Memória Javító Ételek, Étrendkiegészítők Memóriavesztés, memóriaromlás elkerülése memória javító étrendkiegészítőkkel

Mindannyian álltunk már a konyha közepén azon tűnődve, miért is jöttünk ide? Létezik memória javító étel és étrendkiegészítő, ami mindannyiunknak segíthet?

Valószínűleg az is mindenkivel előfordult már, hogy nem találta a lakáskulcsát, a szemüvegét vagy hirtelen nem jutott eszébe egy volt kollégájának a neve.

És mennyire szeretnénk segíteni gyermekünknek, látván iskolai leterheltségét, vagy a vizsgákra való szakadatlan készülődését. 

Mit tehetünk? Hogyan tarthatjuk fitten az agyunkat, hogyan előzhetjük meg az elbutulást?

A memória fejlesztése kisgyermekkorban a leghatékonyabb, de emellett a felnőtteknek is szükségük van a rendszeres agytornára, vagy más technikára amivel a mamória javítható. 

Vannak viszont mindennap fogyasztható  Agyserkentő, memóriajavító ételek, amik  közül is a legismertebb mindannyiunk kedvence a csokoládé, vagy akár a kávé. A kávék közül kiemelnénk a ganoderma kivonatot tartalmazó Lingzhi Kávé memória javító hatását. Azonban érdemes kicsit jobban körülnéznünk mi is lehet a leghatékonyabb segítség?

Ázsiában évezredek óta ismert az a gyógygomba, mely védi és táplálja az idegeket.

oroszlansoreny-tabletta_medium.pngAz Oroszlánsörény gomba (süngomba) – acél idegek, kiváló memória

 • Ösztönzi az Idegi Növekedési Faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myelinizáció folyamatát, vagyis az idegsejtszövetek kialakulását.
 • A megnövekedett NGF termelés javítja az agy funkcióit.
 • Lassítja az öregedési folyamtokat, gátolja az időskori szenilitás, Alzheimer kór kialakulását.
 • Anti-aging ( öregedést gátló ) hatású – javítja a memóriát, serkenti az agyműködést.
 • Megerősíti az emésztő rendszert, megszűnteheti a refluxot. Enyhíti a gyomorfekély és krónikus gyomorbetegségek okozta problémákat.

A memóriajavító oroszlánsörény tabletta főbb hatóanyagai:

 • Poliszacharidok
 • Adenozin – a sejtek energiaforgalmában játszanak fontos szerepet.
 • Omega-9 zsírsav
 • Fehérjék és esszenciális aminosavak ( olyan aminosavak, amelyeket az emberi és allati szervezet  nem, vagy csak elégtelen mennyiségben képes előállítani)
 • Nyomelemek és ásványi anyagok, foszfor (P),vas (Fe), kálium (K), kacium (Ca), B1, B2-vitamin.
Az oroszlánysörény gomba egyik leghíresebb gomba a keleti történelemben és a hagyományokban, gyógyászati célokra használják Kínában és Japánban évszázadok óta.
 

A legenda szerint, akik rendszeresen fogyasztják az oroszlánsörény gombát acél idegeik lesznek és kiváló memóriájuk, mint egy oroszlánnak!

 
A legjelentősebb és legértékesebb tulajdonsága a Lion’s Manenak az a képessége, hogy ösztönzi az Idegi Növekedési Faktor (NGF) szintézisét és elősegíti a myellnizáció folyamatát, vagyis az idegsejtszövetek kialakulását!
 

A megnövekedett NGF termelés javíthatja az agy funkcióit, lassítja az öregedési folyamatokat így gátolja az időskori szenilitás vagy a még rosszabb Alzheimer kór kialakulását!

 
Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban és fehérjében gazdag.
Segít az egészség fenntartásában, megerősíti az emésztőrendszert. Elősegíti a könnyebb emésztést, enyhíti a gyomor, a nyombélfekély és a krónikus gyomorbetegségek okozta problémákat.
 
A gomba kínai neve: majomfej gomba, a kínai kultúrában ez a gomba fejedelmi ételnek számít.
A japán neve: Yamabushi-take a gomba rejtőzködő életmódjára utal, hisz a (főleg buddhista) hegyi remetéket nevezik japánul yamabushi-nak.
 
 

A Lion’s Mane Oroszlánsöréy gomba főbb hatásai

A hagyományos kínai gyógyászatban máig használt gyógy- gomba hatásait számos modern kutatás támasztja alá. Kínai, japán, koreai és amerikai kutatók munkál alapján a süngomba az alábbi gyógyhatásokkal bír:
• megszüntetheti a refluxot
• a hagyományos kínai gyógyászatban a gyomor- és bél- bántalmak, valamint ideggyengeség és általános kime-rültség! állapot kezelésében használják
• támogatja a szív- és érrendszert, csökkenti a vérnyomást és a szérum koleszterin szintjét
• javítja a gyomor és bélrendszer funkcióit így segíti az emésztési tónusokat hatékony a székrekedés megelő-zésében és a gyomor vagy nyombél fekély megakadályozásában
• baktériumellenes
• tumor ellenes, fékezi a tumorok növekedését (a természetes ölősejtek, T-sejtek és B-sejtek, valamint a makro- fág-függő immunválaszok stimulálásával)
• általános immunerősítő
• antioxidáns hatású
• citotoxikus (A kemoterápiás gyógyszerek citotoxikus hatásuk révén pusztítják el a gyorsan burjánzó rákos sejteket.)
• vérzsír- és vércukorszint csökkentő
• anti-aging (öregedés gátló) hatású – javítja a memóriát, megakadályozza a feledékenységet és serkenti az agy működését.
• időskori elbutulás (dementia) ellenes hatása van .
 
DXN Oroszlánsörény tabletta (Süngomba)

OROSZLÁNSÖRÉNY TABLETTA – LION’S MANE

Javasolt napi adagja: 3×2 szem. Hatása napokon belül érezhető. 

Vélemények az oroszlánsörény tablettáról. „Miivel az Oroszlánsörény tabletta és a ganoderma GL a vér oxigénfelvevő hatását segíti, így az agyban lévő oxigénfelvételt is támogatja, a koncentrációt nagyon megkönnyíti.”

„Vizsgaidőszakban a spirulina és a ganoderma GL segíti a koncentrációs képességet”. 

„Autista kisfiú estén, ha nem tud leülni és figyelni az oroszlánsörény tabletta már 1 darab segített, a kisfiú leállt, megnyugodott, a tesztetek 60 % helyett 90 %-os lett.”

Felhasznált irodalom:
[Dr.] Lelley, Jan: A gombák gyógyító ereje : Mikoterépia az egészség
szolgálatában. Ford. dr. Lelley János. Budapest : Mezőgazda Kiadó, 1999. 155 p. ISBN 963 9121 74 6
Wang Jlnn-Chyi et al.: Hypoglycemic effect of extract Hericium erinaceus. In: Journal of the Science of Food and Agriculture, 2005. vol. 85. Issue 4. pp. 6412646.
[1] Forrás: Lee, Jong Seok et al.: Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharides from the Fruiting Body of Hericium erinaceus. In: Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009. vol. 19. no. 9. pp. 9512959.

Memóriavesztés, memóriaromlás?

Brain-Active memória javító

Brain-Active memória javító

Persze a természetes gyógymódok mellett népszerűek azok a táplálékkiegészítők is, amik bizonyítottan memória javító hatással bírnak.

Az ember agya éjjel-nappal működik, gyakran nem talál békét. A házimunkával kombinált stresszes munka érezteti hatását, ami sok kellemetlen következménnyel járhat. Ezek elkerülése érdekében néha elegendő az agy egészségének gondozása, ahol minden idegközpont összefut.

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé válnak a nootropikus gyógyszerek, azaz olyan anyagok, amelyek hatékonyan befolyásolják az emberi agy munkáját, csökkentik a stresszt, és hatékonyabbá tesznek minket, és jobban érezzük magukat. Az egyik modern, természetes, biztonságos összetételű nootropikus anyag a Brain Actives étrend-kiegészítő.

Mik azok a nootropikumok, miből áll a Brain Actives memória javító, hogyan és hogyan működik?

A nootropikus gyógyszerek innovatívak. étrend-kiegészítők az agy teljesítményének és egészségének javítása érdekében.

A nootropikumok felhasználásának célja:

 • javítja a memóriát és a koncentrációt;
 • kapacitásépítés kognitív;
 • a stressz minimalizálása;
 • az elme relaxációja;
 • hogy jobban érezze magát;
 • növeli a cselekvés energiáját.

Érdekes módon a nootropikumok ennál is jobbak, mert nem okoznak függőséget és biztonságosak a szervezet számára.  A Brain Actives Étrend-kiegészítő magas hatékonyságú termékek egyike. Olvass tovább: www.brain-actives.hu

Lássuk mások mit mondanak:

„Éjszakába nyúlóan dolgozom webfejlesztőként, ami rendkívül fárasztó. Mielőtt a Brain Actives felfedeztem, nehezemre esett a koncentráció a nap késői szakaszában. Most már könnyen ledolgozok néhány plusz órát!”

Ezen kívül számos memória javító technika áll rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek memóriánk javításában, az agyműködés gyorsításában és ezáltal a mindennepos tevékenységünk javításában. Léteznek memória játékok,  amelyek célja, hogy segítsék a memorizálást,ezzel csökkentsük a stresszhatásokat. Bővebben a gyártó honlapján: www.brain-actives.hu

Stressz ellen nevetés és Morinzhi stresszoldó ital

Bármilyen nagy is a kínálat, érdemes kis időt szentelni az utánajárásnak, és csak a legmegbízhatóbb forrásból vásárolni a termékeket.