Lapostetű Lapostetű gyógyítása

Lapostetű

Lapostetű

Lapostetű – pediculosis pubis, pediculus, phthirus pubis –

A lapostetű kb. 1,5-2 mm nagyságú, halványbarna élősködő, amely a vérből táplálkozik. Három pár lábbal rendelkezik, emiatt kis, lapos rákhoz is hasonlítják, mely a bőrből vérszívással táplálkozik. Tojásai átlátszóak, oválisak, kemény fedéllel rendelkeznek, kb. fél milliméter nagyságúak, és a felszínüket borító ragadós anyag segítségével kapaszkodnak a szőrszálakba vagy a hajszálakba.

 

Hol él a lapostetű? l

Hol él a lapostetű?

Hol él a lapostetű?

Lapos tetü, Lapostetű, férfi nemi betegségek,tetű ellen, lapos tetü, Lapostetü

A lapos tetvek a szőrszálakba kapaszkodva szaporodnak el, emberi vérrel táplálkoznak és nagyon gyorsan szaporodnak. Erőteljes viszketés jelzi a lapostetű jelenlétét, gyakran vércsíkok találhatók a fehérneműben is. A lapostetű nem csak a fanszőrzetben képes megtelepedni, hosszúra hagyott hónaljszőrzetben is megtalálható.

 

Mi a lapostetű jelenlétének a tünete?

A nemi szerveken és a nemi szervek környékén jelentkező erős viszketés hívja fel a figyelmet a fertőzésre. A viszketés éjszakánként erősebb, mert a tetvek ilyenkor szívják a vért, mely során irritáló anyagot bocsátanak ki magukból. Vizsgálatkor a szőrszálak között megtalálhatjuk a tetveket, illetve a szőrszálakon a sertéket. A bőrön gombostűfejnyi bevérzett foltok jelzik a vérszívás helyét.

 

 

Mit tehetünk a lapostetű ellen?

  • Lapostetü ellen nem véd a szappan. Lapostetű fertőzés esetén -mint minden más nemi betegségnél-, forduljunk szakorvoshoz.
  • Lapos tetvesség kezelése Permethrin vagy pyrethrin készítményekkel ismételt alkalmazásával történik. A szőrzet leborotválása egyszerű és eredményes eljárás.

 

Lapos-tetű ellen próbálkozhatunk otthoni kezeléssel is

  • Vény nélkül kapható gyógyszerek lapostetű ellen:

• Jacutin emulzió és gél
• Novascabin emulzió

  • Tetű ellen ecetes vattával kenegessük a szőrzetet és környékét, majd öblítsük le. Ezzel óvatosan kell bánni, hiszen az ecet kikezdheti a bőrünket.
  • A tetűfésű is egy jó megoldás, és hatásos is, naponta többször fésüljük át vele a szőrzetet.


Lapos tetvességre utaló tüneteknél a tetűmentességhez elegendő a személy (a szeméremszőrzet, esetleg a szemöldök, szempilla) kezelése. Gondoskodjunk a szexuális partner kezeléséről is!

 

Tetvesség esetén a személy és a környezet egyidejű tetű mentesítése egyaránt fontos. Mivel a ruhatetű serkéit a testszőrzeten (elsősorban a végbél körüli piheszőrökön) is elhelyezi, ezért a személy kezelése különösen fontos. A textíliák (pl. felsőruházat, fehérnemű, ágynemű stb.), valamint a használati tárgyakon szétszóródott tetvek elpusztítására is gondot kell fordítani.

Mi okozhatja a lapostetü terjedését?

A lapostetű elsősorban szexuális úton kapható meg, gyakran egyéb szexuális úton terjedő fertőzésekkel együtt. Szegényes személyi higiénia vagy zsúfolt szociális körülmények között könnyebben terjed.

 

Hogyan előzzük meg a lapostetü fertőzést?

 

Ne cseréljünk senkivel alsóneműt vagy ágyneműt. Ha a partner „elkapta” a lapostetűt akkor mindenképp kerülni kell a szexuális érintkezést vele.
Amennyiben magunkon észleljük a lapostetű fertőzést, mihamarabb fordulj nőgyógyászhoz és kezdjük el a kezelést!

CHLAMYDIA TRIPPER SZIFILISZ SZEMÖLCS

Vannak más módszerek?

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

természetes mellnövevelés mellnövelő szer

Természetes mellnövelés műtét nélkül

anyagcsere gyorsító garcinia HCA

Hihetetlen eredmény, zsírégető

Érezd az eredményt heteken belül

Érezd az eredményt heteken belül, innovatív testépítés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect