Kalcium a vastagbélrák ellen

Kalcium vastagbélrák ellen

Kalcium vastagbélrák ellen

Kalcium a vastagbélrák ellen

Kalcium a vastagbélrák ellen

Évente világszerte mintegy 1,24 millió új vastagbélrákos esetet diagnosztizálnak, ebből csak Magyarországon 9000 új vastagbélrákos megbetegedést és 5000 új halálesetet regisztrálnak.

A vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok..

A Dartmouth Medical School kutatói olyan pácienseket kerestek vizsgálataik elvégzéséhez, akiknél korábban nem rosszindulatú polipok megjelenését diagnosztizálták a bélszakaszon belül. A résztvevők egyik része napi 1200 milligramm kalcium készítményt, a másik csoport placebot szedett a négy éves vizsgálat ideje alatt.

A vastagbélrák kísérlet

Értékelés a vizsgálat lezárását követően:

A vizsgálatot követő ötödik évben az eredeti 930 résztvevőből 822 személynél vizsgálták a kalcium szedésének hosszútávú hatásait. A kalciumot kapott páciensek 31,5 százalékánál kiújult a polip. A másik csoportban, melynek tagjai placebo készítményt szedtek, ez az arány 43,2 százalék volt.

Az American Cancer Society nevű szervezet ajánlása szerint a 19 és 50 év közöttiek kalcium-szükséglete napi 1000 milligramm, az 50 év felettieknél pedig 1200 milligramm.

A táblázat szerint 19 év feletti nők és férfiak esetében legalább napi 1000 mg kalciumot kell fogyasztani a táplálékkal, 50 feletti nőkben, és 70 feletti férfiakban ez a mennyiség már eléri a napi 1300 mg-ot, tehát 30%-kal több. Az RDI értékek arra utalnak, hogy adott korcsoportban, és nemben mi az a napi beviteli mennyiség, ami abban a csoportban valamennyi egészséges „tagot” reprezentál.

Korcsoport                            Kalcium RDI érték

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

Nők: 19-50 éves korig            1000 mg/nap

Nők: 50 év felett                       1300 mg/nap

Férfiak: 19-70 éves korig       1000 mg/nap

Férfiak: 70 év felett                 1300 mg/nap

Érdemes  ügyelnünk arra, hogy a napi kalcium bevitel ne haladja meg az 1500 milligrammot, mivel egyes kutatások összefüggést találtak a mértéktelen kalcium fogyasztás és a prosztatatrák kialakulása között.

A ganoderma gomba hatása daganatos betegségekre

 

A kalcium készítmények szedése során tehát legyünk figyelemmel az étkezések során bevitt kalciumra is. A kalcium szedésénél tartsuk szem előtt az előírt adagolását, hogy ezáltal egészségünket inkább helyreállítsuk, mintsem veszélyeztessük egészségünket.

Emellett a vastagbélrák megelőzésének egyik legbiztosabb módja az idejében végzett szűrővizsgálat, amely az 50 év felettiek esetében különösen ajánlott a kolonoszkópia/vastagbéltükrözés elvégeztetése, s a meghatározott időközönként zajló kontrollvizsgálat.

Öröklött családi hajlam, gyulladásos bélbetegségek, daganatos kórelőzmény, illetve egyéb ismert rizikófaktorok esetén kiemelten fontosak a megelőző intézkedések, a tudatos táplálkozás, melynek a rendszeres kalcium-pótlás is részét képezheti, valamint a kontrollvizsgálatokon való részvétel.

hogyan vedekezzünk a paraziták ellen

Hogyan vedekezzünk a rákos daganatot os okozó paraziták ellen

Forrás: http://preventivehealth.in

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

1 Response

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect