Ínhüvelygyulladás Tünetei, Ínhüvelygyulladás Kezelése

Ínhüvelygyulladás Kezelése otthon , Ínhüvelygyulladás tünetei, gyógymódja

tendonitis INHUVELYGYULLADAS KEZELESE

Ínhüvelygyulladás Tünetei, Ínhüvelygyulladás Kezelése

Ínhüvelygyulladás akkor alakul ki, ha valaki hosszú távon monoton, (megeröltető) mozdulatokat végez vagy hosszabb időn át helytelen a tartása.

Ennek következtében a csontok erősen dörzsölik az érintett inakat, így az ínhüvely idővel elhasználódik, külső felülete karcolódik, és ezek a kis sérülések gyulladás kialakulásához vezetnek.

Az ínhüvelygyulladás valamennyi ínhüvellyel körülvett ínt érinthet (pl. a hüvelykujj, a könyök, az alkar, a kéz és a lábfej ízületei, stb.).

Rheumatoid arthritis

A rheumatoid arthritis (az ízületek gyulladásos, fájdalmas megbetegedése, állapota) az ínhüvelygyulladás egyik gyakori oka.

A rheumatoid arthritis világszerte a népesség mintegy 2 százalékát érinti.

A rheumatoid arthritis az ízületek gyulladásos megbetegedése. Jellemzően az ujjakat, a csuklót és a bokát érinti. A betegség gyakran a 30 és 40 év közöttiek körében alakul ki, ám bármikor elkezdődhet. A rheumatoid arthritis sokszor családi betegség, ami örökletes elemek létezésére utal.

Melyek azok a tényezők, amelyek az ínhüvely túlzott súrlódásával járnak, ezáltal növelve a gyulladás kialakulásának kockázatát?

  • Nem megfelelő munkakörülmények: például ha az asztal, a monitor, egér vagy a billentyűzet nincs megfelelően beállítva, annak ínhüvelygyulladás lehet a következménye.
  • Hosszú távon ismétlődő mozdulatok: számítógépes munkavégzés, rendszeres és megerőltető súlyzóval történő edzés, evezés és hasonló tevékenységek, amelyek közben állandóan ugyanazok a mozdulatok ismétlődnek.
  • Erős terhelés: az inakat fokozottan igénybevevő tevékenységek, például az olyan sportágak, mint a talajtorna, a hegy- vagy falmászás, a tenisz, továbbá a hangszeres zenélés (pl. gitár, hegedű, zongora) is rizikófaktornak számítanak.

Ínhüvelygyulladás tünetei:

  • erős húzó vagy szúró fájdalom, ami mozgatáskor vagy nyugalomban is felléphet
  • az ízület egyértelműen hallhatóan és érezhetően csikorog
  • egyszeri vagy hosszas túlterhelés után az érintett terült megduzzad, és ki is vörösödhet, illetve meleg tapintatú lehet

Húzó vagy szúró fájdalom és duzzanat jelzi, hogy az erősen igénybe vett ínt körülvevő szövet begyulladt.

A közös ujjfeszítőizom ínhüvelygyulladása A kézhát fizikai terhelés (például sport, barkácso-lás) után, vagy krónikus reumás, illetve anyagcsere eredetű gyulladás következtében megduzzad.

Az ujjak hajlítása, feszítése fájdalmassá válik, a mozgás beszűkül, néha az inak hüvelyükben való mozgásának akadályozottságát kis pattanó hang is jelzi.

Ínhüvelygyulladás kezelése otthon

Cordyceps gyógygomba

Cordyceps gyógygomba

 Természetes antibiotikum gyulladáscsökkentő  hatású készítmény Cordyceps gyógygomba:   elősegítheti egyes baktériumok és gombák   szaporodásának, fejlődésének gátlását.

 A Cordyceps biztos segít a gyulladás  megszüntetésében, de efelett ínhüvelygyulladás kezelésére ajánlott a  ganoderma RG a tisztítás miatt.

Ha a tünetek oka ismert, gyulladásgátló gyógyszerek, helyileg adott injekció, rögzítés alkalmazható.

Inhüvelygyulladás kezelése népi gyógymódokkal:

A kamillás tea és a réti legyezőfű is rendkívül jó gyulladáscsökkentő gyógytea. Ha a gyulladás a kézen, csuklón, térden, vállban vagy bokában van, javasolható a körömvirág kenőcs használata is.

Az ínhüvelygyulladás magától is meggyógyulhat, a kórjóslat mindig a kiváltó októl függ.

Hüvelykujjra lokalizált ínhüvelygyulladás gyakori megbetegedés:

A hüvelykujj rövid feszítő és hosszú közelítő izmának ínhüvelygyulladásáról van szó.

Ínhüvelygyulladás jellegzetes tünete a hüvelykujj mozgásakor, illetve a hüvelyk- és mutatóujj egymás felé közelítésekor fellépő fájdalom, amit a hüvelykujj megfeszítése is kiválthat.

A fájdalom a mozgás korlátozottságát okozza, a kéz ügyessége ilyenkor nagymértékben csökken.

Ízületi gyulladás, ízületi fájdalom kezelése zselatinnal

Ínhüvelygyulladás kezelése műtéttel

Az ínhüvelyt megnyitó sebészi beavatkozásra ritkán kerül sor.

3 Műtét

Egy kisebb operáció során átvágnak minden rostos összenövést, mely létrejött. Ez a beavatkozás tartós ínhüvelygyulladás kezelése esetén alkalmanként szükségessé válik.

Prognózis

A betegek többsége a pihentetés és a kezelés jóvoltából teljesen felépül az ínhüvelygyulladásból.

Kiújulás

Az ínhüvelygyulladás sokszor nagy valószínűséggel újul ki, különösen ha az ok kezelése elmaradt. Ezért fontos a kiújulás megelőzése, például a munkahelyi gyakorlat megváltoztatása.

Az ínhüvelygyulladás kezelése mellett a megelőzése is fontos

Az ínhüvelygyulladás megelőzése speciális eszközök, sportolók körében például sérülést megelőző eszközök alkalmazásával lehetséges.

Kerülni kell a hirtelen, szokatlan testmozgást, helyette fokozatos edzés ajánlott.

Általában 10-15 napig tartó rögzítés és 2-3 alkalommal az ínhüvelybe helyileg adott injekció is elegendő a gyógyuláshoz. A fizioterápia (rövidhullám- és ultrahangkezelés) is hasznos lehet.

Természetes gyógymódok:

A fekete nadálytő (Symphytum officinale) árokparton, mocsaras vidéken, nedves kaszálón gyakran előforduló közönséges évelő növény.

A fekete nadálytő izomgyógyító növény. Nehezen múló reumás jellegű fájdalom, ízületi duzzanat kezelésére, vállfájdalomra, megerőltetett izomra, ínhüvelygyulladásra. Továbbá: Jótékony hatással bír zúzódásokra, csonttörésnél elősegíti a hegesedést, a regenerálódást. Hámosító és sebgyógyító hatású, mely a gyökérből nyert nyákos kivonatnak köszönhető.

Anna (53):Hogyan szabadulj meg az ízületi fájdalmaktól, örökre…

Forrás: http://inhuvelygyulladas.mozogjunkjobban.com/orvosmentes-javaslat-inhuvelygyulladas-kezelesere/ .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük