Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Otthoni praktikák 17 Természetes, otthoni módszer csontritkulás ellen

Csontritkulás ellen otthoni módszerek

Természetes, otthoni módszerek csontritkulás ellen

Szerencsére számos módszer áll rendelkezésünkre a csontritkulás leküzdésére, sőt a káros hatások viszzafordítására is. Persze minél  korábban kezdjük el, annál jobb.

A hosszabb élet titka a D-vitamin és a kálcium. Sok házi megoldás és módszer létezik a csontritkulás megelőzésére, miért nem próbálod ki most rörtön a csontozat kondícionáló módszereket?

Házi módszerek, 3 féle tipp csontritkulás ellen

1 – Súlyemelés

Kezdők számára elég egy fél kg-os konzerv emelgetése. Vegyünk ki egy konzervet a spájzból és végezzünk  néhány bicepsz  gyakorlatot.  Ezek a dobozok tökéletes súlyok a kezdők számára és segítenek az izomépítésben. Az izmok erősítése segíti a csontok erősödését. 

Kezdő testépítőknek javasolt edzésterv gyakorlatsorok, tanácsok

A probolán 50 teljesen természetes étrend-kiegészítő, mely fokozza az izmok tömegét. Segít a gyakorlatsorok során is. A Probolan 50 által szabályozott tesztoszteronnak és esztrogénnek köszönhetően, a tested természetes képességeit fogja felhasználni a zsírégetéshez, növelve ezáltal az izmok tömegét. A Probolan 50-t és minden összetevőjét alapos vizsgálatoknak vetették alá a biztonság és a gyors izomnövekedés szempontjait szem előtt tartva. A legjobb erőnövelő készítmény.

2 – Ételek csontritkulás ellen

Mogyoróvaj

A legutóbbi táplálkozás tanulmányok és a csontritkulás felülvizsgálatok azt igazolják,  hogy a magnézium létfontosságú eleme a csontok erősítésének, állagmegőrzésének és újjáépítésének.

2 evőkanál mogyoróvaj 50 mg magnéziumot juttat a szervezetbe.

Ecet

Feltételezik, hogy az ecet fokozza a kalcium felszívódását. Főzéskor vagy  saláta  készítéskor bátran használjuk ecetet! Az almaecet segít a fogyókúrában is.

Gyümölcsök is segítenek csontritkulás ellen

Alma

A bór egy olyan nyomelem, amely segíti a kalcium megtartását a szervezetben, ez pedig a csontok építőköve. Ezen felül enyhe ösztrogén utánpótlásként is működik. Az alma a körte, a szőlő, datolya, mazsola, és az őszibarackis tartalmaz bórt.  De ugyanígy a dió, a mandula, a mogyorófélék is tartalmaznak bórt.

Banán

A csontok építéséhez minden nap egyél egy banánt. Tanulmányok kimutatták, hogy azok a  nők, akik étrendje magas káliumtartalmú erősebb csontokkal rendelkeznek. A kutatók úgy vélik, ez összefügg a káliumnak pozitív hatásával a vérre. és a vérnyomásra. Ha reggelire banánt eszel, az egész napodat feltúrbózod vele.

CSONTERŐSÍTÉS? Itt a segítség a csontritkulásra egyenesen a hűtőből

Brokkoli

Naponta fogyasszunk egy kevés brokkolit, hogy a szükséges K-vitamint biztosítsuk. Tanulmányok szerint, nagyobb valószínűséggel a alakul ki csontritkulás azoknál a nőknél, akiknek kevés e létfontosságú vitamin a szervezetükben. A Brokkoli a prosztata védelmére is kitűnő!

Füge

Ez a Mediterrán gyümölcs tele van kalciummal.

Mák

A mák fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását. 

Megdöbbentő felfedezés a mák csontritkulás elleni hatásáról!

Leveles zöldségek

Római saláta, spenót, káposzta, és kelkáposzta mind jó választás.

Margarin

A D-vitaminban gazdag alacsony zsírtartalmú margarinok segítik a kalcium felszívódását, ami az egészséges scsontok szükséges alkotóeleme.

Tej

Az erős csontok épüléséhez elengedhetetlen a kalcium. Egy csésze tej 300 mg -ot biztosít a napi 1000 – 1200 mg kalcium szükségletből.

Narancslé

Egy pohár narancslé biztosítja a szervezet számára szükséges C-vitamin  egy részét. A C vtamin segít újjáépíteni csontokat, ami elengedhetetlen a csontritkulás megelőzésében. A kalciummal dúsított narancslével biztos tápanyagokat biztosítunk az a csontépítéshez.

Ananászlé

Igyunk egy pohár ananászlét a test mangánszükségleteinek biztosításához. Tanulmányok igazolják, hogy a mangán hiány a csontritkulás előrejelzője. További jó mangán források a zabpehely, dió, bab, gabonafélék, spenót, és tea.

Lazac és a szardínia

Mindkét halfajta magas a kalciumban,  a lazac rendkívül jó D-vitamin forrás is.

Tofu

Szója potenciális csonterősítő. Szója olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek, enyhe ösztrogénként működnek a szervezetben. Ezek a „fitoösztrogének” vagy növényi alapú ösztrogének, segíthetnek a nőknek visszanyerni csont szilárdságát. A szója fitoösztrogének a nőknél a mellek méretének növekedését is elősegíthetik.

Joghurt

A joghurt laktóz, vagy tejcukor szintje már lebontott, így a laktóz-intoleranciában szenvedők közül is fogyaszthatják ezt a magas kalcium tartalmú tejterméket. Friss gyümölcsöt keverjünk hozzá.

Keverd ki magadnak: Joghurt eperrel

3 – Csontritkulás elln Étrendkiegészítők

Kalcium

Ha kevés kalciumot tartalmaz az étrend, ügyeljünk arra, hogy étrndkiegészítő segítsen megelőzni a csontritkulást.

A kalcium igény az életkorral változik. Az Institute of Medicine a National Academy of Sciences megállapítása szerint 9-től 18 éves korig 1300 milligramm (mg), 19 és 50 év között 1000 mg, 50 év felett 1200 mg  (idősebb korban magasabb a szervezet kalcium igénye). A legtöbben meg sem közelítik a javasolt kalcium bevitel mennyiséget.

Íme néhány egyszerű trükk amivel növelhető a kalcium bevitel:

Zabkása, kakaó, vagy leves készítésénél használjunk víz helyett tejet

Helyettesítsük a majonéz öntet felét natur joghurttal

A kávét sovány tejporral ízesítsük

A spirulina oly sok pozitív hatása mellett  A SPIRULINA Védelmet nyújthat a csontritkulás ellen.

További információk a csontrikulás tüneteiről, az osteoporosis kezeléséről ezen a linken:

Olvassa el arról, hogyan lehet enyhíteni ízületi fájdalmat házi módszerekkel,  Jogorvoslat arthritis ellen.

forrás

Ez az információ kizárólag tájékoztató jellegű. Nem helyettesíti az orvosi TANÁCSOT. Mielőtt bármilyen kúrát kezd az olvasó  kérjen tanácsot az orvosától vagy más egészségügyi szolgáltatótól

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version