Fejtetű Fejtetű, tetvesség, hajtetű

Fejtetű, tetvesség, hajtetű

Gyerekkorban igen gyakori a fejtetű.   Óvodában iskolákban rendszeresen ellenőrzik a gyerekek fejét, hisz a közösségben tartózkodó gyerekek egymástól elkapják a tetüket. Téves az az általános felfogás, miszerint csak a szegénységben, elhanyagolt higiénés környezetben élő embereknek lehet fejtetűje. A fejtetű a piszkos és tiszta hajat egyaránt eláraszthatja, bárkinél előfordulhat.

A szülők, a pedagógusok felelőssége a mielőbbi felismerés és a kezelés, a továbbterjedést megakadályozása.

fejtetű, hajtetű

fejtetű, hajtetű

A fejtetű, hajtetű szaporodása:

A fejtetű nem a bőrben lakik mint a rüh.

Amikor az élősködő rovarok lerakják a petéiket, a serkéket, e fehér szemcsék odaragadnak a hajszálhoz, amelyekből körülbelül 1 hét alatt kelnek ki a tetvek.

A fejtetvesség könnyen átterjed az egyik emberről a másikra a fejek szoros érintkezése révén, széktámlák, fésűk, kefék, hajjal kapcsolatba kerülő tárgyak, törülközők és kalapok közvetítésével.

A fejtetű nem terjeszt fertőző betegséget, de sok testi-lelki kellemetlenséget okoznhat. A viszketés miatt elvakart sebek pedig könnyen felülfertőződhetnek. 

Tetvesség esetén a személy és a környezet egyidejű tetű mentesítése egyenrangú tényező. Mivel a ruhatetű serkéit a testszőrzeten (elsősorban a végbél körüli piheszőrökön) is elhelyezi, ezért a személy kezelése különösen fontos. A textíliák (pl. felsőruházat, fehérnemű, ágynemű stb.), valamint a használati tárgyakon szétszóródott tetvek elpusztítására is gondot kell fordítani.

 

A fejtetű kezelése:

  • Fejtetvesség esetén a NITTYFOR tetűirtó vagy a PEDEX tetűirtó hajszesz hajszesz azonnali megszüntetésére, valamint megelőzésére egyaránt alkalmas.
  • A 2%-os KREZOL SZAPPAN szintén alkalmas tetű írtásra:

Elkészítés: 1 kg kenőszappant (káliszappant) és 0,5 liter  langyos vizet 30 ml Krezolum purummal jól összekeverünk. A Kresol purum, más néven Tricresolum a gyógyszertárakból, a káliszappan pedig a vegyszert árusító üzletekből szerezhető be.

Felhasználás fejtetű ellen: A Krezol szappannal fejtetvesség esetén a hajas fejbőrt, ruhatetvesség esetén a test felületét kenjük be. Maximális behatási  idő: 15 perc. Ezt követően a szappanhabot fejmosással vagy fürdéssel (zuhanyozással) el kell távolítani. Hosszabb behatási idő esetén ugyanis a krezol a bőrfelületről felszívódhat, így ártalmat okozhat!

Kisebesedett bőrfelületre nem szabad alkalmazni. A kezelést sűrű fogazatú tetűfésű használatával egészítsük ki.  Alaposan nézzük ét a hajat fejtetű gyanu esetén. Vannak más módszerek?

Te hogyan írtod a fejtetveket?

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

természetes mellnövevelés mellnövelő szer

Természetes mellnövelés műtét nélkül

anyagcsere gyorsító garcinia HCA

Hihetetlen eredmény, zsírégető

Érezd az eredményt heteken belül

Érezd az eredményt heteken belül, innovatív testépítés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect