Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Mérgező Fluorid, avagy nem vásárolsz többet a reklámok hatására, ha ezt elolvasod

ganozhi fogkrem for kids - fluoridmentes ganidermás fogkrém

Hányszor, de hányszor hallottuk, mennyire fontos a fluorid a fogszuvavodás megelőzésében, de ma már egyre több tanulmány kérdőjelezi meg annak használatát az iyóvízben, valamint a fogkrémekben. A fluorid egy toxin, melynek károsító hatásait most megvizsgáljuk

A reklámok szerint a fluorid a fogzománcon keresztül felszívódva erősíti azt, és megvédi a fogakat a szuvasodástól! ??

Vajon a fogzománcon keresztül felszívódik-e valami? A kutatások bebizonyították, hogy semmi!

Az pedig ismert, hogy a fluorid a legerősebb mérgek egyike!

 

Akkor miért raknak a fogkrémbe fluoridot?

A fluorid tartalmú készítmények esetében minden esetben fel kell tüntetni a csomagoláson az egészségügyi kockázatot!

 

Az elemi fluor, a fluor-hidrogén és a vízben oldódó szervetlen fluoridok, nagyon mérgezők és maró hatásúak.

A fluorid legfontosabb káros hatásai: 

A fluor fogyasztás veszélyei

  1. Egyes kutatások szerint a túl sok fluorid csökkenti a termékenységet, pajzsmirigy-túlműködést eredményez, valamint több tanulmány is talált kapcsolatot gyerekeknél az IQ-szint és a fluoridbevitel között.
  2. Állatkísérletek szerint a túlzott fluoridbevitel hosszú távon növeli a daganatképződés kockázatát, és károsodást okoz az idegrendszerben.
  3. A fluornak neurotoxikus hatása van, különösen a kisgyermekeknél.Túladagolása a beszédképesség sérülését okozhatja, jelentősen csökkentheti az idegen nyelvek, a matematika tanulásának képességét,  befolyásolhatja a memóriát.
  4. A hidrogén-fluorid reagálhat a csont kalciumával, és idült csontkárosodást okoz. Ennél veszélyesebb, a szervezetben lévő kalcium megkötése, ami szívritmus zavart okoz, és szívmegállás következhet be.
  5. A fluorid gyorsíthatja a daganatok kialakulását, növeli a daganatképződés kockázatát.

 

DXN Ganozhi fogkrém  fluorid mentes, vagyis nem tartalmaz fluoridot, szacharint és színezőanyagot, csak kiváló minőségű Ganoderma-kivonatot, mentolt és borsmenta olajat. Hatékonyan tisztítja a fogakat, használata után kellemes íz marad a szánkban. A fogaink egészségesebbek és csillogóbbak lesznek.

Vásárold meg a DXN Ganozhi fogkrémet egyenesen a DXN-től!

 

 

 – Mérgező mivoltának mértékére jellemző, hogy olyan ipari vidékeken, ahol hidrogén-fluorid formában kerül a levegőbe, már 0,1 ppb koncentrációban immunrendszer-károsító hatását észlelték elsősorban gyermekeknél.

 – A fluorid több mint 62 enzim működését képes gátolni szervezetünkben. Közöttük találhatók a DNS-ben keletkezett hibák javításáért felelős enzimek, valamint az ingerület-átvitel során kulcsszerepet játszó kolinészteráz enzim is. Érdekesség, hogy azok a molekulák, amelyeket idegbénító gázként vetettek be háborúk idején, szintén elsősorban a kolinészteráz enzim bénításán keresztül ölnek.

 – Megváltoztathatja az információátvitelben kulcsszerepet játszó DNS molekula szintézisét, nem kívánatos szerkezetű DNS-láncok jöhetnek létre. Ezt nevezik a biokémiában mutációnak, és ezért a fluor mutagén elem.

 – Módosíthatja a kromoszómák szerkezetét.

 – Mivel a fluorid nagyon kis méretű elem, képes az agyba is behatolni. Ennek egyik kimutatott komoly következménye a tanulási képesség csökkenése és memóriazavar kialakulása.

Kínában a fluoridos ivóvizet fogyasztó gyermekek IQ-ja jóval alacsonyabb, mint azoké, akik nem isznak magas fluoridtartalmú vizet. Számos vizsgálat igazolta, hogy aki több mint 1 ppm (mg/l) fluoridot tartalmazó vizet iszik huzamosabb időn át (pl. egy-két év), annak IQ-ja akár 70 alá is csökkenhet.

 – Arra is fény derült, hogy a fluorid az agyban az oxidatív folyamatok felgyorsításával, a szabadgyök-koncentráció növelésének serkentésével fejti ki káros hatását. Agyunkban a tobozmirigy az egyik gyűjtőhelye a bekerült fluoridnak. Ez a mirigy termeli a melatonin nevű hormont, amely kiváló antioxidáns, valamint az alvás-ébrenlét ciklus – ezen keresztül biológiai óránk – egyik szabályozója. A tobozmirigyben felgyülemlő fluorid hatásra csökkent a melatonin termelés.



De mire használják ma a fluort?

 

Fluorid tartalmú fogkrémek a reklámokban

A népszerű, TV-ben reklámozott fogkrémek számos, lassan ható mérget tartalmaznak, mint például a szaharin, a mesterséges színezékek és ízesítők (mind potenciális rákkeltők).

Mérgező fluorid a tubusban!

 A legaggasztóbb mégis az, hogy egy tubus fogkrém halálos adag fluoridot tartalmaz. 

Míg Európában a fluoridtartalmú fogkrémeket egészségesnek kiáltják ki a reklámokban, az Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administraton, FDA) előírja, hogy a csomagoláson fel kell tüntetni az egészségügyi kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket, valamint azt az információt, hogy a fogkrém lenyelése esetén a helyi toxikológiai intézethez kell fordulni. 

A Skandináv országokban és a volt Szovjetunió területén törvények korlátozzák a használatát, fogkrémekben való alkalmazása tilos.


Milyen fogkrémet válasszunk?

A fogak épségének megőrzéséhez elengedhetetlen a napi kétszeri fogmosás.

A fluorid tartalmú fogkrémeknél elengedhetetlen, hogy a gyermekek szervezetébe jusson a méreg, főleg ha a gyerek még nem tud rendesen öblögetni, használjunk fluormentes fogkrémet a fogmosáshoz!

A fogszuvasodást elsősorban nem a fluor segítségével kell megelőzni, hanem a finomított élelmiszerek és az édességek fogyasztásának visszaszorításával.

 Fontos a helyes fogmosási technika elsajátítása, a fogselyem használata.

DXN Ganozhi fogkrém nem tartalmaz fluoridot, szacharint és színezőanyagot, csak kiváló minőségű Ganoderma-kivonatot, mentolt és borsmenta olajat. Hatékonyan tisztítja a fogakat, használata után kellemes íz marad a szánkban. A fogaink egészségesebbek és csillogóbbak lesznek.

Összetevők: kalcium foszfát, ionmentes víz (aqua), szukróz, glicerin, étkezési zselatin, mentol, ganoderma kivonat, borsmenta olaj, nátrium lauryl szulfát, ízesítő anyag


Vásárold meg a DXN Ganozhi fogkrémet egyenesen a DXN-től!

Forrás: http://www.efsa.europa.eu, www.network.hu, gyogynovénysziget.hu

Exit mobile version