Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A spirulina alga miért lett korunk legnépszerűbb étrendkiegészítője? Spirulina dxn spirulina alga

Spirulina – a vital bomba hatása a szervezetre

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

A SPIRULINA alga tökéletes összetételű tápanyag a szervezet számára, tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé.

A WHO adatai szerint a spirulina alga tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél. Szerepel az űrhajósok étrendjében is, mivel minden benne van, amire az emberi szervezetnek szüksége van.

Csernobilban a sugárfertőzéses területen élő gyermekek táplálásara spirulina algát használtak.

A spirulinában található jód mennyisége:
A spirulina alga természetes multivitamin, hiszen szinte minden esszenciális vitamin, ásványi anyag és nyomelem megtalálható benne. Többek között gazdag tiaminban (B1-vitamin), riboflavinban (B2-vitamin), niacinban (B3-vitamin), vasban, rézben, magnéziumban, káliumban és mangánban is.
Nagyobb mennyiségben fogyasztva már jódtartalma is említést érdemel: egy 2008-as és egy 2015-ös vizsgálat szerint 100 gramm szárított spirulina alga porban 142 mikrogramm (0,14 milligramm) jód található. Ez majdnem teljesen biztosítja a felnőttek számára javasolt napi 150 mikrogrammos jódbevitelt.

Milyen pajzsmirigybetegség esetén lehet hasznos a spirulina fogyasztása?

Jódpótlásra alapvetően két esetben van szükség: jódhiány okozta pajzsmirigy megnagyobbodás (golyva) és jódhiány okozta pajzsmirigy-alulműködés esetén. A spirulina alga fogyasztása tehát kiemelten ajánlott azoknak, akiket ezek közül valamelyik betegséggel diagnosztizáltak.

Fogyasztó tabletták

Habár a jódozott só is kiemelkedő forrásnak számít, az alacsony sótartalmú étrend követői számára a spirulina és egyéb, jódban gazdag tengeri élelmiszerek (pl. tengeri halak, kagyló, tengeri moszatok, hínárok és egyéb tengeri herkentyűk) is segíthetnek a jód pótlásában.

Jódhiányos pajzsmirigybetegség esetén az egészséges felnőtteknek javasolt mennyiségnél több jód bevitelére lehet szükség, hogy pontosan mennyire, az a hiány mértékétől függ.

Spirulina alga mellékhatása

Fontos, hogy ez nem minden esetben vezet eredményre, sőt, van, hogy csak ront az állapoton a spirulina. Ilyen például az autoimmun pajzsmirigygyulladás, mivel fokozott jódbevitel hatására a gyulladás is fokozódhat, és ez az autoimmun reakciót súlyosbíthatja. Ráadásul sok pajzsmirigyproblémát nem is a jódhiány okoz, így külön bevitelük táplálékkiegészítő formában nem indokolt, sőt egyes esetekben akár a pajzsmirigy túlműködését is generálhatja.

Nagyon fontos, hogy saját kútfőből soha ne növeljük meg a jódbevitelünket, csakis kivizsgálás után, szakorvosi javallatra és orvosi felügyelet mellett tegyük ezt.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy a spirulina tápanyagtartalmát, így a benne található jód mennyiségét is befolyásolja az előállítási folyamat.

A DXN spirulina kiemelkedő minőségű. Egyenesen a DXN-től rendelheted 2 munkanapon belül kiszállítják.
#jódforrás #spirulina #természetesjód

Az elmúlt években mind többet hallhattál a különféle algák egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságairól. Talán szkeptikusan állsz a dologhoz, ám mivel egyre több szakember nyilatkozik pozitívan a tengerből származó élelmiszerekkel kapcsolatban, lassan ideje felülvizsgálnod ellenérzéseidet.
Spirulina alga – a vitálanyag-bomba…Spirulina platensis – a legutóbbi évtized felfedezése. Csak mikroszkóppal látható, valódi fehérje- és vitálanyag-bomba

Mi a Spirulina alga?

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

A Spirulina egy mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön. 

A mikroalgák közé tartozó apró, kékeszöld Spirulina platensis is a Föld legősibb lakói közül származik.

Már 3,6 milliárd évvel ezelőtt is léteztek. Sok országban (mint Japán, Kína) a mindennapi táplálkozás fontos részét képezik. A mikroalgák közül kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik a Spirulina platensis. Ma 25 ezernél is több algafajta él: sós vízben fordulnak elő, vagy édesvíziek, más fajták a talajban, a növényeken vagy sziklákon honosak. A több méter hosszú, tengerekben élő makroalgáktól a csak mikroszkóppal látható egysejtűekig terjed a fajta gazdagsága. 

Spirulina nélkül nem lenne élet!

E nélkül az algafajta nélkül életünk aligha elképzelhető. Ennek a spirál formájú, kékeszöld algának köszönhető a Földön az élet valamennyi formája. 3,6 milliárd évvel ezelőtt kezdte el fotoszintézis útján termelni bolygónkon az oxigént, és ezzel megteremtette a magasabb szintű életlehetőséget. Máig fennmaradtak, és mindig megújulnak ezek a mikroorganizmusok.
A spirulina algák sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi külsejüket. Ezért nem terhelik meg a szervezetet, és tartós fogyasztásra is alkalmasak. A spirulina ideális étrend-kiegészítő, mivel szervezetünket sok vitál anyaggal látja el. 

Hogyan épül fel a spirulina alga?

Nincsen sejtmagja, sejtfala, sejthártyája, ennek köszönhetően igen magas a felszívódás hasznosulása, mely közel 90%. Immunerősítő hatása verhetetlen, közel 4000 féle hatóanyagot tartalmaz!

A spirulina alga igen magas klorofilltartalommal rendelkezik, ami szükséges a szerves anyag szintetizálásához, és az oxigén előállításhoz. Ezenkívül nagy mennyiségben tartalmaz omega-zsírsavakat, 18 aminosavat, köztük a 8 esszenciális aminosavat, vitaminokat, mint például a  B-vitamin  teljes skáláját vasat, káliumot, magnéziumot, cinket,  béta-karotint, valamint megtalálhatók benne olyan lényeges zsírsavak, mint a gamma-linolénsav muco-és poliszaharidok, fikocianin, amely lassítja a rákos sejtek szaporodását és erősíti az immunrendszert. A spirulina továbbá pozitívan stimulálja az össejteket, segít a magas hisztaminszint lebontásában, mely köztudottan az allergia kialakulásáért felelős anyag.

MIT TARTALMAZ A SPIRULINA?

A spirulina ezenfelül mintegy 2000 enzimet, s páratlan mennyiségű értékes növényi  fehérjét(60-70%) is tartalmaz. Az összes eddig vizsgált élelmiszer közül a Spirulina tartalmazza grammonként a legtöbb tápanyagot.

Gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges és nélkülözhetetlen vitamint, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet és fehérjét könnyen emészthető, természetes formában tartalmazza. Ezek a tápanyagok védik, táplálják, méregtelenítik és energiával töltik fel a szervezetet és annak életfolyamatait. A spirulina a leggazdagabb természetes forrása a béta-karotinnak, tudniillik huszonötször több béta-karotint tartalmaz, mint a sárgarépa. Mindemellett jelentős mennyiségü D-, K- és B12-vitamin is rejlik benne. 

Az enzimek serkentik a bőr anyagcseréjét, segítik a sebek gyógyulását. Nélkülözhetetlenek az emésztéshez, az agy működéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, ugyanis minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon érzékenyek a hőre, magas hőmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ajánlott a nyers élelmiszereket fogyasztása, hogy a szervezet kellő mennyiségű enzimhez jusson.

Mivel lúgos hatású, segítséget nyújt a szervezet elsavasodásával szemben. Méregtelenítő tulajdonsága lévén a méregtelenítő kúra kiegészítésére tökéletes, mert akadályozza a nehézfém tartalmú mérgek felszívódását, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.

Mikroelemek közül megtalálható benne a vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. A króm igen hasznos a perifériás idegrendszer számára. A vanádium részt vesz a zsír-és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, az öregedési folyamatot lassítja.

SPIRULINA ALGA FOGYÓKÚRÁHOZ!

Fogyókúrázók számára is ajánlott, segíti a fogyást. Fél órával étkezés előtt fogyasztva az agyban jóllakottság-érzetét kelti.

Egy tipikus 3 grammos spirulina adag 15 mg jódot tartalmaz

A spirulina jódtartalma és pajzsmirigyre gyakorolt hatása:

Ahhoz, hogy egészségesnek mondhassuk magunkat, a sejtek szintjén kell gondoskodni azok megfelelő működéséről, regenerálódásáról.

Naponta több millió sejtünk regenerálódik, cserélődik, mindeközben a sejtek felemésztik a szervezetünk létfontosságú aktív tápanyagtartalékait. Egyoldalú táplálkozás, stressz, környezeti vagy fizikai megterhelés esetén, illetve, ha ezek a létfontosságú anyagok nincsenek újratöltve, akkor az a szervezetben hiányt fog okozni, mely előbb vagy utóbb különféle betegségek kialakulását eredményezi.

Külsőnk tükrözi testünk anyagcseréjét. Amikor jól érezzük magunkat, az a kisugárzásunkon is látszik, de megmutatkozik bőrünk, hajunk, körmök egészséges állapotán magabiztosságunkban, önbizalmunkban. Az egészséges szervezet energiával van feltöltve, testi és szellemi teljesítőképessége is optimális.

Amikor a sejtek alultápláltak, s testünk jelzéseire nem figyelünk kellőképpen, az a szervezet ellenálló képességének romlásához vezet, csökken a vitalitás, az öregedés folyamata felgyorsul.

A spirulina nemcsak a megelőzésben segíthet, de ezt a sejtszintű „törődést“ is teljes mértékben biztosítja számunkra, a benne rejlő és kinyerhető vitáll anyagoknak köszönhetően.

A spirulina képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját, a meggyógyult sejt „elfelejti“ az elszenvedett betegséget.

A spirulina alga már jó ideje megtalálható a kozmetikai alapanyagok között is, melyekben az alga karotinoid és más színanyagát, E-vitamin antioxidáns és az oxidatív stresszt kivédő  hatását, továbbá jelentős nyomelemtartalmát használják fel. A spirulina gamma-linolénsavtartalma révén hatékonyan bőrnyugtató, csökkenti a szárazságot és viszketést, gátolja az aknék, pattanások kialakulást, mivel csökkenti a bőr faggyúszintjét. Bizonyítottan bőröregedést gátló hatással bír.

A spirulina kb 65 %-os proteintartalma jelentős, s ezek  biológiailag teljesek, vagyis megfelelő arányban tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat.

(A legtöbb növényi étel nem teljes értékű, mivel valamelyik-egy vagy több–aminosav hiányzik belőlük.)

A magas klorofilltartalom–mely élénk zöld színét adja-, az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos, rengeteg oxigént képes megkötni és szállítani a sejtekhez. Olyan  mennyiségben tartalmaz klorofillt, amit gyakorlatilag semmi más, kivéve a másik kis alga csodát, a Chlorella algát.

A klorofill gyorsítja a sérült májsejtek regenerálódását, és az erek tágításával növeli a vérkeringést az összes szerv irányába. A szívben a klorofill segíti az irányító összehúzódások idegi impulzusainak átvitelét. Lassítja a szívdobogás ütemét, mégis minden összehúzódás erejét növeli, így javítva a vérkeringés teljes hatékonyságát.

A klorofill elősegíti a máj, az epe, a vastagbél, a teljes emésztő rendszer, a nyirokrendszer, a légző szerveink (tüdö, légcsövek, orr, orrüreg, torok), a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték-, könny-és faggyúmirigyek ) méregtelenítési folyamatait.

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

TOVÁBBI GYÓGYÍTÓ HATÁSAI

A spirulina alga olyan alapos méregtelenítést végez, hogy azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és méreganyagokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől minden más méregtelenítő diétával vagy böjttel sem tudnánk megszabadulni.

Mivel a spirulina nem rendelkezik sejthártyával, ezért az emésztőszerveink igen könnyedén juthatnak hozzá a benne lévő létfontosságú anyagokhoz.  Az algában található életfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, ráadásul olyan összetételben, mely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Omega-zsírsavakból például a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza.

Spirulinát keresd a
http://ganodermashop.hu oldalon

Komoly szerepe van a rákmegelőzésben, az inzulinszint normalizálásában és a vitalitásunk megőrzésében. Tudományos kísérletekkel igazolták, hogy a herpesz, influenza és a HIV-vírusok terjedését jelentős mértékben gátolhatja.

Mivel az alga csupán 7% lipidet tartalmaz, és ezt is nagyrészt esszenciális zsírsavak formájában, ezért szerepe van a koleszterinszint normalizálásában.

A SPIRULINA ESZENCIÁLIS ZSÍRSAVAI ÉS AZOK JÓTÉKONY HATÁSAI

Az esszenciális zsírsavakat (köztük a linoleic, linolenic és arachidonic savat is) a szervezet a prosztaglandin termeléshez használja, mely a vérnyomás és a kapillárisok hormonális rugalmasságát szabályozza (a prosztaglandinok telítetlen zsírsavak, melyek hatása igen fontos és változatos: befolyásolják a szaporítószervek, a keringési rendszer, a hörgők, a tápcsatorna, az ideg-és az immunrendszer, a belső elválasztású mirigyek, valamint a vérlemezkék működését is).

A többszörösen telítetlen zsírsavak (köztük a gamma-linolénsavcsökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erősíti az immunrendszert, segítenek a gyulladásos folyamatok, valamint a szív és érbetegségek megelőzésében.

Fokozza a termékenységet és segíti a várandósság teljes lefolyását. Összetevői pozitívan befolyásolják az étvágytalan gyermekek növekedését.

A spirulina alga gátolja továbbá az influenza vírusának szaporodását. Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő hatású HDL-koleszterin arányát.

Az esszenciális zsírsavakat minden sejt használja, és különösen fontosak az oxigénszállítás szempontjából. Hatással vannak még a haj, bőr, körmök egészségére, és szerepet játszanak a véráramban levő koleszterin lebontásában. Ezek nem veszélyes zsírok, és létfontosságúak az egészséghez.

Az alga gamma-linolénsav tartalma nagyon magas

Eme zsírsavnak igen sokrétű szerepe van a szervezetben. Részben fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, másrészt pedig gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezáltal csökkenti a vérrögök kialakulásának veszélyét. Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből. Kiegyensúlyozó hatással van a vércukorszintre.

A spirulina igen hatékony a keringési rendszer elváltozásainak, az ízületi gyulladásos (mint a reuma és más gyulladásos) betegségek, különböző bőrelváltozások (például ekcéma, pattanások, börgyulladások), allergiák, asztma és szklerózis multiplex kezelésében.

A gamma-linolénsavval kapcsolatban számos klinikai kutatást végeztek, melyek eredményeként megállapítást nyert, hogy a GLA potenciális étrendkiegészítő lehet különböző demenciás állapotokban, illetve Alzheimer-kórban.

A spirulina nagyon kis mennyiségben cukrot is tartalmaz, mely az összes-szénhidrát tartalmának kb 10-15%-a, elsődlegesen rhamnos és glikogén formájában. Mindkét poliszacharidot könnyen feldolgozzák az emberi sejtek és minimális hatásuk van az inzulinra.

A spirulina igen kedvező hatással van a joghurt, vagy a probiotikus savanyú tejtermékek gyártásához felhasznált tejsavbaktériumokra is.

Serkenti azok szaporodási sebességét és savtermelési aktivitásukat. Tehát még értékesebb táplálékká teszi ezeket az ételeket, valamint hozzájárul ahhoz is, hogy a tejsavbaktériumok és a bifidobaktériumok élősejtszáma magas értéket érjen el, és a tárolási idő alatt hosszan ezen a magas szinten maradjon.

KIKNEK JAVASOLT  KÜLÖNÖSEN A SPIRULINA ALGA FOGYASZTÁSA?

A spirulina alga egy egyszerű étrendkiegészítő, ezért teljesen alkalmas savtalanító diétához, otthoni vagy munkahelyi stressz esetén, tanuláshoz, sportoláshoz, stb. Fogyasztását az élet bármely szakaszában ajánlják, még várandóság ideje alatt és szoptatásnál is, változó kor idején, általános közérzet javításra, kimerültség esetén a regenerációhoz, vegetáriánus táplálkozás mellett is és pozitívan hat a szellemi teljesítőképességre is. 

A SPIRULINA ADAGOLÁSA

Javasolt adagolása: napi 3×1 tabletta étkezés előtt vagy közben, bő vízzel. Rendszeres szedésre is alkalmas, mellékhatások nélkül.

A kutatások bebizonyították, hogy 1 gramm spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek.

SPIRULINA ALGA A Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

A spirulina fontos béta-karotin forrás. Jelentős az E- és a B12-vitamin tartalma. Különösen jó kálium forrás. A spirulina alga elősegítheti a szervezet salaktalanítását és mérsékelheti az allergiás tüneteket. A chlorella alga a vitaminok tárháza. Legmagasabb arányban a B-vitaminok vannak jelen, de található benne C- és E-vitamin is. A chlorella alga magas rosttartalma magához vonzza a belekben található nehézfémeket, ezáltal hozzájárulhat a szervezetméregtelenítéséhez.

Felhasználási javaslat: napi 4-5 tabletta bő folyadékbevitellel. Tiszta természet – 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, kötő- és adalékanyagoktól, színezékektől, ízfokozóktól mentes.

Spirulinát keresd a
http://ganodermashop.hu oldalolon

GANODERMA GYÓGYGOMBA MÁR MAGYARORSZÁGON IS NAGYKER ÁRON!
Ingyenes regisztráció, kedvezményes gyógygomba ár! Regisztrálj itt:

GANODERMA GYÓGYGOMBA MÁR MAGYARORSZÁGON IS NAGYKER ÁRON!
Ingyenes regisztráció után kedvezményes gyógygomba ár!

Regisztrálj itt

Facebook oldalunk
Ha tetszett a spirulina alga poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version