Hosszú élet? Kevesebb kalória – hosszabb élet

kalória csökkentés- hosszabb élet

Kevesebb kalória – hosszabb élet

A hosszabb élet titka a kevesebb kalória. Ha akár csak 300-500 kalóriával eszünk kevesebbet egy nap, akkor jó eséllyel csökkenthetjük az öregedés jeleit és tovább élhetünk – állítják a kutatók. A népszerű tudományos magyarázat szerint ha kevesebbet eszünk, csökken a pajzsmirigy hormontermelése (T3), amely lassítja az anyagcserét és a sejtöregedést.

A 2009-es Saint Louis Egyetem kutatóinak új tanulmánya felfedte, hogy ez a hormoncsökkenés akkor jelentkezik, mikor elhagyjuk a nehéz desszerteket vagy a Big Mac menüket pulykás szendvicsre cseréljük.

„A kutatásunk bebizonyította, hogy a kalória csökkentése ugyanolyan hatással van az emberekre, mint az állatokra” – írta jelentésében a vezető szerző, Edward Weiss tápanyag- és táplálkozástudományi docens. „A következő lépés, hogy megfigyeljük, valóban csökkenti-e az életkorral járó szövetkárosodást. Erről csak hosszú távú kutatások útján győződhetünk meg.”

Egy amerikai kutató, Roy Walford professzor 1987 óta egy sokat csodált kísérletbe kezdett – saját magán. Laboratóriumi állatokkal végzett tanulmányai örömteli eredményeket hoztak, s ez adta számára az ötletet. Sovány étrendre fogott állatai sokkal fittebbek, egészségesebbek, agilisabbak, ügyesebbek voltak, szuperül néztek ki, és kétszer hosszabb ideig is éltek, mint normálisan táplált fajtársaik.

A ma 82 éves Walford is mérhetően jobb bőrben van kortársaihoz képest. Igaz, az még a jövő titka, él-e majd 150 évig, ahogyan azt elhatározta. Mindenesetre annyi biztos, hogy a hozzá hasonló „éhenkórászoknak” nagyon aprólékosan és körültekintően kell gondoskodniuk arról, hogy szervezetük minden szükséges anyagot megkapjon, méghozzá megfelelő mennyiségben – végszükség esetén tablettaformában.

Anett 70 éves és 30-nak néz ki. Fiatalító diéta, amit bárki megteremthet magának

Mi a hosszú élet titka? Gyakorlatiasabb receptet ajánl egy bécsi professzor.

A gyorsan látható és érezhető fiatalodáshoz mindössze a vacsoráról kell csak lemondani. Mindennap! Igazán nagy sikert csak azoknak ígér, akik emellett hetente kétszer az ebédet követően is böjtölnek, az éhségüket pedig óránként elfogyasztott gyógyteával csillapíthatják.

Kalória Kalkulátor – Számold ki, mennyi energiára van szükséged! 

Mi a lényegük ezeknek a módszereknek?

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

Csak 1800-2000 kalória bevitele mellett lassul le annyira az anyagcsere, hogy a mitokondriumok kevesebb energiát termelnek, s így megfékezik a kopásos jelenségeket, a betegségeket, tehát egészségesebbé és fiatalabbá teszi a szervezetet. Az éjszaka folyamán a szervezetben radikális sejtfrissítő kúra zajlik. Ha – vacsora híján – a táplálék feldolgozás alól mentesítjük szervezetünket, akkor annak van elég ereje az átfogó javító és regeneráló munkálatokhoz. Könnyedén megszabadul a hibás sejtektől, fehérjéket képez, melyek kezdeményezik a védősejtek – immunsejtek – és a szintézist irányító hormonok képzését.

zöld kávé vásárlás

Vagyis: több energia jut az ütőképes immunrendszer fenntartására és a szervezet „fiatalsághormonjainak” termelésére, hosszabb élet várható.

Regeneráló melatonin:

Ez a „fiatalsághormon” is fokozottan képződik, ha a szervezetet éjszakánként megkíméljük az emésztési munkálatoktól. A melatonin gondoskodik nyugodt alvásunkról, miközben átütő erővel közömbösíti a szabad gyököket. Hatásosabb, mint a vitaminok, az enzimek és társaik. 

Figyelemre méltó megfigyelés, hogy azok az éltes korú laboratóriumi állatok, melyek táplálékába melatonint kevertek, újra eleven, fiatal állatokká „változtak”, és sokkal tovább éltek, mint fajtársaik. Az amerikaiak közül nagyon sokan meg vannak győződve arról, hogy a melatonin az embernél is hasonlóan hat, s ezért szedik is rendszeresen. Nálunk a melatonint alvászavarok ellen, gyógyszerként ajánlják.egészséges életmód, egészséges táplálkozás, egészséges étkezés, egészséges táplálkozás étrend, diétás étrendek, diétás étel, hosszú élet

 

Kalória követés

kép:shutterstock

1200 kcal étrend a GI- diétában

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

1 hetes diéta étrend mellé + Green Coffee Extract pénzvisszafizetési garancia

1 hetes diéta étrend mellé + Green Coffee Extract pénzvisszafizetési garancia

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Fogyj le a TriApidix300-szal Hogyan képesek a hollywoodi sztárok és modellek egy szerep kedvéért, igen rövid időn belül lefogyni?

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

1 Response

  1. június 15, 2014

    […]  Kevesebb kalória bevitel, több kalória égetés […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect