Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Tojás diéta? Vajon egészséges ha tojást eszel?

Tojás diéta ? Vajon egészséges a sok tojás ?

TÉNYLEG EGÉSZSÉGES, HA TOJÁST ESZEL?

A tojás diéta sokakat elrémiszt, mióta a tojásnak igen rossz híre terjedt el a tojásnak a magas koleszterinszint és zsírtartalma miatt. Sokan emiatt korlátozni kezdték a tojás fogyasztást, esetleg el is hagyták. Mások csak a tojásfehérjét ették változatos módon elkészítve. De vajon javítunk-e a táplálkozásunkon azáltal, hogy a sárgáját nem esszük meg a tojásnak? A tojás sárgáját kihagyva persze a tojás veszít tápértékéből, ezt ma mát minden táplálkozási szakértő így vallja.

A legújabb kutatási eredmények szerint a tojás korántsem olyan káros az egészségre, mint azt legtöbben gondolják.

A tojás nem növeli a koleszterinszintet!

Igaz, hogy a tojás koleszterintartalma magas, de a „jó” koleszterin [ HDL ] magas, ami nem növeli a koleszterinszintet. Naponta két tojást ténylegesen segít csökkenteni a koleszterin szintet! Általánosságban elmondható, hogy nem a táplálkozással bevitt koleszterin növeli a koleszterinszintjét a szervezetben, sőtt a koleszterinben gazdag élelmiszerek segíthetik, a vér javítja a vér lipid szintjének optimalizálását.

Fogyasztó tabletták

A tojás jó a szívnek és az agynak.

Tojássárgája nagyon magas kolin nevű tápanyagban. Már két tojás biztosítja az ajánlott napi kolin bevitel felét! A kolin a B-vitaminok egyike, ami fontos tápanyaga az agynak és az idegrendszernek. A kolin segít csökkenteni a gyulladást és segít megelőzni a homocisztein az felhalmozódását a szervezetben (szívbetegségekkel és a csontritkulással kapcsolatba hozható vegyület).

Szalonnás tojás muffin formában sütve

B12 vitamin hiány okozta problémák és a B12 vitamin 

A tojás segít a fogyásban

Ellenőrző vizsgálatot végeztek 160 túlsúlyos vagy elhízott emberből álló csoporttal. A csoport egyik fele nem kapott tojás reggelire, csak egy bagelt, a másik csoport a reggelije viszont tartalmazott két tojást . Mindkét csoportnak egyenlő volt kalóriafogyasztása. Az a csoport, ahol volt tojás is volt reggelire elvesztette csaknem kétszer annyi súlyt vesztett a felmérés alatt, mint azok, akik nem ettek tojást.

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek, klikk ide>>

Tojás kiváló forrása a luteinnek és a zeaxantinnak . Ezek a karotinoidok fontosak a makula degeneráció és a szürkehályog megelőzésére.  

 

Mi az a tojás-diéta?

Tojás-Diéta

A tojás diéta egyre népszerűbb, amióta néhány jól ismert híresség sikeresen lefogyott, a Tojás-diétával.

Tojás diéta = Fogyás tojással

Nicole Kidman például a Hideghegy (Cold Mountain) forgatása alatt csak főtt tojást evett. Egy tojás volt a reggelije és a két tojást a vacsorája. (Három, ha nagyon éhes volt).

Nigella Lawson férje Charles Saatchi több mint 27 kg-t fogyott azáltal, hogy napi kilenc tojást evett  tíz hónapig.

Adrien Brody tojás diéta

    Arról is terjed a hír, hogy Adrian Brody 14 kg-ot fogyott hat hét alatt a tojás diétával, így készült fel a Zongorista szerepére. Azóta elmondta, hogy valóban követte a tojás diéta egy változatát, amikor is a következőképp alakult a diéta étrendje:

 

Tojás-diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg!

 Fogyókúra tabletta ami biztosan hat

A GREEN COFFEE Plus egy olyan forradalmi formula, ami csak úgy falja a kilókat. Azoknak lett kitalálva, és megalkotva, akik fogyni akarnak – könnyű használni, gyors, és hatékony.

AVOKÁDÓBAN SÜLT TOJÁS – Testünk-Egészségünk-Diéta – Blog.hu

forrás

Ha tetszett a tojás diéta poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Facebook oldalunk

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version