B12 vitamin hiány és a B12 vitamin forrásai

B12 vitamin hiány tünetek, veszélyek és szükségek

b12 vitamin hiány tünetei

b12 vitamin hiány tünetei

B12 vitamin vagy kobalamin, a jelenleg ismert legnagyobb és legösszetettebb vitamin.

A B12-VITAMIN HIÁNY EGYÁLTALÁN NEM JÁTÉK!!!  

B12 vitamin hiány jelei

A B 12 -vitamin hiány okozta problémák:

 •   vérszegénység,
 •   fáradtság, (Elegendő alvás után is jelentkezik a fáradság az oxigénhiánnyal küszködő sejtek miatt)
 •   mánia, és  depresszió,
 •  a karok és lábak zsibbadása (a zsibbadás érzése az idegkárosodás eredményeként jelentkezhet, mivel a sejtekben kevesebb oxigén jut)
 •  járási nehézségek
 •  dadogás
 •  száj gyulladások
 •  rossz testszag
 •  menstruációs panaszok
 • depresszió, neurológiai tünetek
 • magzati velőcsőzáródási zavar

A hosszú távú B12 vitamin hiány maradandó károsodást okozhat az agyban és a központi idegrendszerben. A B12-vitamin hiányát kapcsolatba hozzák az Alzheimer-kór kialakulásával.

“A B12 hiány egy ponton túl visszafordíthatatlan idegrendszeri elváltozásokat okoz, ezért nem szabad tehát félvállról vennie senkinek. A tinnitus és az időskori hallásromlás esetében komoly bizonyítékok szólnak amellett, hogy a B12 hiánya fontos szerepet játszik ezekben a kórképekben (Green és Miller, 2007).

A B12-hiánya szintén meghatározó a szellemi leépülésben és a depresszív tünetek kialakulásában (Reynolds, 2006).”

A B12 vitamin csak baktériumok készítik, és természetesen formában csak az állati termékekben található meg.

A B12 szintetikus formái viszont széles körben elérhetők.

B12-vitamin is fogyasztható nagy mennyiségben, mert felesleg kiürül a szervezetből, illetve a máj is tárolja, és felhasználja, ha a B-12 vitamin hiánya fellép.

 

Milyen ételek tartalmaznak B-12 vitamint? Miért kell szedni B12 vitamint?

B12-vitamin az egyetlen vitamin, amely csak a hal, baromfi, hús vagy tejtermékből származhat, ezért a szigorú vegetáriánus étrend  hiányhoz vezethet.

B12 vitamin

B12 vitamin

Mi az, amit ajánlanak?

A Generál Konferencia táplálkozási tanácsa azt ajánlja a teljes vegetáriánusoknak, hogy fogyasszanak B12-vitaminnal dúsított ételeket, vagy szedjenek B12-vitamin-kiegészítőt. Ez különösen fontos a terhes vagy szoptatós anyák számára.

A terhesség második felében a magzat nagy mennyiségű B12-t használ el az édesanya készletéből, a későbbiekben pedig az anyatejből jut hozzá, ugyanis a szoptatós anyák kiválasztják az anyatejben a B12-vitamint.

Ha a magzat nem tárol elegendő mennyiséget, és az anyatejben is túl kevés van, akkor a vér B12-vitamin-szintje nagyon visszaeshet.

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

Annál az újszülöttnél, akinek az édesanyja már évek óta teljes vegetáriánus, nagymértékben fennáll a B12-hiány veszélye.

Bár az édesanya nem mutatja a hiány jeleit, előfordul, hogy a magzat mégsem kapott elegendő meny-nyiségű vitamint, mivel a csecsemők B12-tárháza az édesanya terhesség alatt elfogyasztott ételeiből épül föl, nem pedig a sajátjából. A B12-hiány a szoptatás 3–6 hónapja alatt is kialakulhat. A B12-hiányos gyermek lehet beteges, válhat egykedvűvé, letargikussá, vérszegénnyé, és visszamaradhat a fejlődésben is.

Nincsen olyan megbízható növényi forrás, amelyben elegendő mennyiségben lenne B12-vitamin

Mivel nincsen olyan megbízható növényi forrás, amelyben elegendő meny-nyiségben lenne B12-vitamin, így a teljes vegetáriánusoknak a számukra szükséges mennyiséget a B12-vel dúsított ételekből kellene beszerezni, mint a dúsított gabonapelyhekből, szójaitalokból, húspótlókból vagy a hagyományos B12-vitamin-kiegészítőkből.

A tengeri moszatok vagy szójatermékek nem tartalmaznak jelentős mennyiségű aktív B12-t, annak ellenére, hogy e termékek gyártói ezt állítják. Ez a különbözőség abból a tényből ered, hogy a B12-mennyiség megmérésekor nem tesznek különbséget a vitamin aktív és inaktív formája között.

A SPIRULINA a leggazdagabb B-12 vitamin forrás, ami támogatja a vörös vértestek előállítását.

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

Teljes cikk a SPIRULINA Algaról és a SPIRULINA hatásáról

A pszichiátriai problémák és a visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodás elkerülése érdekében azoknak a teljes vegetáriánusoknak, akik mindennemű állati eredetű termék fogyasztásától tartózkodnak, időnként ajánlott a B12-szintjüket ellenőriztetniük. (Ezt nem végzik rutinszerűen Magyarországon, de lehet kérni a háziorvostól. A fordító megjegyzése) A teljesen vegetáriánus terhes nőknek, akik minden állati eredetű termék fogyasztásától tartózkodnak, ajánlott rendszeresen ellenőriztetni a B12-szintjüket. Akinél a B12-vérszintet 300 pg/ml alatt találják, annak a vizeleten keresztül ürülő metilmalonsavszintet is ellenőriztetni kell.

A laktoovo-vegetáriánusok számára ajánlott napi szükséglet a következő: felnőttek és tizenévesek részére 2 mikrogramm, terhes és szoptatós anyáknak 2,5 mikrogramm, a gyermekek számára pedig 1 mikrogramm. A laktoovo-vegetáriánusok fogyasszák a B12-vitamint tartalmazó ételek variációját, mint az alacsony zsírtartalmú tejet és joghurtot és/vagy a B12-vel dúsított ételeket, mint a gabonapelyheket, húspótlókat és a szójatejet.

 

b12 vitamin forrásai

b12 vitamin forrásai:

 

Sajt, tehéntej, tojás, hal, osztriga, tőkehal, marha, joghurt, csirke, bárány (juh), máj (bárány, marha)

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

A spirulina alga fontos béta-karotin forrás. Jelentős az E- és a B12-vitamin tartalma. Különösen jó kálium forrás. A spirulina alga elősegítheti a szervezet salaktalanítását és mérsékelheti az allergiás tüneteket. A chlorella alga a vitaminok tárháza. Legmagasabb arányban a B-vitaminok vannak jelen, de található benne C- és E-vitamin is. A chlorella alga magas rosttartalma magához vonzza a belekben található nehézfémeket, ezáltal hozzájárulhat a szervezetméregtelenítéséhez.

Felhasználási javaslat: napi 4-5 tabletta bő folyadékbevitellel. Tiszta természet – 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, kötő- és adalékanyagoktól, színezékektől, ízfokozóktól mentes.

Spirulinát keresd a
http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

 

 

 

Fokozza-az-energiád-valamint-a-koncentráló-képességedet-is


Fokozza-az-energiád-valamint-a-koncentráló-képességedet-is

Facebook oldalunk
Ha tetszett a b12 vitamin poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

1 Response

 1. Lukács Leila szerint:

  A vegetáriánus étrend nem okozhat hiányokat, mivel a vegetáriánusok tejtermékeket is fogyasztanak. Hiány a vegán étrendben léphet fel.
  Nem összetévesztendő!!
  Szerintem egy ilyen cikknél még fontosabb a teljes tájékozottság, és megfelelő kifejezések használata, hiszen azért olyan nehéz a vegetáriánusoknak megmagyaráznia, hogy mi miért van, mert a hasonló cikkek egyetlen szó elírása/ jelentésének félreismerése miatt ilyen kijelentéseket tesznek.
  Tehát a lényeg, hogy nem léphet fel hiány B12 vitaminból a vegetáriánusoknál, ha megfelelő mennyiségű tejterméket fogyasztanak.
  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect