Természetes agyserkentő szerek, memóriajavító gyógygombák Természetes memóriajavító növények

Memóriajavító : Miért vagy ilyen feledékeny?

Miért vagy ilyen feledékeny?

Természetes agyserkentő szerek, memóriajavító növények

A vizsgaidőszak a legtöbb diák számára komoly szellemi és fizikai erőpróbát jelent, így nem csoda, hogy egyre többen keresik a természetes hatóanyagú memóriajavító „agyserkentőket”, melyek segítik a koncentrációt és a tanulást.
Hetekig tartó tanulás, magolás, éjszakázás a jegyzetek fölött – ismerős helyzet a diákoknak, akik el nem ítélhető módon igyekeznek a lehető legkevesebb időráfordítással a lehető legtöbbet kihozni magukból, így aztán a felkészülés gyakran a vizsga előtti néhány napra marad. Ilyenkor előkerül a kávé, rosszabb esetben a cigaretta, pedig ezeknél egészségesebb és hatékonyabb szerek is léteznek a szellemi teljesítmény fokozására.

A vizsgaidőszakokban bizony sokszor szükség van agyserkentő, memóriafokozó tablettára.

„Általában a diákok keresik a természetes hatóanyagú termékeket, de van, hogy az anyuka jön be gyermeke „sorsdöntő” vizsgája előtt.

3 Természetes Agyserkentő tabletta

A Süngomba (Oroszlánsörény gomba, vagy latinul Hericium erinaceus) egy régóta ismert gomba, melyről már egy ideje tudott tény, hogy jótékony hatással bír a mentális működésre. A figyelem, az érzékelés, az emlékezet és a gondolkodás különböző zavarai esetében figyelték meg a gomba jótékony hatását. Az is ismert tény, hogy olyan anyagok vannak jelen ebben a gombában, melyek idegi növekedési faktort (NGF) termelnek, elősegítve ezzel az idegsejtek regenerálódását. Emiatt a kutatók úgy vélik, hogy a Süngomba rendszeres fogyasztása jótékony hatású lehet időskori elbutulásban, ill. egyéb demenciákban (mint pl. Alzheimer-kór).

Oroszlánsörény gomba

A legnépszerűbb memóriajavító gyógynövények

mindhármat évezredek óta használják különböző nemzetek népi orvoslásában. Segítségükkel könnyebben koncentrálunk, frissebbek, fogékonyabbak leszünk az új ismeretekre.

A gingko biloba

egy páfrányfenyő leveléből származik, értágító- és tisztító hatása régóta ismert, javítja az agy vér- és oxigénellátását. Külön előnye, hogy ennek ellenére – sok más szerrel ellentétben – nem emeli a vérnyomást, ami a vizsgadrukk okozta stressz szempontjából kifejezetten hasznos.

Az oroszlánsörény gomba

hatóanyagai a legfrissebb kutatások szerint:

  • előmozdítják a friss őssejtek speciális agysejtekké történő differenciálódását,
  • támogatják az agysejtek növekedését, egészséges működését, túlélését és hosszú élettartamát,
  • fenntartják és szervezik az agysejteket és idegsejteket az egész idegrendszerben
  • szabályozzák az agyi plaszticitással és memóriával kapcsolatos biológiai tevékenységeket

szíved szakad meg, ahogy látod a szereteid személy szellemi leépülését?

Demencia (elbutulás) ellenes hatás

2009-ben publikáltak egy kettős vak, placebo kontrollált vizsgálat eredményét, mely 30 enyhe demenciában szenvedő betegnél végeztek. A vizsgálat igazolta az oroszlánsörény alkalmazásának pozitív hatását az enyhe demencia során. A 3 g/nap oroszlánsörény test kivonatot fogyasztó betegek nagy részénél a kezelés 4. hetétől jelentős javulást észleltek a kognitív funkciókban, szemben a nem kezelt, kontroll csoporttal. Az eredmények nagyon biztatóak, reméljük, hogy további, nagyobb betegszámot átölelő vizsgálatot is fognak még végezni a klinikai hatékonyság egyértelmű bizonyításához. A megnövekedett NGF termelés

A ginzeng

egy ázsiai gyökér, melyet az első kínai füveskönyvben „az elme megvilágításának eszközeként említenek – szintén fokozza nemcsak a szellemi, hanem a fizikai teljesítményt is. (Ódákat zengenek a szexuális teljesítőképességre gyakorolt áldásos hatásáról is, igaz, ennek a vizsgák szempontjából vajmi kevés a jelentősége.) Használatakor figyelembe kell venni, hogy kis mértékben emeli a vérnyomást, így aki izgulós típus, inkább válasszon más készítményt.

Agyserkentő, memóriajavító ételek

A Cordyceps (Hernyógomba)

Cordyceps - hernyógomba

Cordyceps : Növelheti a légzésfunkciót, javítothatja a memóriát

A kínai hernyógomba, másnéven cordyceps lassítja a degeneratív betegségek kialakulását. Kutatások alapján, mindennapi bevitele, már harminc napon belül mérsékli a szenilitással járó memóriaproblémákat, zavarodottságot. Erősíti az immunrendszert, növeli a sejtekben az oxigénszintet és javítja a szervezet energiaellátásához szükséges sejtlélegzést.

Jellemzők:

A Cordyceps por összhatása:

– Csökkenti a vérlemezek aggregációját és fokozza a szív és az agy vérellátását. Segíti a felső légutak és a tüdő működését.

– Klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a Cordyceps, akár 55%-al fokozhatja a sejtek bio-energiáját.
– A Cordycepsben lévő poliszachoridok fokozzák a természetes ölősejtek és a B-sejtek aktivitását.
– Segíti a vércukor- és inzulinszint szabályozását.
– Cordyceps az erőlétért: javítja a teljesítményt és elősegíti az izomtömeg-képződést – anélkül, hogy szteroidokat tartalmazna.
– A Cordyceps (hernyógomba) kivonat mellett az öregedésgátló hatást erősíti a Reishi, a „halhatatlanság gombája”, és a memóriajavító oroszlánsörény gomba (Hericium erinaceus), amelyet az idegsejtek természetes tápanyagának neveznek.

Agyserkentő memóriajavító ételek

Forrás: ganodermashop.hu, kisalfold.hu