Aranyér tünetei

Aranyér tünetei

Az aranyér kiváltó okai elsősorban a rossz étkezési szokásokban keresendő, amiből következnek a: székrekedés, a végbélnyílás izomzatának görcsös összehúzódása, a májzsugorodás miatt kialakult fokozott nyomás a kapuvéna területén és a végbélrák.

Az aranyér betegség lényege az, hogy a vénákban pang a vér.

Végbélrák, aranyér, vagy mégis mi?

Az aranyér tünetei:

- Vércsík a székleten, végbélvérzés székeléskor
- Végbél-,végbélnyílás viszketés, fenék viszketés  -esténként az ágyban
- Égető, nedvedző sebhely a bélcsatorna kivezetésénél
- Belső nyomásérzet a végbélnél
- Nyomó és szúró végbéltáji fájdalmak

 

Aranyér kezelése otthon

Különböző természetes gyógymódok léteznek aranyér kezelésére. A természet gyakran olyan eseteket is meggyógyít, amire a tudósok nem is gondolnak.  Természetesen kezelni kell az aranyár mögöttes,kiváltó okoait is, és rendkívül fontos a végbélnyílás tisztán tartása is!

  • A kamilla, körömvirág, lándzsás útifű, zsurló, varázsmogyoró vagy tölgyfakéreg keverékét tartalmazó langyos ülőfürdő csillapítja a gyulladást és a viszketési ingert.
  • Székelés után hideg vízzel mossuk le a végbél környékét, ez csökkenti a fájdalmat és a viszketést.
  • A székelési ingert ne fojtsuk el, hiszen ez is elősegíti a szorulás kialakulását. Minél tovább tartózkodik a széklet a bélben, annál jobban megkeményedik és annál fájdalmasabb az ürítése. Az erős préselés elősegíti az aranyér kifejlődését, a már meglévő aranyér esetén pedig nő a sérülések és vérzések kockázata.
  • Ha aranyerünk van, mindenképp változtassunk székletürítési szokásunkon és életvitelünkön! Csak akkor menjünk WC-re, ha tényleg úgy érezzük, hogy kell, nem pedig csak megszokásból, például reggeli után.
  • Ne “trónoljunk” órákig ujságot olvasva!
  • Mozogjunk többet frisslevegőn! 
Gyanu esetén vizsgáltassuk meg magunkat szakemberrel!
Az aranyér vizsgálatot persze mindenki szívesen elkerülné, ám azt nagyon fontos elvégeztetni, hogy egyértelműen kizárható legyen a végbélrák gyanúja.
A Venapro Homeopátiás Aranyér elleni formula gyors felgyógyulást ígér  az aranyér  okozta kínoktól.  A csak természetes összetevőket tartalmazó csomag maximális megkönnyebbülés hoz az aranyérben szenvedőknek minden szinten.  Sajnos csak külföldről szerezhető be, clikk a képre. 

Mi okozhatja? Az aranyérnek többféle oka lehet, így pl. az erek genetikai okokra visszavezethető gyengesége, az érfalakra székelés közben nehezedő nagy nyomás, nehéz súlyok emelése, terhesség, hosszan tartó ülés vagy állás, a rostszegény élelmiszerek fogyasztása, szülés, székrekedés stb.
Mi okozza az aranyeret és mit tehetünk ellene?   Dr. Bánfalvi Péter 
Vannak más bevált népi módszerek?


Ha tetszett az aranyér poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!