Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Ha reggelire ezt eszed az egész napodat felturbózod vele! Kérsz banánt reggelire?

A banán hatása

A banán hatása

banán hatása

A banán egészségügyi előnyei, a banán hatása a szervezetre

Kér valaki banánt reggelire?

100 gramm   Energia  (kcal) Fehérje  (gramm) Zsír  (gramm) Szénhidrát  (gramm) GI
BANÁN 89 1.0 0.3 22.8 52

Ha ezt a cikket elolvasod egész máshogy tekintesz majd a banánra.

A Banán háromféle természetes cukrot tartalmaz –  szacharózt, fruktózt és a glükózt. Egy banán elfogyasztása után azonnal tartós és jelentős energialökést kapsz. Kutatások is bizonyítják, hogy mindössze két banán elegendő energiát biztosít egy megerőltető 90 perces edzéshez. Nem csoda, hogy a banán az első számú gyümölcse az élsportolóknak.

De az energián felül más értékekkel is szolgál a banán

A banán jelentős számú betegséget segít leküzdeni vagy megelőzni, ha a napi étrendbe beillesztjük.

Depresszió ellen banán:

A közelmúltban készült felmérés szerint a depresszióban szenvedők közül, sokan sokkal jobban érezték magukat, miután megettek egy banánt. Ez azért van, mert a banán triptofánt tartalmaz, ez egyfajta fehérje, amely fokozza a szervezeted szerotonin-termelését. A szerotonin boldogsághormonként is ismert,  javítja a hangulatot és valóban képes boldoggá és vidámabbá tenni.

Premenstruációs szindróma: (vannak hölgyek, akik ilyenkor tényleg kivetkőznek önmagukból)

Felejtsd el a tablettákat – egyél egy banánt. A banán B6-vitamin tartalmaz,  és szabályozza a vércukorszintet, ami hatással lehet a hangulatodra.

Vérszegénység:

A magas a vastartalmú banán serkenti a hemoglobin termelést a vérben, és így segít a vérszegénységben szenvedőkön.

A banán hatása a magas vérnyomás:

Ez az egyedülálló trópusi gyümölcs jelentős kálium  forrás. Mivel a sótartalma  alacsony, így tökéletes megoldás lehet a magas vérnyomásban szenvedőknek. Az amerikai US Food and Drug  szervezet nemrég hivatalosan elismerte a banánt mint a legalkalmasabb gyümölcs, ami képes csökkenteni vérnyomás és a stroke kockázatát.

Olvass tovább milyen módszerekkel csökkentheted a magas vérnyomást?

A banán hatása az agy teljesítménye:

Egy Twickenham iskolában (Anglia) 200 hallgatót segítettek át a vizsgákon akiknek a teljesítmény fokozásához reggelire és ebédre is banánt fogyasztottak. Kutatások kimutatták, hogy a káliumban gazdag gyümölcs segítheti tanulást azáltal, hogy a segíti az éberséget.

A banán hatása a székrekedésre:

A magas rosttartalmú banán fogyasztása segíthet visszaállítani a normál székelést, segít leküzdeni a problémát hashajtók nélkül.

Még több több székrekedés ellen

A banán hatása a másnaposságra:

Az egyik leggyorsabb módja a másnaposság gyógyítására az, ha egy mézzel édesített banán turmixot iszunk. A banán megnyugtatja a gyomrot, a méz segítségével, feltölti kimerült a vércukorszintet, mialatt a tej nyugtatja és újra hidratálja a testet.

Még több több másnaposság ellen

A banán hatása a Gyomorégésre:

A banánnak természetes savlekötő hatása van, így ha gyomorégés kínoz, próbálj megenni egy banánt a megnyugtató megkönnyebbüléshez.

Reggeli rosszullétek:

A banán segíti a vércukorszint stabilizációját, így a korai terhességek okozta reggeli rosszullétek elkerülhetők. Terhesség kalkulátor itt

Szúnyogcsípés:

Mielőtt rovarcsípés elleni krémért nyúlnál, próbálj egy banánt dörzsölni az érintett bőrterületre. Sokan elképesztően hatékonynak tartják a banánt a  duzzanat és irritáció csökkentésére.

 

Szúnyogriasztó krém és spray házilag

 

RÁNCOSODÁS ELLENI KRÉM HATÉKONYAN JAVÍT
A BŐR ÁLLAPOTÁN
Forradalmi párosítása a legmagasabb minőségű hialuronsav alapú összetevőknek

A banán hatása a bőrre:

Bőrmegújító, fiatalító hatású, regenerál, üdévé, bársonyossá varázsolja a bőrt. Készíts te is banán pakolást házilag

Idegesség :

A banán magas a B-vitamin tartalma, segít megnyugtatni az idegrendszert

A túlterhelt vagy a munkahelyeden? Egy ausztriai Pszichológiai Intézet tanulmányai szerint a munkahelyi nyomás hatására fokozódhat a kényszerevés a csokoládé és a csips fogyasztása. 5000 kórházi beteg vizsgálatánál a kutatók azt találták hogy az elhízottak a kemény munkahelyi túlterheltség alatt lévő embereknél jelentkezett. A kutatás arra a következtetésre is jutott, hogy azért jogosult a pánik elkerülése okozta étel utáni sóvárgás, mert a vércukorszint stabilizációjához  kell a nassolás a magas szénhidráttartalmú ételek gyakori fogyasztása.

Hőmérséklet-szabályozás:

 

A RaspberryKetone700 egy természetes és teljesen biztonságos diétás kiegészítő, amely segít Neked az elhízás leküzdésében. Egyszer és mindenkorra megszabadulsz ettől a problémától. Elégeti az összes nem kívánatos zsírt, így veszítve el a felesleges kilókat. A termék málna, keserű narancs, zöld tea levél, guarana mag és acai bogyó gyümölcskivonatot tartalmaz.

ÉGESD EL A FELESLEGES ZSÍRT RASPBERRYKETONE700-ZAL

Sok kultúrában lázcsillapítóként használják a banánt, mind fizikai és emocionális értelemben. Thaiföldön például a terhes nők azért esznek banánt, hogy a baba normál testhőmérséklettel szülessen.

A banán tehát valóban természetes orvosság lehet megannyi bajra. Ha összehasonlítjuk az almával, akkor négyszer annyi fehérjét, kétszer a szénhidrátot, háromszor annyi a foszfort, ötször annyi A-vitamint és a vasat, és kétszer annyi egyéb vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Talán itt az idő, hogy megváltoztassuk a jól ismert mondatot, hogy ezután azt mondhassuk, „Egy banán naponta  az orvost távol tartja!”

Facebook oldalunk
Ha tetszett a banán hatása poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version