Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Öregedés? Az öregség nem betegség

Az öregedés egy olyan természetes folyamat, ami elkerülhetetlen, de lehet az idős embernek is boldog egészséges élete. 

Öregedés folyamata: miért és hogyan történik?

Sokan kíváncsiak arra, hogy miért öregszünk, és hogyan befolyásolja az életünket az öregedés folyamata. Az öregedés egy természetes biológiai jelenség, amely minden élőlényre jellemző. Az öregedés során a sejtjeink és szöveteink működése romlik, ami különböző fizikai és mentális változásokat eredményez. Az öregedés folyamatát befolyásolhatják genetikai, környezeti és életmódbeli tényezők is.

Hogyan öregszünk?

öregedés

A folyamat megértése segíthet abban, hogy jobban elfogadjuk magunkat, és megtegyük a szükséges lépéseket az egészségünk megőrzése érdekében. Az öregedés nem jelenti azt, hogy le kell mondani az élet örömeiről, vagy hogy nem lehetünk boldogok és elégedettek. Az öregedés lehetőséget ad arra, hogy értékeljük a tapasztalatainkat, a kapcsolatainkat és a személyes növekedésünket. Az öregedés folyamatát nem lehet megállítani, de lelassíthatjuk és javíthatjuk a minőségét, ha egészségesen táplálkozunk, rendszeresen mozgunk, lelki egyensúlyt tartunk, hiszen a betegségeknek lelki okai is vannak és aktívan részt veszünk a társadalmi életben.

Az öregedés folyamata nem egyenlő a betegséggel vagy a hanyatlással. Az öregedés folyamata egy csodálatos utazás, amely során sokat tanulhatunk magunkról és a világról. Az öregedés folyamata egy lehetőség arra, hogy élvezzük az életet, és hálásak legyünk minden pillanatért.

Hogyan lassítsuk az öregedés folyamatát?

Kevesebb az energiád, „Pudingosodik” a bőröd, ráncok keletkeznek az arcodon, vagy  lerakódott egy kevés hasi zsír? Az elhízás nem feltétlenül, de az öregedés természetes folyamat. Az öregedés az élet része, nem betegség, hanem fontos emberi életciklus!

Egyértelmű, egyszerű tény, hogy mindenki, még a hírességek is öregszenek.

A biológiai öregedés kapcsolatban van a kronológiai életkorral, hiszen a szervezet öregedése, együtt halad az éveinkkel, ám nem mindig szorosan összekapcsolódva. Előfordul, hogy meglepetten állapítjuk meg valakiről, hogy milyen fiatalos, de van, amikor sajnos ennek épp az ellenkezőjét állítjuk.

Lehet késleltetni az öregedést?

Az idő múlását nem lehet megállítani, az évek haladtával egyre több szál gyertya kerülhet a tortánkra. A tibeti emberek és a jógát gyakorlók szerint is friss energetikus és pozitív maradhatsz, ha beilleszted hétköznapjaidba az 5 tibeti jógagyakorlatot.

 A fiatalság forrása, az öt tibeti jógagyakorlat

Anett fiatalos, egeszseges a nyers étel dieta hive

Anett 70 éves és 30-nak néz ki. Fiatalító diéta

Egyértelmű, amikor valakinél az öregedés, egy látható betegségtől megváltozik, orvosi segítségre szorul.    Gyakori, hogy többnyire a nyugdíj után sokan azonnal „bérletet” váltanak az orvosi rendelőkbe.

Ha az öregedést nem tekintenénk betegségnek, akkor nem járna együtt egy egész sor hátráltató tényezővel. A képesség, miszerint az emberek egyre tovább élnek, bőséges példával magyarázható.

Létezik olyan módszer, ami serkenti az agyat? A válasz: igen! Olvasd el itt, hogyan!

Az életkorral, és öregedéssel összefüggenek bizonyos betegségek.

Mindenki egyformán öregszik. A tudósok sejtfiatalító gének után kutatva, abban hisznek, hogy meghosszabbíthatják az életet, de vajon ezzel vajon az időskori betegségek hosszát növelik meg?

Öregedés? Az öregség betegség?

Mi a boldog, tartalmas, hosszú élet titka?

A ganoderma gyógygomba jótékony hatással van szervezetünk működésére.

Egyéb pozitív hatásai között gyulladás- és allergiacsökkentő hatása, alvászavarok és szorongási rohamok megszüntetése, a máj egészségének javítása, és a vércukorszint kordában tartása is felsorolhatóak.

UGRÁSSZERŰ EGÉSZSÉGJAVULÁS A GANODERMA PECSÉTVIASZGOMBA FOGYASZTÁSA HATÁSÁRA

Az öregedést, mint betegséget definiálni nem érdemes. Az egészséges táplálkozás a megfelelő tápanyagok segítenek egészségünk megörzésében. 

Öregedés,- és betegségmegelőző szulforafán – Sulforaphane

Minden kornak megvan a maga szépsége. Ha egészséges vagy feltétlenül élj aktív életet! Ha betegség korlátoz mozgásodban, látásodban, hallásodban, ha fájdalmak gyötörnek, akkor is találd meg az élet szépségeit, társadon, családodon vagy barátaidon keresztül.

Rák ellenes életmód, daganat ellenes táplálkozás

Öregedés kontra egészség – Idős korban is lehet minőségi életet élni, izmokat fejleszteni.

Ehhez hozzásegít a megfelelő táplálkozás, a mozgás és a szociális élet, szeretteink támogatása és az orvosok segítsége. A szenvedések, fájdalmak , bizonyos esetekben elkerülhetők elhalaszthatók

Mindennap tehetünk és tennünk is kell azért, hogy hosszú és tartalmas életünk legyen.

Facebook oldalunk
Ha tetszett a öregedés lassításáról poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version