Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Rejuvelac, az egészséges emésztési-, és bélrendszer itala

Rejuvelac az emésztési problémákra

Mi az a rejuvelac? Ezt az italt csíráztatott magvakból készítik. Főleg emésztési, anyagcsere és bélrendszeri problémák esetén érdemes fogyasztani. Enzimekben rendkívül gazdag, főleg azokat az enzimeket pótolja, amelyek távoznak szervezetünkből. A rejuvelac ugyanakkor nagy mennyiségű probiotikumot tartalmaz

A Rejuvelac, az emésztési rendszer, az anyagcsere és bélrendszeri problémák szuperitala. Enzimekben rendkívül gazdag, főleg azokat az enzimeket pótolja, amelyek távoznak szervezetünkből.

A Rejuvelac csírák erjésztésével előállított ital, ami hasznos baktériumokat és az aktív enzimeket tartalmaz, így javítja emésztést. 

A csíráztatott magvakból készült italok ezenfelül nagy mennyiségű probiotikumot tartalmaznak, ami szintén elengedhetetlen a belek megfelelő működéséhez, méregtelenít, és optimalizálja az emésztőrendszer működését.

A Rejuvelac ellett B-, C- és E-vitamint is tartalmaz.

A rejuvelac gyomorpanaszok, székrekedés, aranyér, gyomorsavtúltengés, puffadás és étvágytalanság esetén is kiváló gyógymód.

csíráztatott magvakból készült ital elkészítése olcsó, és egyszerű, érdemes otthon kipróbálni:  

Fogyasztó tabletták

A kihajtott csírához adjunk hozzá vizet, várjunk néhány napot, amíg erjedni kezd, és csöpögtessük le a magokról a vizet.   

Búza, zab, rozs, quinoa, árpa, köles, hajdina, rizs és más típusú gabonafélékből is előállíthatő a rejuvelac.

spirulina elősegíti az emésztést

„Kutatások bizonyítják, hogy a Spirulina elősegíti az emésztést és a bélműködést. Legyőzi a káros baktériumokat, mint az e-coli és a candida gomba, valamint előnyösen hat a bélflórára, akárcsak a laktobacillus és a bifidobaktérium.Az egészséges bélflóra az alapja a jó egészségnek, ez segíti elő az elfogyasztott élelmiszerekből a tápanyagok felszívódását és véd a fertőzésektől.
A Spirulina egészséges laktobacillusokat épít, segítve az emésztést, a kiválasztást és enyhítve a székrekedést.

Az aminosavak, mint a cisztein, valamint a nagy mennyiségű és jó minőségű fehérje teszi a Spirulinát hatékonnyá a fekélyek kezelésében. A Spirulina gazdag klorofill tartalmával fenntartja és helyreállítja az emésztési folyamatok egészséges menetét.” – forrás : Internet-

DXN Organikus spirulina egyenesen a termelőtől

A csírák élettani hatása, melyik csíra mire jó

Recept:  Rejuvelac elkészítése: – egy adag bio búza ( zab, rozs, quinoa, árpa, köles, hajdina, rizs és más típusú gabonaféle) – 1-2 befőttesüveg – tiszta géz – szűrő

Elkészítési mód:

A rejuvelac, szűrés után máris fogyasztható. Íze kicsit savanykás, citromos, de nagyon frissítő.

Rejuvelac  egy hétig, vagy tovább is friss marad a hűtőben.

Ha a csapvízből készül a rejuvelac a klórt, szűrjük le, vagy egyszerűen csak hagyjuk állni  a vizet néhány órán át egy kancsóban, a klór el fog oszlani.  

Íme, ahogy mások készítik a rejuvelac-ot. Érdemes megnézni. A rejuvelac készítése gyors és egyszerű.

Ha tetszett a Rejuvelac, az egészséges emésztési-, és bélrendszer itala poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version