Az 5 tibeti jógagyakorlat

Az 5 tibeti jógagyakorlat éltet és erőt ad! Az öt tibeti jógagyakorlat a fiatalság forrása.

Az 5 tibeti jógagyakorlat fiatalító jóga

Az 5 tibeti jógagyakorlat fiatalító jóga

Neked is fontos a lélek és szellem és a test fiatalsága a belső szépség megőrzése?

Az 5 tibeti jógagyakorlat ma már úgy ismert mint az örök fiatalság forrása.

A tibeti nép megoldást talált a testi fittség és erőnlét megtartására, a lélek harmonikus fejlődésére. Az ősi tanokon alapuló tibeti jóga segítségével test és lélek megtartja erejét, öt tibeti jógagyakorlat tisztít, harmonizál és energetizál.

 Az öt ősi tibeti rítus normalizálja a hormonális egyensúlyhiányt a szervezetben, ezáltal biztosítja a tartós egészséget, fiatalosságot, és a vitalitást. A rítusok serkentik a test energia rendszerét, felébrebresztik a csakrákat, és stimulálják az energia mozgását a végtagok felé.

Ha nincs időd edzésre, tornára járni, mégis szeretnél fitt maradni testben és lélekben, az öt tibeti jógagyakorlat végzése neked is a legjobb megoldás lehet. 
Ez a fiatalító jóga csak napi pár perc gyakorlással erőt, energiát ad szervezetednek. Legjobb reggel mindjárt elvégezni a rövid jóga gyakorlatsort, ami az egész napodat pozitívan fogja befolyásolni.

Az 5 tibeti rítus gyakorlat sorozata nem nehéz, mégis fárasztó lehet a kezdő számára. Végezzük a gyakorlatokat napi rendszerességgel, a terhelés fokozatos emelésével:

1 héten ismételjük a sorozatot 3x

2 héten ismételjük a sorozatot 5x

3 héten ismételjük a sorozatot 7x

4 héten ismételjük a sorozatot 9x

5 héten ismételjük a sorozatot 11x

6 héten ismételjük a sorozatot 13x

7 héten ismételjük a sorozatot 15x

8 héten ismételjük a sorozatot 17x

9 héten ismételjük a sorozatot 19x

10 héten ismételjük a sorozatot 21x

Knee Active Plus védi és újjáépíti a térdizületet.

Knee Active Plus védi és újjáépíti a térdizületet.

 

A teljes jóga gyakorlatsor mindössze 10-15 percig tart, eleinte nehéznek tűnhet, de a kitartással életünk, napi rutinunk részévé válhat.

Az 5 tibeti jógagyakorlat

Az első tibeti rítus:

öt tibeti jógagyakorlat fiatalító gyakorlat 1

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 1

Az első tibeti rítus jótékonyan hat a visszére, csontritkulásra, fejfájásra

További várható pozitív hatások:

Az első rítus javítja a keringést, amely azután javítja a visszerek állapotát. Növeli a csakrákon átáramló energiát, különösen azokra a csakrákra hat, amelyek a fejtetőn vannak, a homlok mögött, a mellkasban és a térdben. Ösztönzi a sejtek újjáéledését, az agyban és a gerincben levő folyadék áramlását, ezáltal tisztábbá teszi a gondolkodást és megelőzi a fejfájást.

Ha naponta elvégezzük az első rítust, az egész testben beindulhat a fiatalodás folyamata.

1. rítus végrehajtása:

Alapállásban oldaltartás, a tenyerek lefelé fordítva. Forogjunk az óra járásával megyegyező irányban.  Az első alkalomkor maximum háromszor, ha szédülnénk, szem magasságban nézzünk ki magunknak egy tárgyat és arra koncentráljunk.

A második tibeti rítus:

öt tibeti jógagyakorlat fiatalító gyakorlat 2

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 2

A második tibeti rítus

A második rítus jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, a csontritkulásra, szabálytalan havi vérzésre, a klimax tüneteire, emésztési-, és bélpanaszokra, hátfájásra, a láb és a nyak merevségére.

Várható pozitív hatások:

A második rítus erősíti a pajzsmirigy, a mellékvese, a vese, az emésztőrendszer, a nemi szervek és a mirigyek működését, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet.

 Segít a szabálytalan havi vérzés esetén, és bizonyos esetekben csökkenti a klimax tüneteit. Pozitívan hat az emésztőrendszer és a belek problémáira. Ez a jóga gyakorlat erősíti a hasat, a lábat, a karokat, csökkenti a hát alsó részében a feszültséget s ezért a fájdalmat is. Jótékonyan hat a láb és a nyak merevségére. Jót tesz a vérkeringésnek, a légzésnek, erősíti a szívizmokat, a rekeszizmot és a nyiroknedvek keringését.

Hasizom gyakorlatok

Segíthet azoknak, akik a csípő és a nyaktájon ízületi gyulladástól szenvednek s azokon is, akiknek csontritkulás van a lábában, csípőjében, medencéjében és a nyakában.

A második rítus gyorsítja az 5., 3., 2. és 1. számú csakrák forgását a torokban, a has alsó és felső részében és a farok csontnál.

2. rítus végrehajtása:

Hanyatt fekszünk a földre,kezünket magunk mellé tesszük,lefele fordítva,ujjainkat összezárjuk. Emeljük a fejünket, vegyünk mély lélegzetet. Emeljük lábunkat függőleges irányban, térdünket ne hajlítsuk be. Ha tudjuk emeljük a lábunkat a fejünk irányába, de térdünket továbbra se hajlítsuk be.  

Fejünket és a lábunkat egyidejűleg lassan engedjük vissza a talajra. Minden gyakorlatnál vegyünk fel egy légzési ritmust, mélyet lélegezzünk és befejezéskor kifújuk. Minél mélyebben lélegzünk, annál jobb.

A harmadik tibeti rítus:

öt tibeti jógagyakorlat fiatalító gyakorlat 3

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 3

A harmadik tibeti rítus

A harmadik tibeti rítus jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, a szabálytalan vagy gyenge menstruációra, klimax tüneteire, emésztési problémákra, hát- és nyakfájásra, arcüreg problémákra. 

Várható pozitív hatások:

A másodikhoz hasonlóan a harmadik rítus is megifjítja a pajzsmirigyet, a mellékvesét, a vesét, az egész emésztési rendszert, a nemi szerveket és mirigyeket, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet. Különösen ajánlott klimaxban lévő vagy szabálytalanul illetve gyengén menstruáló nőknek.

Erősíti a hasat, a rekeszizmot, mélyíti a légzést, enyhíti a hát alsó részében és a nyakban a feszültséget és a fájdalmat. Segíthet az arcüreg problémákon és könnyíti az ízületi gondokat a nyakban és a hát felső részében. A gyakorlat különösen az 5., 3., 2. csakra forgását gyorsítja, amelyek a torokban és a has alsó részében vannak. A rítus javítja általános közérzetünket és erőnlétünket.

3. rítus végrehajtása:

Térdeljünk le a földre, a felső testünk maradjon egyenes, két karunk a törzs mellett, kezünk a combunkon. Hajtsuk fejünket nyakunkkal együtt előre úgy, hogy állunk szinte a mellkasunkba fúródjék.

Aztán finoman hajtsuk hátra a fejünket és a nyakunkat, amennyire csak tudjuk, úgy, hogy gerincünk alkosson boltívet. Eközben kapaszkodjunk a combunkba támaszért.

Térjünk vissza a kiinduló helyzetbe,és kezdjük a rítust elölről. Akárcsak a többi rítusnál,itt is ügyeljünk a szabályos légzésre. Hátrahajlásnál lélegezzünk be, kiegyenesedésnél pedig ki.

A negyedik tibeti rítus:

öt tibeti jógagyakorlat 5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 4

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 4

Ez a rítus először nehéznek tűnik, de egy idő után menni fog.  

A negyedik tibeti rítus 

A negyedik rítus jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, szabálytalan vagy gyenge menstruációra, klimax tüneteire, arcüreg problémákra

Várható pozitív hatások: A negyedik rítus erősíti a pajzsmirigyet, az emésztőrendszert, a nemi szerveket és mirigyeket, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet, a vér és a nyiroknedvek keringését. Jótékonyan hat a hasra, a szívizmokra, a rekeszizomra, erősíti a hasat, a combot, a karokat és a vállat. Ha arcüreg problémáink vannak, érezhetjük, hogy tisztítja az orrunkat.

Ha ízületi gyulladás van a nyakunkban, a vállunkban, a csípőnkben, a térdünkben, akkor ez a rítus különlegesen jól hat mindezekre. Ugyanez érvényes azokra is, akik csontritkulást észleltek a karban, a lábban és a medencében.

A rítus elmélyíti a légzést, felgyorsítja a torok, a mellkas, a has alsó és felső része és a farok csont csakráinak a mozgását (5., 4., 3., 2., 1. csakra) és jó hatással van a térd táján lévő mellék csakrára is.

Ösztönzi az energiatermelést és fellendíti az immunrendszer működését.

A gyenge vagy kimaradt menstruációs ciklusokat és a klimax tüneteit is jótékonyan befolyásolja ez a rítus.

4. rítus végrehajtása:

Üljünk le kinyújtott lábbal a földre, lábfejeink kb. harminc centiméter távolságra legyenek egymástól. A derekunk maradjon egyenes,és helyezzük két tenyerünket a csípőnk mellé a földre. Ezután hajtsuk a fejünket előre, amíg állunk nem érintkezik mellkasunkkal. Most engedjük,hogy a fejünk olyan mélyre visszaereszkedjen, amennyire csak lehet,és ezzel egy időben tenyerünkre támaszkodva emeljük el a fejünket a törzstől, úgy, hogy a térdünk behajlik, de a karunk nyújtva marad.

Törzsünk alkosson egyenes vonalat felső lábszárunkkal, a talajjal párhuzamosan. Karunk és alsó lábszárunk viszont legyen függőleges a talajra, feszítsük meg az összes izmainkat. Ezután lazítsuk el izmainkat és térjünk vissza a kiinduló helyzetbe. Kicsit pihenjünk, mielőtt megismételjük a gyakorlatot. Itt is nagyon fontos a légzés, tartsuk benn a levegőt, míg az izmainkat feszítjük, engedjük, ki mikor visszaereszkedünk.

Az öt tibeti jógagyakorlat közül itt az ötödik tibeti rítus:

öt tibeti jógagyakorlat 5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 5

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 5

Az ötödik tibeti rítus

Az ötödik rítus jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, csontritkulásra, szabálytalan vagy gyenge menstruációra, arcüreg problémákra, emésztési és bélproblémákra, hátfájásra, nyak és láb merevedésre.

Várható pozitív hatások: Az ötödik rítus fiatalítja a pajzsmirigyet, a mellékvesét, a vese, az emésztőrendszer szerveit, gyorsítja és javítja a nemi szervek működését és mirigyek (beleértve a prosztata és a méh) működését. Elősegíti a vér és a nyiroknedvek keringését és ez pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre, ösztönzi a mélyebb légzést, növeli az energiát, az életerőt, felgyorsítja a csakrák működését.

Erősíti a hasat, a lábat, a kart, könnyíti a hát alsó részében a fájdalmakat, enyhíti a nyak és a láb merevségét. A második, harmadik és negyedik rítushoz hasonlóan ez is különlegesen hatékony a klimax és a szabálytalan menstruáció tüneteinek az enyhítésében. Tisztítja az arc és orrüregeket, csökkenti az emésztési és bélproblémákat, segít azokon, akiknek csontritkulás van a lábában és a karjában és azoknak is megkönnyebbülést nyújt, akiknek ízületi gyulladásuk van a csípőben, a hátban, a vállban, a kézben és a lábfejben.

 

5. rítus végrehajtása:

Menjünk fekvőtámasz pozícióba. Ehhez ereszkedjünk a talajra úgy, hogy csak lábujjunk és tenyerünk támaszkodjon a földre és így tartsuk meg magunkat a levegőben. A két tenyér és a két lábfej egymástól való távolsága kb. hatvan centiméter legyen. Karjaink és lábaink legyenek kinyújtva. Ebben a pozícióban karunk merőleges a talajra, a gerinc homorúan meghajlik, és test a vállak és a lábfej között szinte lóg a levegőben.

Ezután hajtsuk a fejünket hátra, majd emeljük meg törzsünket, úgy, hogy csípőnk elinduljon felfelé, amíg testünk egy fordított V alakját fel nem veszi. Ugyanakkor fejünket hajtsuk előre, állunk pedig érintkezzen a mellkasunkkal. Majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe, és kezdjük elölről a gyakorlatot. Figyeljünk a légzésre.

Az 5 tibeti rítus az örök fiatalság forrása, harmonizálja a testet és lelket, egyensúlyba tart az univerzummal.

forrás

Nézd meg videón is az 5 tibeti jógagyakorlatot! Az öt tibeti jógagyakorlat fiatalít!

forrás
Tags:öt tibeti jógagyakorlat, 5 tibeti jógagyakorlat, jóga gyakorlatok, tibeti jóga, ot tibeti jogagyakorlat

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

6 hozzászólás

 1. november 11, 2015

  […] source […]

 2. január 24, 2016

  […] Az öt tibeti jógagyakorlat leírása […]

 3. szeptember 17, 2016

  […]  A fiatalság forrása, az öt tibeti jógagyakorlat […]

 4. január 17, 2017

  […] kiváló módszer a rendszeres mozgás, a meditáció, relaxáció. Heti egy alkalommal érdemes jógázni, de a masszázs is jó stressz […]

 5. január 20, 2018

  […] futni ahhoz, hogy  endorfinok szabadulnak fel benned. A testmozgás minden formája, beleértve a jógát és a gyaloglást, enyhítheti a depressziót és a szorongást azáltal, hogy segít […]

 6. augusztus 10, 2018

  […]  A fiatalság forrása, az öt tibeti jógagyakorlat […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.