Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Csíráztatás házilag – Csíráztatás otthon

Csíráztatás

Csíráztatás otthon,  házilag

 

A csírák gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben és antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok felszívódását és a salakanyagok kiürülését a szervezetünkből. Rendszeres fogyasztásuk kedvezően hat a vérnyomásra és csökkenti egyes érrendszeri megbetegedések kockázatát. Csíráztassunk tél végén, tavasszal minél többféle magot, hisz a csírák pozitív élettani hatása ilyenkor  még hatékonyabb!

Retekcsíra, vagy hagymacsíra? Melyik csíra mire jó?

Búzafű csíráztatása és termesztése már ismert erről az oldalukról, most egy általános ismertetést írunk le a magok csíráztatásáról. ehhez a művelethet a magokat megvásárolhatjuk bioboltokban vagy a kiskertünkből is beszerezhetjük, de egyes gyógynövény szaküzletekben, és nagy-áruházak polcain is található csíramag. csíráztatás magok

Fogyasztó tabletták

Fontos! Csak étkezési célra előállított bio magokat vásároljuk csíráztatáshoz, mert az egyéb vetőmagok különböző növényvédő szerekkel lehetnek kezelve, ami az egészségre káros lehet!

Lehet csíráztató edényekben, befőttes üvegben, vagy üvegpohárban is csíráztatni, csak pár fontos szabályra figyelnünk.

Mi most kitisztított, fertőtlenített befőttes üvegekben végeztük a csíráztatást, íme amire szükségünk lesz:

– csíráztatásra alkalmas étkezési magok
– széles szájú befőttesüveg
– gézlap
– befőttes gumi
– víz

A lakásban keressünk egy világos, meleg de közvetlen napsütéstől mentes területet, ez lesz a legalkalmasabb a sarjadás végzésére. Én szeretem ha valamennyire szem előtt van a csíráztató üveg, így biztosan nem felejtem el  a magok átüblítését naponta háromszor.

Csíráztatás lépésről lépésre

A csíráztatás menete

Egyszerre 2-3 evőkanálnyi magot érdemes csíráztatni a következő módon:

 

Minden étkezést vagy salátát gazdagon díszíthetünk ezekkel a csírákkal, felhasználhatjuk zöldségköretekhez, tészta- és tojásételekhez, de keverhetjük kefirhez, túróhoz, vagy fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérrel is.

A csírák renszeres fogyasztása hozzásegít testünk természetes vitamin és ásványianyag szükségletének biztosításához. Iktassuk be rendszeresen a napi étkezésbe főleg tavasszal. 

Retekcsíra, vagy hagymacsíra? Melyik csíra mire jó?

A Lucerna csíra természetes Mellnövelő gyógynövény: gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és növény-ösztrogénekben, amelyek elősegítik a mell növekedését.

Mi az a rejuvelac? Ezt az italt csíráztatott magvakból készítik.

 Nyugati országokban a magok másik népszerű felhasználási módja   a REJUVELAC készítése.

Próbáld ki a rejuvelac italt, amit csíráztatott magvakból készítenek. A rejuvelac fermentált ital, ami tisztító víz, életvíz vagy enzimatikus víz néven is ismert. Segít helyreállítani az egészséget és kitűnő természetes regenerátor, az összes olyan összetevőt tartalmazza, ahol az élet csírázott. Igazi enzimbomba. A rejuvelak a csíráztatáshoz hasonlóan házilag is elkészíthető, a lenti kinken találod a leírást.

A Rejuvelac csírák erjésztésével előállított ital ami hasznos baktériumokat és az aktív enzimeket tartalmaz, így javítsa emésztését. 

Csíráztatás után élvezzük bármilyen salátával

RECEPTAJÁNLAT:

Retekcsíra saláta spenóttal és feta sajttal – recept

A csírák élettani hatása, melyik csíra mire jó?

A Lucerna csíra természetes Mellnövelő : gazdag  növény-ösztrogénekben, amelyek elősegítik a mell növekedését.

Szója és származékai, Édeskömény, Kelkáposzta, Teljes kiőrlésű gabonák, Lucerna csíra, Napraforgómag, Lenmag, Görögszéna, Petrezselyem.

Itt olvass tovább a mellnövelő ételekről >>

 

Breastfast természetes mellnövelő tabletta

Miért együnk csírákat? Mik a retekcsíra hatásai?

Ha tetszett a poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version