Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Összefüggést Találtak a Zöldségek Formája és Hatása Között

Zöldségek Formája és Hatása

Zöldségek Formája és Hatása

Nemrég olvastam egy a cikket a Zöldségek Formája és Hatása címmel, ahol arról volt szó, hogy a sárgarépa jó a szemnek, és ez nem csak mítosz, hanem hogy az is furcsa, hogy szeletelve hasonlít a szemre. A dió belseje hasonlít az agyra, és bizony az se újdonság, hogy segíti az agyműködést. Elgondolkodtam, hogy vannak-e más olyan gyümölcsök és zöldségek, amelyek jót tesznek a test egy-egy bizonyos részeire, és pont úgy néznek ki, mint az a bizonyos testrész. Igazából NAGYON meglepődtem, hogy hányat találtam. 

Zöldségek Formája és Hatása

Lássuk találunk-e részletesebb összefüggést a zöldségek-gyümölcsök formája és hatása között?

SÁRGARÉPA

-A sárgarépaszelet olyan, mint az ember írisze, a szemre jó! (Megkóstólnád ez a répatortát?Vegán sárgarépa saláta – mindössze 74 kcal

PARADICSOM

 A paradicsom belseje olyan, mint a 4 szívkamra, jótékony a szívnek! És amit kevesen tudnak az arcbőr fiatalítására is használják a paradicsomot.

Egészség táplálkozás, 7 egészséges étel, amivel meghosszabbíthatod életed

SZŐLŐ

A szőlő formája, olyan, mint a szívé: szív és vér vitalizáló hatású. A szőlő tiszta élet erő egészség.

Minél sötétebb a szőlő, annál magasabb az antioxidáns-tartalma (resveratol, kvercetin). A szőlőben lévő antioxidánsok megvédik a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától, gyulladáscsökkentő hatásúak, megóvják a szív- és érrendszerünket, valamint csökkentik a daganatok kialakulásának kockázatát.

A Black cumin (Fekete Kömény) / Nigella sativa, Ranunculaceae) széles körben használt gyógynövény az egész világon. Nagyon népszerű az olyan hagyományos gyógyászati rendszerekben, mint az Unani és Tibb, Ayurveda és Siddha. A N. sativa magvakat széles körben használják különböző betegségek kezelésében. Az iszlám irodalomban a gyógyító orvosságok között tartják számon.

Black cumin Legfontosabb ismert hatásai:

 

DIÓ

A dió olyan formájú mint az agyvelő, most már tudjuk, hogy három tucat neuro-transzmittert tud képezni, amely segíti az agyműködést. (Vegetáriánus eper, gorgonzola és dió saláta)

Diófa levél csodája

VESEBAB

Vesebab

Zöldségek Formája és Hatása seetében a vesebab különleges hasonlóságát a veséhez már a neve is elárúlja. A vesebab segíti a vesék működését. A dietetikusok javaslata alapján hetente négy adag hüvelyest, azaz babot, borsót vagy lencsét kellene fogyasztanunk. Érdemes megfogadni a tanácsot, mivel a bab például 22%-kal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát, valamint a mellrákét is jelentősen visszaszorítja.

Egészséges ételek a neves táplálkozás szakértő és író szerint is a legértékesebb táplálékokhoz tartozik a bab. 

REBARBARA, ZELLERSZÁR

 -A rebarbara, kínai kel, zellerszár olyanok mint az emberi csontok: csonterősítők, 23 %-uk nátrium tartalmú úgyanúgy, mint a csontoké.

Ropogós Rebarbarás-Citromos Csirke Recept

AVOKÁDÓ 

A padlizsán, avokádó, körte a méhet és méhnyakot erősíti. Ma már tudjuk, hogy hetente 1 avokádó kiegyensúlyozza a hormonszinteket, megakadályozza a súlyfelvételt terhesség alatt és a méhnyakrákot. Miért? Egy avokádót a virágzástól pontosan 9 hónap érlel érett gyümölccsé. 

Avokádó hatása – 10 ok, amiért naponta egyél 1 avokádót

14 000 növényi hatóanyag mindegyik gyümölcsben.

FÜGE

A füge telis-tele van magokkal, mint a herék. Spermaszámot növelő hatásáról ismert. A füge sok kalciumot, vasat és foszfort tartalmaz, csonterősítő hatású. Az érett, édes füge számos betegség természetes gyógyszereként használatos. Megoldást jelenthet prosztata bántalmakra, azonban telítetlen zsírsavai az emésztésre is jótékony hatással lehetnek. A népi gyógyászatban influenza, megfázás és gyulladások kezelésére is használják, azonban a legjelentősebb vértisztító hatása.

Tisztítókúra fügével? Ha igazán hatékony tisztítókúrát

Szárított füge és almaecet diéta – Tökéletes recept a felesleges zsír eltávilítására

ÉDESBURGONYA

 -Az édesburgonya alakja hasonlít a hasnyálmirigyre, amely segít kiegyenlíteni a glikémiás indexet a cukorbetegeknél. 

Édesburgonya-cukkini tócsni recept

GI táblázat

OLIVABOGYÓ

Az oliva erősítik a petefészkek működését. Az olívaolajnak nagy szerepe lehet abban, hogy a mediterrán térség több betegség terén jobb egészségügyi mutatókkal rendelkezik az érrendszeri megbetegedések vagy a rákbetegségek terén. Már a korábbi kutatások is kimutatták egyébként az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatását. Maga az olaj tulajdonságai, köztük az olajsav vagy a polifenolok is okozhatják az olaj védőhatását. A polifenolok antioxidáns tápanyagok, amelyek csökkentik a gyulladást az érrendszerben. Az olajsav (egyfajta zsírsav) teszi ki az olívaolaj közel 80 százalékát.

NARANCS

-A grépfruit, narancs, citrusfélék hasonlítanak az emlőkre, amelynek elfogyasztása az emlők nyirokrendszerére jótékony hatást fejtenek ki. Mellnövelő ételek

HAGYMA

A vöröshagyma hatása 

A hagymák alakja olyan, mint a sejtek formája. A mai tudomány bebizonyította, hogy a hagyma minden sejtet képes megtisztítani a mérgező anyagoktól és tisztítja a könnycsatornákat.

Hihetetlen! Ezért tegyél hagymát minden este a talpadra! 

A vöröshagyma a megfázás és a láz, a vágott seb gyógyítására is használatos

GYÖMBÉR

A gyömbér hatásai

Bélgyulladás, bélproblémák esetén a gyömbér segíthet. Csökkenti a bélrendszer összehúzódásait, csökkenti a vastagbél gyulladását és a rák kialakulását.

A gyömbér a bélgörcsöket szintén képes megszüntetni.

Ismerd meg a gyömbér egészségre gyakorolt pozitív hatásait!

KARFIOL

 A karfiol kéntartalmú összetevőinek és a gazdag C-vitamin tartalmának hatásának köszönhetően,

semlegesíti a cigarettafüst mérgező hatását, és a belélegzett szennyező levegő káros hatását.

Póréhagyma -tisztítja és fertőtleníti a szervezetet, főleg a légutakat és az emésztő rendszert,

és gondoskodik C-vitamin-szükségletéről is.

Karfiol pizza recept

 

Exit mobile version