Brokkoli prosztatarák ellen

Brokkoli prosztatarák ellen

 

Brokkoli prosztatarák ellen? Európa szerte növekszik a prosztatarákos megbetegedések száma, ma minden tizedik rákos férfinek prosztatarákja van. Egy nemrégen közzétett vizsgálat fényt derít arra, hogy miért kisebb a valószínűsége a prosztatarák kialakulásának a heti 2-3 adag brokkolit  fogyasztó férfiak között. A brokkoli segítségünkre lehet a prosztatarák elleni küzdelemben.

Brokkoli prosztatarák ellen

Brokkoli prosztatarák ellen

Brokkoli prosztatarák ellen

Az USA nemzeti onkológiai intézete megközelítőleg 35 növényt azonosított, amelyek rákellenes hatásokkal bírnak. A listában szerepelnek a keresztesvirágzatúak (pl. brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó, bordás kel és kelkáposzta.)

Brokkoli prosztatarák ellen?

Most egy Brit Étkezéskutató Intézet szakemberei által végzett új kutatás is kimutatta, hogy a brokkoli képes csökkenteni a prosztatarák és egyéb krónikus betegségek kockázatát.

A vizsgálat során a prosztatarák szempontjából veszélyeztetett férfiakkal a normál étrendjükön felül hetente 400 g brokkolit, illetve 400 g borsót etettek 12 hónapon keresztül.

A kutatók szövetmintákat vettek a prosztatából a vizsgálat kezdetén, 6, illetve 12 hónap elteltével, hogy a rák kialakulásában szerepet játszó gének változásait ellenőrizni tudják.

10 napos méregtelenítő, brokkoli diéta

Már kevés brokkoli is jelentős hatásal lehet a génekre:

„A brokkoliban gazdag étrendet fogyasztók között több változás volt megfigyelhető a vizsgált génekben, mint a borsót fogyasztók között” – állítja a PLoS ONE című internetes tudományos lapban megjelentetett közleményben. 

Öregedés,- és betegségmegelőző szulforafán – Sulforaphane

„A vizsgálat eredményei alapján a viszonylag kis mennyiségű (heti pár adag) keresztesvirágzatú zöldség fogyasztásának is jelentős hatásal lehet a sejtek jelátvivő mechanizmusának megváltoztatásával a génekre.” (Jelátvitelnek nevezzük azokat az utakat, amelyeken az információ eljut a sejtmagba, ahol a gének kifejeződése történik.)

 „Más gyümölcsök és zöldségek esetében is ki lehet mutatni kockázat csökkenést, ezek valószínűleg más módon fejtik ki hatásukat.” – mondta Richard Mithen, a kutatás vezetője. „Ha egyszer felismerjük ezeket, akkor sokkal pontosabb tanácsokat tudunk majd adni azzal kapcsolatban, hogy mely gyümölcsök és zöldségek kombinációjának van leginkább jótékony hatása. Addig is heti 2 vagy 3 adag keresztesvirágzatú zöldség fogyasztására kellene buzdítani az embereket” – mondta a szakember.

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

 A prosztatarák a bőrdaganatokat leszámítva a leggyakoribb daganattípus a nyugati országok férfi lakosságában.

Forradalom a krónikus prosztatagyulladás kezelésében

Prosztalgene cseppek 2×10 naponta >> Forradalom a krónikus prosztatagyulladás kezelésében

Vigyázat!

Ha túl sokáig főzzük a brokkolit, értékes tápanyagainak jelentős része elpusztul.

Ez igaz a myrosinase nevű enzimre is, melynek rák megelőző tulajdonságot tulajdonítanak (Nutrition and Cancer).

A brokkoli ismert lúgosító növény, gazdag kalcium-, magnézium-, K-vitamin-, B6-vitamin- és folát forrás. C-vitamint is tartalmaz, amely megakadályozza a kalcium felszívódását.

 

10 napos méregtelenítő, brokkoli diéta

 

 

Sült brokkoli és karfiol sajttal-001

Sült brokkoli és karfiol sajttal

Csontrikulás elkerülése érdekében is fogyasszuk rendszeresen!

 

Sajttal sült brokkoli és karfiol recept  <

Ha tetszett a brokkoli prosztatarák ellen poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

1 Response

  1. október 19, 2013

    […] Brokkoli prosztatarák ellen […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect