Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer? A rák természetes ellenszere?

A B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer?

A B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer?

Ma, a 21.században a ráknak még mindig nincs ellenszere? Mi a B17 vitamin hatása?

 

Bizonyos vélemények szerint a daganatos megbetegedéseknek igenis van ellenszere, csak eltitkolják az egyszerű halandó előtt. A gyógyszergyártó cégek és az alkalmazott gyógyszerek körüli manipulációk lennének az információhiány mögött?

Számos orvos azt állítja, meg van a rák ellenszere, sőt meg is volt mindig is, csak ezeket az embereket kinevetik, sarlatánnak és nevetséges bolondoknak állítják be.

 B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer?

Ehető-e a sárgabarack magja, vagy mérgező?Esetleg egyenesen gyógyszer?

Hallottál már a B17 vitaminról?  Ha nem, akkor nem csoda hiszen számos országban nem engedélyezett. 

A B17 vitamin: Dr. Kóny Judit

 

„Az egyik legújabb vegyület a B17-vitamin, melynek gyógyhatását a mai napig heves viták övezik. Az álláspontok még orvosi berkekben sem egyeznek meg ebben a témában. Egyesek bizonyítottnak tartják a szóban forgó vegyület gyógyhatását, mások a hosszú távú eredményekre várnak. Számos neves kutató és hivatalos szerv viszont egyenesen mérgezőnek tartja.”

 

„A felfedezéstől a terápiág Ernst Theodor Krebs biokémikus fedezte fel az 50-es évek elején az új molekulát s laetrilnek, más néven B17-vitaminnak nevezte el. Kutatásai azzal kapcsolatban indultak, miszerint számos olyan népcsoport él a Földön, akik körében a daganatos betegség ismeretlen fogalom. A magyarázatot az általuk elfogyasztott nagy mennyiségű sárgabarackmagban vélte felfedezni.”

 

„A B17-vitamin nem más, mint egy ciánvegyület, melynek felépítésében benzaldehid, ciángyök és egy cukortartalmú rész vesz részt. A cianid tartalmú glikozidok a csonthéjasok (mandula, sárgabarack, őszibarack, cseresznye, szilva) magjában nagy mennyiségben fordulnak elő.”

Miért mondják, hogy a B17 válogat a rákos és egészséges sejtek között?

 „A B17-vitamin azáltal fejti ki gyógyító hatását, hogy a szervezetbe bekerülve a nem daganatos sejtek számára szolgáltat energiát (vagyis tápanyagként funkcionál), a rákos sejtekben viszont a rodanáz enzim hiánya miatt sejtpusztító hatású ciánvegyület és benzaldehid keletkezik.”

Az egészséges sejtekben a rodanáz (transz-szulfuráz) enzim megtalálható, amely hatástalanítja a mérgező vegyületet.

 

Lehetséges tumor ellenes gyógymód-e a B17 vitamin alkalmazása?

Kis mennyiségű ciánvegyület szervezetbe való juttatásával, a rodanáz enzim működése lépést tud tartani, vagyis alacsony koncentráció esetén a cián szervezetbe kerülése nem okoz problémákat.

A sárgabarack pozitív hatásai szervezetünkre

Nagyobb mennyiség esetén viszont az enzim kapacitása kimerül, nem képes az összes ciánszármazék detoxikálására – ezzel a vegyület kifejtheti mérgező hatását. A B17-vitamin készítmények cianid tartalma a gyártók szerint az egészségügyi határérték századrésze, ám a hivatalos szervek zöme ezt nem fogadja el.

 

A készítmény használata számos országban nem engedélyezett, a hivatalos álláspontok leginkább a készítmények magas ciántartalmára hivatkoznak. Az Amerikai Egyesült Államokban például a laetril alkalmazását 1980-ban egyenesen törvényben tiltották meg, ami azóta is hatályos.

 

A B17 vitamint szinte minden országban korlátozzák

 

Spanyolországba nem engedik be a amigdalint és az Európai Unió más országaiban sem legális a kezelés. A B17 készítmények alkalmazása Magyarországon sem része a daganatos betegségek elleni kezeléseknek. Sem az Európai Unió, sem a magyarországi Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) nem engedélyezte a B17 készítményeket gyógyszerként, vagy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként.

A jelentős mérgezésveszély miatt a B17 vitamin használata nem elfogadott, és a hivatalos álláspont szerint nem tekinthető vitaminnak sem, és ezért a toxikus vegyületek közt tartják nyilván.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a készítmények ennek ellenére egyszerűen hozzáférhetők, számos beteg kezelőorvosa tudtával szedi azokat. Egyesek  a daganatos betegek általános állapotának, étvágyának, kondíciójának javulásáról számolnak be.

Fontos azt is figyelembe kell venni, hogy placebóhatás is okozhat hasonlókat, főleg ha nem felejtjük el, hogy a rákos betegek állapotának javulásában a pszichés faktorok szerepe igen jelentős.

Hatásos gyógygomba kivonat a hivatalos forgalmazótól:

A GL segít a test általános működésének javításában. Napi szedése biztosítja a teljes vitamin és ásványi anyag bevitelt és méregteleníti a testet

B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer?

Az USA élelmiszer- és gyógyszerminisztériuma 1980-ban hatástalannak nyilvánította a B17 vitamint a rák ellen, sőt, börtönnel fenyegeti azokat, akik rák elleni szerként forgalmazzák:„Erősen mérgező, és semmiféle rák elleni hatást nem mutat.”

A két oldal szembenállása valószínűleg hosszú ideig megmarad, talán majd a további kutatások és fejlesztések igazolják a felfedezést – vagy a toxicitást. Addig viszont újabb témát szolgáltat az összeesküvés elméletek gyártóinak.

A jótékony hatás bizonyítása igazolná a hivatalos szervek gyógyszerlobbiban való szerepét. A toxicitás igazolása viszont egy újabb profitorientált vállalkozás becsületbeli hiányosságait tárná fel.

A B17 vitamin alkalmazási lehetőségei Dr. Ernst Theodor Krebs véleménye:

Dr. Krebs szerint az egyik módszer az, ha teljes egészében (magokkal együtt) elfogyasztjuk a B17 vitamint tartalmazó gyümölcsöt, de a magokból nem veszünk magunkhoz többet, mint amennyit akkor tennénk, ha a teljes gyümölcsöt fogyasztanánk el.

A második módszer szerint öt testsúly kilogrammonként egy sárgabarack mag elegendő védelmet nyújt a rák megelőzéséhez, jóllehet a pontos darabszám egyénenként változhat az adott személy anyagcseréjétől és étkezési szokásaitól függően. Egy 80 kg-os férfi például elfogyaszthat naponta (átlagban keserű és édes) 18 – 20 darab sárgabarack magot, s így ezáltal biológiailag elfogadható mennyiségű B17 vitaminhoz juthat. Napi kettő vagy három darab (100 mg-os) B17 vitamin tabletta elfogadható kiegészítő adagnak tekinthető.

Ezeket a természetes élelmiszereket biológiailag ésszerű mennyiségben kell fogyasztani (édes sárgabarack magbél naponta 30 – 35 szem, keserű barackmagbél 15 – 20 szem).

A sárgabarack megelőzi és gyógyítja a rákot?

Dr. Ernst Theodor Krebs  mindig azt tartotta, hogy a B17 vitamin (például sárgabarackmagban lévő) természetes formája megelőzés esetén jobb, mint a tisztított forma!

Ételek B17 vitamin tartalma:

B-17 vitamin természetes forrásai

Élelmiszerek B-17 vitamin tartalma:

 

Gyümölcsök magja, belseje :

Hüvelyesek B-17 tartalma:

Magvak B-17 tartalma:

Füvek és ezek préselt leve :

Gabonafélék B-17 tartalma:

Egyéb:

Az organikus ganoderma gyógygomba kivonatok rákellenes hatásárók Dr Deák Sándor beszél: 

Regisztrálj itt a tagsági kedvezményes árakért!

Facebook oldalunk

Ha tetszett a B17  vitamin poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version