Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Többé nem titok! A cseresznye hatása csodát tesz a szervezeteddel

cseresznye hatása cseresznye hatása

A cseresznye hatása

A friss  cseresznye fogyasztása hozzásegít vitaminszükségleteink feltöltéséhez.

Cseresznye termesztése

A cseresznyét már régóta fogyasztják. A római hódítók, a kínai nemesek és a görögök is ismerték – mindannyian finomságnak tartották a cseresznyét.Valószinűsíthető, hogy a 17. század elején az európai telepesek hozták Amerikába. Más források szerint a cseresznye valójában Ázsiából származik, és a madarak szállították Európába.

A cseresznye hatása gazdag vitamin-, ásványi anyag-, és nyomelem tartalmának köszönhető:

A cseresznyének jelentős a C-vitamin (10-15 mg) , A-vitamin, B1-, B2-, B6-vitamin tartalma.
Ezenfelül folsav, pantoténsav, foszfor, kalcium és nátrium, kobalt, kálium, vas, niacin, biotin és riboflavin tartalma is kiemelkedő. A cseresznye hatása a lehető legjobb az egészségre, természetes gyógymódok hívei gyakran használják, mint vértisztító, méregtelenítő ételt!

A flavonoidok és a karotinoidok segítenek az agy hatékonyságának javításában is, így a cseresznye jó hatással van a memóriára. Azok, akik attól tartanak, hogy ellustul az agyuk, azok fogyasszanak minél több cseresznyét, hiszen segíti a szellemi munkát.

Fogyasztó tabletták

cseresznye telis-tele van természetes, erős antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a rák kialakulásának kockázatát, és segítik az egészséges öregedést.

Ez a ropogósízletes gyümölcs egyike azon kevés bogyós gyümölcsöknek, amik lúgosítanak!

A cseresznye fogyasztása ideális a fejlődő, csontosodó gyermekszervezetnek. A cseresznye kedvezően hat a fogak és csontok fejlődésére.

Cseresznye melatonint is tartalmaz. A melatonin egy antioxidáns hormon. A melatonin serkenti a sejtek növekedését, amelyek segít a terhességi csíkok, stríák, ráncok kialakulásának elkerülését.

A melanolin szint növekedése segíti az alvást.

A cseresznye élettani hatása, cseresznye hatása szervezetre

1.Cseresznye álmatlanság kezelésére

A cseresznye jelentős mennyiségű melatonint tartalmaz, amely fontos szerepet játszik az álmatlanság gyógyításában és az ízületek egészségének megőrzésében is. Így az alvászavarban szenvedők beépíthetik étrendjébe a cseresznyét. A cseresznyelé fogyasztása segít az alvási ciklusok szabályozásában.

2.A Cseresznye segít megelőzi az Alzheimer-kórt

Azt találták, hogy a cseresznye étrendbe való bevitele segíthet az embereknek az Alzheimer-kór tüneteinek kezelésében. Sok orvos ajánlotta a cseresznyét az Alzheimer-kórban szenvedőknek. Ez a jó mennyiségű antioxidáns jelenlétének köszönhető.

3.A cseresznye Csökkenti a stroke kockázatát

A cseresznye fogyasztása segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket. Ennek oka az antocianinok jelenléte, amelyek a fanyar cseresznye vörös színét biztosítják. A cseresznyében található antocianinok segítenek aktiválni a PPAR-t, amely szabályozza a zsír- és glükózanyagcseréért felelős géneket. Ezzel kordában tartja a vércukor- és koleszterinszintet.

4. A cseresznye hatása rákos betegek számára

A cseresznye C-vitamint, antocianinokat és karotinoidokat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni bizonyos ráktípusokat. A cseresznye jó forrása a cianidinnek is, amely elsősorban ennek a gyümölcsnek a rákmegelőző képességéért felelős. Az antocianinok segítenek leállítani a sejtciklust és az aposztózist. A cianidin elősegíti a sejtek differenciálódását, és csökkenti annak kockázatát, hogy az egészséges sejtek rákos sejtekké alakuljanak.

5. A cseresznye hatása köszvény esetén 

A köszvény akkor fordul elő, ha a szervezetben túl sok a húgysav. A húgysavképző kristályok lerakódnak az ízületekben, ami duzzanatot és gyulladást okoz. A cseresznye segít megelőzni ezt a betegséget azáltal, hogy szabályozza azokat az anyagcsere-folyamatokat, amelyek szabályozzák a húgysav mennyiségét a vérben. A cseresznye az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb természetes köszvény elleni háziszer:

„Sok gyümölcs jótékony hatással van a köszvény tüneteire, de a legjobb a cseresznye. Cseresznye természetes gyulladásgátló (anthocyanins) tartalommal rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy a anthocyanin csökkenti a húgysav szintjét.

Vannak eltérések a javasolt cseresznye mennyiséggel kapcsolatban, egyes vélemények szerint a köszvény roham alatt négy óránként 30 és 40 szem  cseresznyét kell enni.”

6. Tartós cseresznyelé izomfájdalmakra

A cseresznyelé segít csökkenteni az izomfájdalmat gyakorlatok után. Azok, akik nagy intenzitású edzéseken vagy edzéseken vesznek részt, beépíthetik étrendjükbe a cseresznyelevet.

7. Cseresznyelé a vérnyomás csökkentésére

A cseresznye segít szabályozni a vérnyomást és a pulzusszámot, és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Ennek oka a kálium jelenléte, amely értágító. A cseresznye fitoszterolokat is tartalmaz, amelyek csökkentik a rossz koleszterinszintet.

8. Cseresznye hatása az agytevékenységre

A cseresznye fogyasztása jót tesz az agynak az A-vitamin, a B-vitamin és az ásványi anyagok, például a kalcium és a foszfor jelenléte miatt. Így segít megelőzni a csecsemők idegcső-hibáit, és javítja a memóriát is.

9. Fekete cseresznye segíti a fogyást

A cseresznye főként vízből áll, és nagyon alacsony kalóriatartalmú. A cseresznye rosttartalma hosszabb ideig segít megőrizni a jóllakottságot, míg a B-vitaminok, mint a tiamin, a riboflavin és a B6-vitamin elősegítik az anyagcserét és a tápanyagok energiává alakítását. Így a cseresznye segít a fogyásban.

+ 1. Cseresznye Jó a migrén ellen, és elősegíti a szexuális élet fellendítését is

A cseresznye antocianinokat és bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást, és így enyhítik a migrént. A cseresznye emellett segít növelni a libidót férfiaknál és nőknél egyaránt. A cseresznyében található A- és C-vitamin segít javítani a tesztoszteron és az ösztrogén szintjét, valamint javítja a szexuális étvágyat.

A cseresznye felhasználása

A cseresznye többféleképpen felhasználható, és különféle konyhákban felhasználható. Számos jótékony hatása van hajunkra és bőrünkre. A cseresznye segít megőrizni a bőr egészségét, mivel számos vitamint tartalmaz. Gyakran használják bőrvilágosító és öregedésgátló tulajdonságaiban is. A sok vitamin jelenléte hozzájárul a haj megerősítéséhez és elősegíti a hajnövekedést.

A friss, bio cseresznye a legjobb a mama és a baba számára.  

Cseresznye fogyasztása terhesség alatt

Image : Shutterstock

A csereszmye hatása

A cseresznye gazdag C-vitamin forrás.  

Különösen a terhes nők, anyukák kell sok C-vitamin, ami segít megelőzni a fertőzéseket, a megfázást, és  erősíti a vérereket amelyek biztosítják a a méhlepény és a baba megfelelő vérellátását. 

A SPIRULINA elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását.

Vigyázat!
Nagy mennyiségű cseresznye fogyasztása után ne igyunk vizet, mert a cseresznye héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes azonnal elpusztítani. Ezzel elkerülhetjük a cseresznye evés után gyakori puffadást és gyomorpanaszokat.

A ropogós cseresznye nem csak finom és egészséges, de a fogyást is elősegítheti, hiszen beindítja a szervezet méregtelenítését, és még az emésztésedet is segíti.

cseresznye kiváló segítség a fogyókúrában >>

A Spirulina erősíti a testet javítja az agyfunkciót Spirulina supports body and brain

Fogyókúra és legyengült szervezet vagy terheség alatt is ajánlott a spirulina superfood fogyasztása.

Ha tetszett a cseresznye hatása poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version