Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Anti-aging hatású, öregedésgátló, gyulladáscsökkentő zöld limonádé

Zöld uborka elixir zöld limonádé, léböjt recept

Zöld Elixír - Léböjt Recept

Az öregedésgátló gyulladáscsökkentő vagyis anti-aging hatású zöld spirulina turmix bemutatkozik. Testünk egészségét sejtszinten támogassuk télen-nyáron. Az alábbi limonádé az egyik legjobb választás ehhez.

3 fantasztikus hozzávaló és egy kis víz! Ugye milyen egyszerűen hangzik? De vajon megfelelő hozzávalókat választunk-e ki? Utána jártunk, a minőség mellett számba véve az ár-érték arányt.

Spirulina öregedésgátló, gyulladáscsökkentő hatása

Spirulina egy kék-zöld algafajta, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik. Egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a káros szabad gyökök ellen. A szabad gyökök olyan reaktív molekulák, amelyek károsítják a sejtek DNS-ét, fehérjéit és membránjait, és hozzájárulnak az öregedéshez és a krónikus betegségekhez.

Fogyasztó tabletták

A DXN spirulina antioxidáns hatása főként a fikocijanin nevű pigmentnek köszönhető, amely a spirulina kék színét adja. A fikocijanin erős gyulladáscsökkentő hatású is, ami szintén előnyös az öregedés elleni küzdelemben. A gyulladás ugyanis egy másik tényező, amely felgyorsítja az öregedési folyamatokat és növeli a szív- és érrendszeri, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór és más betegségek kockázatát.

A spirulina öregedésgátló gyulladáscsökkentő nemcsak antioxidánsokban, hanem más tápanyagokban is bővelkedik, amelyek hozzájárulnak az egészséges öregedéshez. Ilyen például a B-vitaminok, a vas, a magnézium, a cink, a szelén és az omega-3 zsírsavak. Ezek a tápanyagok segítenek fenntartani a sejtek energiaellátását, javítani az immunrendszer működését, erősíteni a csontokat és az izmokat, támogatni az idegrendszer egészségét és megelőzni az anémiát.

A spirulina fogyasztása tehát számos módon segíthet lassítani az öregedést és megőrizni a testi-lelki vitalitást. A spirulina por vagy tabletta formájában kapható, és könnyen beilleszthető a napi étrendbe. Egy átlagos adag 1-3 gramm spirulina naponta, de ez függ az egyéni igényektől és céloktól. A spirulina fogyasztása előtt mindig konzultáljon orvosával, ha bármilyen egészségügyi problémája van vagy gyógyszert szed.

A rízsecet öregedésgátló gyulladáscsökkentő hatása

A rizsecet egy természetes öregedésgátló gyulladáscsökkentő szer, amely segít megőrizni a bőr rugalmasságát és hidratáltságát. A rizsecet gazdag antioxidánsokban, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, és így megakadályozzák a ráncok kialakulását. A rizsecet tartalmazza a rizsben lévő B-vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket is, amelyek elősegítik a bőr regenerálódását és táplálását.

A DXN Vinaigrette vagyis a DXN rízsecet hatása többek között a vérnyomás csökkentése, az emésztés javítása és az immunrendszer erősítése.

A DXN rizsecet használata bőr öregedésgátlására külsőleg is egyszerű: csak keverjünk el egy evőkanálnyit egy pohár vízben, és mossuk meg vele az arcunkat naponta egyszer. A rizsecet nemcsak a bőrre, hanem a hajra is jótékony hatással van, mivel erősíti a hajszálakat, és csökkenti a korpásodást. A rizsecet tehát egy olcsó és hatékony módszer az öregedés jeleinek elkerülésére.

A citrom öregedésgátló gyulladáscsökkentő hatása

A citrom egyike azon gyümölcsöknek, amelyek számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Nemcsak gazdag C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert, hanem antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a káros szabad gyökök ellen. A citrom öregedésgátló hatása abban rejlik, hogy elősegíti a kollagén termelését, amely a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelős. A citromsav pedig segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, és felfrissíteni az arcszínt.

fokhagyma citrom gyogyhatás

A citromot sokféleképpen felhasználhatjuk az öregedés jeleinek csökkentésére. Például készíthetünk belőle arcmaszkot, amely hidratálja és világosítja a bőrt. Ehhez keverjünk össze egy evőkanál mézet, egy evőkanál joghurtot és egy teáskanál frissen facsart citromlevet. Vigyük fel a keveréket az arcunkra, és hagyjuk hatni 15-20 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Ezt a maszkot hetente egyszer alkalmazhatjuk.

A citrom tehát egy természetes és olcsó módszer az öregedés elleni küzdelemben. Ha rendszeresen fogyasztjukés alkalmazzuk, akkor javíthatjuk a bőrünk állapotát, és megőrizhetjük fiatalságunkat.

Egy másik módszer a citrom használata az öregedés ellen az, hogy naponta megiszunk egy pohár citromos vizet. Ehhez adjunk hozzá egy fél citrom levét egy pohár vízhez, és igyuk meg reggel éhgyomorra. A citromvíz nemcsak hidratálja a bőrt, hanem segít méregteleníteni a szervezetet, és javítja az emésztést is.

Almás zöld turmix – Léböjt Recept

Íme, az öregedésgátló, gyulladáscsökkentő recept:

Hozzávalók:
4,5 liter szűrt víz
2 evőkanál DXN spirulina
0,2 liter DXN rizsecet
1 db citrom leve
sztívia vagy méz az édesítéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd öntsük üvegkancsóba vagy befőttesüvegbe. (Fém- vagy műanyag alapanyagú kancsót ne használjunk!)

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version