hűtőszekrény tisztítására

Szeretnéd a kellemetlen szagokat száműzni a hűtőszekrényből és fertőtleníteni mindent? Töröld le polcait hidrogén-peroxiddal. Ez segít megszabadulni a csúnya élelmiszer foltoktól és elpusztítja a baktériumokat. Semlegesíti a szagokat néhány is.

A hidrogén-peroxid egyéb felhasználása

Tisztítsuk meg szőnyegeket Hidrogén-peroxiddal

Van néhány makacs folt a szőnyegen? Permetezd be hidrogén-peroxiddal. Vigyázat, csak a világos színű szöveten vagy szőnyegen érdemes kipróbálni. Világos vagy fehér színű szőnyegnél, a hidrogén-peroxid alkalmazása nem lehet gond.

Tisztítsuk meg a gyerekek játékait

Gyerekek, különösen a kisgyermekek, összenyálazzák a játékaikat. Ez nem csak a többi gyerek számára, de saját magára is egészségtelen. Használd a hidrogén-peroxidot a játékok, játék dobozok, és játszófelület tisztítására. Biztonságosabb mint más tisztítószer mert ez nem okoz tüdő irritációt.

Cseréld ki a fehérítőt

Ha keres alternatívát keresel a fehérítő szereknek, akkor próbáld ki a hidrogén-peroxidot a mosáshoz. Áztassuk a ruhákat körül fél órát, éttől a sárguló darabok  kifehérednek, friss, tiszta megjelenésűek lesznek. Csak győződj meg róla, hogy a többi ruhát távol tartod, így nem fehérednek ki véletlenül.

A terítő és a függönyök felderülnek

A fehér függöny vagy terítő egy kicsit megsárgult vagy foltos lett idővel? Töröld le a megsárgult területeknek hidrogén-peroxiddal.

Hidrogén-peroxiddal tisztítsd meg a zuhanyfüggönyödet

Ne feledkezzünk meg a zuhanyfüggönyről! A zuhanyfüggönyön makacsul megmarad a penész és szappanlerakódást. A hidrogén-peroxid segítségével viszont itt is felveheted a harcot. Permetezés után ha a zuhanyfüggöny mosógépben mosható, mossuk át benne, ha nem kézzel öblítsük le.

 

 breastfast mellnovelo tablettaBREASTFAST MELLNÖVELŐ

Makacs foltok tisztítása a ruhákból

Bizonyos foltoktól elég trükkös módon lehet csak megszabadulni (különösen szerves foltoktól, mint pl.a vér, izzadságfoltok). A hidrogén-peroxid hatékony a bosszantó foltokkal szemben. Keverjük össze két rész hidrogén-peroxidot egy rész mosószert, és azt tegyük közvetlenül a foltokra. Mint már jeleztük, csak akkor tudjuk használni ezt a technikát világos vagy fehér színű a ruha! Ne használjuk sötét vagy mintás ruhán

Megszabadít a dohos szagú ruháktól

Néhány a ruháit dohos szagú? Ezektől a kellemetlen szagoktól úgy tudsz megszabadulni ha a ruhát hidrogén-peroxid és ecet keverékében mosod. A nem kívánt szagok gyorsan eltűnnek. Csak világos színű ruhákon javasolt!

Tisztítja a párátlanítót (vagy éppen a párásítót)

A párátlanítók és párásítók mind hajlamosak penészedni. Ez egészségügyi problémákat okozhat. A hidrogén-peroxid és víz alkalmazásával a készülék kitisztul, a penész megszűnik. Így akkor is feldolgozza a tiszta levegő.

Segíti a szobanövények fejlődését

Elfelejtettem megemlíteni azt a tudományos tényt, hogy a H2O2 természetesen jelen van az esővízben. Miért? Felhőszakadás közben ózon van a légkörben (O3). És most újra, a leeső H2O (víz) felveszi az ózon egy extra oxigénatomját, és átalakul H2O2-vé. Kiderül, hogy ez az egyik oka annak, hogy az esővíztől a növények gyorsabban nőnek!

A növényi magvakat hidrogén-peroxid-dal lehet permetezni, ezzel szimulálni esővizet. Minden 2 csésze vízhez öntsünk 30 ml hidrogén-peroxidot. Ha a növények már kicsíráztak alkalmanként permetezzük a következő keverékkel:

1 rész-peroxid 32 rész víz.

Atkák és rüh ellen Hidrogén-peroxid

Hidrogén-peroxid Rüh atkafertőzés ellen

Rüh atkafertőzés

Permetezzünk kevés 3%-os hidrogén-peroxidot a fertőzött területre. Ez egy biztos módszer az atkamentesítésre. 

Rühösség, rüh atka kezelése >>

Távolítsuk el algát az akváriumból

Hidrogen-peroxid algamentesítésre

Hidrogen-peroxid algamentesítésre

Tele van algákkal az akvárium? Egy biztonságos és hatékony módja annak, hogy megölje az algákat anélkül, hogy károsítaná az akvárium lakóit.

Óvatosan használd a hidrogén-peroxidot! per Egy 250 literes akváriumhoz mintegy 60 ml 3% -os hidrogén-peroxid szükséges. Cseppentővel vagy egy fecskendő lassan, körülbelül öt percig adagoljuk. Ha lehet közvetlenül az algákra csepegtessük. Miután a H2O2 landol az algákon és reagál vele, megöli. Átalakul vizzé (H2O) plusz oxigént szabadít fel.

Néhány akváriumi növények nem kedveli ezt a módszert. Túl sokH2O2  megölheti az akvárium lakóit, köztük a halakat, csigákat, rákokat és a békákat.

Hidrogén-peroxid alkalmazása: Sebek kezelésére állatokon

Csakúgy, mint az emberi sebek esetében a hidrogén-peroxidot itt is lehet használni, sebek kezelésére. Akár hiszed, akár nem, ez még a halak esetében is így van, természetesen, csak ha nem nagyon kicsik.

Hánytatni, hogy megmentsünk egy kisállat életét

Ha az állat lenyelt valami mérgező dolgot, akkor életmentő leheta hánytatás, a 3% hidrogén-peroxid segítségével. Ez jól működik a kutyák, macskák, disznók, és görények esetében.
Kezdje azzal, hogy megeteti kedvencét egy kevés étellel. Ha nem eszik meg, akkor is folytassuk a következő lépéssel. Mérje hidrogén-peroxidot az alábbiak szerint: 1 milliliter félkilónként (egy görénynek, fél teáskanál rendszerint elegendő). Használjon fecskendőt, ezzel spricceljen be a kutya szájának belső részébe. 15 percen belül be kell következnie a hányásnak. Meg lehet próbálni ezt még egyszer, ha nem sikerül az első alkalommal. Ha újra nem sikerül, itt az ideje, állatorvost hívni.

És végül …

Egy dolog, amit nem szabad csinálni hidrogén–peroxid

A hidrogén-peroxid remekül működik külsőleg és néhány más módon is kezeli az egészségügyi problémákat, de egy dolog, amit nem szabad vele csinálni: lenyelni.

Kovács József, Hidrogén-peroxid-az eltitkolt gyógyszer! c. könyvében erről másképp vélekedik. Javaslatunk az alapos tájékozódás, orvosi vélemény kikérdezése ezügyben. 

Akárhogy is legyen, a H2O2 elképesztően sokoldalúan felhasználható. 

Ha még mindig nem elégítettük ki a kiváncsiságodat, nézd meg a lenti videót! 

 

Ismersz más izgalmas felhasználási területet a H2O2 felhasználására? Oszd meg velünk tapasztalatodat!

forrás

Facebook oldalunk

Eltünteti a pattanásokat, hegeket

Eltünteti a pattanásokat, hegeket

Méregtelenítés, stresszoldás

Méregtelenítés, stresszoldás

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

39 hozzászólás

 1. Lakó Edit szerint:

  A kérdésem az, ha van 9 % os hidrogén peroxidom, azt ha higítom, 3 % os lesz?
  Vagyis használhatom 3 százalékos helyett? Köszönöm a választ.

 2. Mellar Erika szerint:

  Szeretném kérdezni, hogy gluténallergiás is használhatja a Hidrogenperoxid-ot? Köszönöm előre is a választ.

  • TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás szerint:

   A Hidrogen peroxid elsősorban külsőleg használatos, és nem tartalmaz glutént. Mire szeretné használni?

 3. Aha szerint:

  Figyelj jobban, nem erről volt szó.

 4. Petrov péterné szerint:

  Én halottam olyat hogy a pálinka cián tartalmát lehet 3% hidrogén peroxiddal közömbösiteni.?

 5. Forrai Márta szerint:

  Sziasztok!Azért írok mert szeretném megosztani a tapasztalatomat.Én is végigolvastam a cikket és gondoltam kipróbálom,nekem az volt a gondom,hogy már 6 éve nagyon sokat kinlódtam a beleimmel.Kivizsgáltak gasztron egy baktérium fertőzésem volt amit úgy ahogy kikezeltek.Állandóan fájtak a beleim,meg sokszor volt hasmenésem és mindig a legváratlanabb helyeken jött rám.Igy már nem nagyon mentem sehova.Én úgy szedtem,hogy az első nap fél pohár vizben pár cseppet kb 5 cseppet,nem volt csöpögtetőm igy kiskanállal csörögtettem,reggel éhgyomorra és utána félórán belül reggeliztem,3 napig igy csináltam és mivel nem mart meg nem éreztem semmi rosszat igy utána fél pohár vízben tettem kb 20 cseppet,Ezt ittam 2hétig utána abba hagytam és azóta jól vagyok.nem is akarom elhinni,nagyon jó érzés,kár hogy nem előbb olvastam erről.És én a hajamra is használom úgy ahogy a cikkbe le van írva.Már többen megdicsérték a hajam szinét olyan mintha melirozva lenne,nekem az eredeti szine is sötét szőke.Ha valaki ki akarja próbálni az oldatot,szerintem csak óvatosan egy pár cseppet és ha jó akkor úgy igya ahogy a cikkben le van irva,

 6. Gabica szerint:

  Sziasztok hajtás fejbörön lévő vàladékozo sebes viszkető pikelysomore lehet használni ha igen hogyan csíp a kezelés során köszönöm a választ

 7. Tibor szerint:

  Elképesztő amit beteg, hiszékeny emberekkel művelnek, az újkori internet kuruzslók és sarlatánok a legveszélyesebbek. Klinikai kutatások, eljárás protokolok,legalább 10-20 ezres mintavétel,placebo vizsgálat szükséges, hogy betegek használhassanak bármilyen szert gyógyításra

 8. Tibor szerint:

  Elképesztő amit beteg, hiszékeny emberekkel művelnek, az újkori internet kuruzslók és sarlatánok a legveszélyesebbek. Klinikai kutatások, eljárás protokolok,legalább 10-20 ezres mintavétel,placebo vizsgálat szükséges.

 9. SZÉKELY ISTVÁNNÉ szerint:

  parkinsonkór esetén használ e valamit és hogyan kell alkalmazni,??? KÖSZÖNETTEL SZÉKELYNÉ

 10. Ági szerint:

  Ha elkezdi valaki a hidrogén peroxidot vízzel hígítva inni, meddig lehet , vagy kell inni, ha csak reggel issza? Abba kell közben hagyni? Nem lehet baj belőle ha 1 évig, vagy tovább issza?

 11. Banyai Kalmanné szerint:

  Szerwtnem kiprobalni tegnap olvastam rola ,kerdesem lelehet nyelni vagy sem?

 12. Peti szerint:

  Patikában mennyiért lehet beszerezni? Kontaktlencse fertőtlenítő oldatként használnám.

 13. CsikósLajos szerint:

  Három hete fogyasztom a k€szítményt semmi bajom húsz éve van prosztata gyúlladásom és rendkívülimódon nagyon jó a javulás eddig biciglire nem tudtam ülni mert utána nagyon fájt ötven km- ter letekertem és nincs semmibajom.

 14. Puporka Noemi szerint:

  Sziasztok! Nektek melyik gyogyszertarban sikerult beszerezni?
  Mert en ket helyen probaltam ,de nincs.

 15. Aranylotusz szerint:

  Valamit mèg kefelejtettem ès ez az èletkor! Arra is jó odafigyelni egy idős ès egy gyermek hasonlóan èrzèkeny!!! Nekik csak kicsit adni vagy nagyon nagy higítàsban ha muszàly!!! De csak ha muszàly!!! Pl:1 liter 1 csepp de ez most csak az èn saccom 😉 a könyvben bizonyàra rèszletezve van <3

 16. Aranylotusz szerint:

  A filmben igen ellentmondóan azt mondja a fiatalember: 1. Belsőleg nagy mennyisègben vagy %-ban sèrülèseket okoz! Ès 2. A testen belül maga a test is előàllít hidrogèn peroxidot a vèdelmi rendszerèhez! Nos, kis mennyisègben ès hígitottan 100%-ban biztos vagyok benne hogy alkalmazhatò!!! De mindenki figyeljen oda a test tömegère, alkatàra ès az ètkezèsi szokàsokra. Vagyis vèkony szemèlyek max 5 cseppig vihetik…. Ha keveset esznek az baj!!! Kell lennie egy normàlis tàplàlkozàsnak ès folyadèkbevitelnek! A lènyeg hogy figyeljünk oda a testünkre! Emiatt se ajànljàk nyilvànosan a belső hasznàlatot, mert egy laikus azt hiszi mindent ezzel vagy bàrmi màssal meg lehet oldani rac-fac, így nagyobb dózisban bevève kinyírják a sajàt testüket…

 17. Suta Andrea szerint:

  10 éves gyermek nagyon köhög szárazon napok óta. Adhatok neki egy cseppet egy deci vízben?

  • TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás szerint:

   Nem, belsőleg különösen veszélyes, nem ajánlott! Javaslom inkább a fahéjas mézet köhögés ellen. Egy pici fahéjat keverjen a mézbe. Gyerekeknél különösen vigyázzunk, a mennyiségekre. Recept: Fahéjas Méz

   • Fehér Sándor szerint:

    Most akkor Kovács József mit írt mi az az 1….20 cseppig majd vissza fele 20…1 ig ha mérgező???? akkor meglehet inni vagy sem??? Akkor most ezt nem értem kérem segítsen az elején mást ír mint most önök!

 18. Tóth Jolán szerint:

  Azt szeretném megkérdezni, hogy a Hidrogén – peroxid 3 %-os gyógyítja-e az ekcémás bőr betegséget a gyermekeknél? És Budapesten melyik klinika alkalmazza ezt a gyógymódot?
  Köszönettel:
  Tóth Jolán

  • TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás szerint:

   Bizonyos források szerint ekcémát is gyógyítja. http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=5482
   A kórházakban leginkább sebek fertőtlenítésére használják. Kisgyermekeknél különös elővigyázatosság szükséges! Javaslom kérje ki bőrgyógyász szakember véleményét!

  • TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás szerint:

   Bizonyos források szerint ekcémát is gyógyítja. http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=5482
   A kórházakban leginkább sebek fertőtlenítésére használják. Kisgyermekeknél különös elővigyázatosság szükséges! Javaslom kérje ki bőrgyógyász szakember véleményét!

  • AnnA szerint:

   Kedves Jolán, ekcémás a kezem,mely néha vörös,szár az viszkető, néha pedig sebes a sok vakarástól. Jó ideje küzdök vele. Sajnos bőrgyógyász által felírt krémek sem használtak.Gyógyszertárban vásárolt 3%-os hidrogén peroxidbol 1-1 cseppet bedörzsöltem az érintett bőrfelületbe, és az első kezelés után a viszkető érzés és a vörös bőrpir is elhalványult. Azóta Minden nap kb 3-4 napja 2 alkalommal naponta elvégeztem a fent leírt alkalmazást. Tapasztalatom igen pozitív. Nincsenek vörös viszkető foltok, és már kevésbé száraz a bőröm. 34 éves vagyok. Gyermekeknek esetleg a 3%-os gyógyszertári hidrogén peroxid vízzel higitva? Negyed pohár langyos vízbe 10-15csepp és ezzel lemosni az ekcèmás felületet? Másnak esetleg volt hasonló tapasztalata?

 19. Leiràsuk alapjàn kérdezem:
  Neuropatiàs betegség fàjdalmait gyógyìtja-e làbfejtô a térdig

 20. Kardos Erzsébet szerint:

  10 csepp után, visszafelé, fokozatosan csökkenteni kell, naponta, 1 -el. Így 20 napos kezelés kell….1 -tök 10-ig, 10-től 1-ig…..

 21. Benkő Gábor szerint:

  Gyógyszertárban lehet kapni 3 százalékos hidrogénperoxidot?

 22. Benkő Gábor szerint:

  Gyógyszertárban kapható 3 százalékos hidrogénperoxid?

 23. Katona Zsuzsanna szerint:

  lehet lenyelni is en is mar vizben ,kaveban is ittam azonkivul hogy jo eredmenyt mutatott a veraltal kimutatott eredmenyben nem lett bajom csak javulas sok oldalrol amire kivancsi voltam es nem a gyogyszertol

 24. Márta Jánosné szerint:

  Miért nem lehet lenyelni? Azt mandják a 3%-os ból 1 félpohár vízben kb. 5 csepp. Elegyként, éhgyomorra nagyon hatásos. Én ma ezt tettem, a tegnapi napon gyógyszertárba vásarolt 3 %-sal, és még élek!!! Pedig az üvegre kötelezően az van.írva, hogy külsőleg! Estére vacsora előtt félórával szintén ezt teszem! Remélem eztán sem lesz baj, csak lassan kell növelni a csepp számot, max 10 ig, és nem tovább!

 25. Majdnem mindenre jó…Persze ez vicc Ám fertőtlenítésre, tisztításra, ártalmatlan gombaölésre, száj- illetve fogkefe fertőtlenítésre igazoltan JÓ! —Kipróbálva bevált. Nem a levegőbe beszélek.

 26. A szer jó! Sok mindenre jó. Például robbantó szernek is. Kell aceton, kell hidrogénperoxid és egy kis sav is amely aktivál… pl- citromsav vagy más hasonló (üdítőital…vagy egyszerű “limonádé”) és kész is az “Ördög Öreganyjaként” terroristák körében ismertté vált labilis és robbanásra hajlamos szer (a három elem adott.) No ezért nem engedik az “üdítőket” a repülő fedélzetére.

  • Koch Andrásné szerint:

   Bocsánat, de ez a legnagyobb butaság, hogy ezért nem lehet felvinni a repülőre! A shopp-ban vásároltat meg a repülőn vásároltat felengedik!

 1. január 28, 2016

  […] A Hidrogén-peroxid bámulatos hatása […]

 2. október 30, 2017

  […] természetes módszerek közül a szódabikarbóna, az almaecet-ecet, a hydrogen-peroxid és borax használható a kemény felületek penészedésének tisztítására és a penészgombák […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.