Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A Méregtelenítő búzafűlé hatása, a búzafű rákölő tulajdonságai

A búzafűlé hatása, rákölő tulajdonságai

A búzafűlé gyógyító képességei:

 

Búzafűlé készítése házilag

Méregtelenítő búzafűlé, búzafű juice

A búzafűlé előnyös méregtelenítésre is. Tisztítja a vért, serkenti a véráramlást, segíti az emésztést és megtisztítja a testet a nehézfémektől.

Búzafűlé 

 

A búzafűlé ma már megrendelésre házhoz jön, de a legegyszerűbb, ha otthon magunk csíráztatunk bio búzamagot. A kicsírázott búza szemeket változatosan beépíthetjük étrendünkbe, vagy a lenti módon készítsünk búzalevet saját magunk.

A zsírban oldódó E-vitamin fő forrása a búzacsíra, de bövelkedik még káliumban,  foszforban, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő.
A búzafűlé szív-, csontvédő és rákmegelőző táplálék. A búzafű hatására csökken a stressz, megnyugszik az idegrendszer, sőt, az izomgörcsök is enyhülnek. Ugyanakkor nagyszerű élénkítő, fizikailag és szellemileg egyaránt felfrissít.  Mindez hozzájárul ahhoz, hogy oldódjon a feszültség, és ismét pozitívan lássuk a világot.

Klorofill

A búzafű egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, melyet nevezhetünk a növények „vérének” is. A klorofill az szabad szemmel nem látható molekuláris anyag a növényekben, mely a fotoszintézisért felelős. A fotoszintézis során a növények a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. A világon minden élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben található oxigénünk is ennek a folyamatnak az eredménye.

Hogy miért is fontos a klorofill a szervezetünknek – a már említett dolgokon túl?  A klorofill molekuláris szinten majdhogynem megegyezik az emberi vérrel.  Ez az oka annak, hogy a zöld növényekkel (pl.: spenót, sóska) eredményesen kezelhető a vérszegénység is. 

A Spirulina krolofill tartalma miatt a „Zöld vér” elnevezést kapta, hiszen a spirulina is jelentős szerepet kap a vérképzésben, az immunerősítésben.

A búzacsíra az egyik legértékesebb csíra!!!

Búzacsíra

Jelentős mennyiségben az összes aminosavat tartalmazza. A kis csírában, csírakezdeményben már minden szükséges tápanyag megtalálható (sőt!! koncentrált  mennyiségben), ami a növény fejlődéséhez szükséges. 

Tipp: A búzafű levet legjobb reggel éhgyomorra fogyasztani, mert a benne levő értékes hatóanyagok így sértetlenűl felszívódhatnak a vérkeringésbe. Utána legalább fél óráig nem szabad enni vagy inni.
Búzaüvet akár otthon a lakásban is termeszthetünk. A búzafű termesztéshez szükségünk lesz búzamagra, termőföldre és vízre.

Búzafű termesztése otthon

Az áztatás, a csírázás, az ültetés, és végül a búzafű juice készítése.

Búzafű áztatás, csíráztatás

  Áztassuk a búzafű szemeket 1 éjszakán át vízbe, majd öntsük le a vizet és tartsuk a magokat letakarva, amíg a csírák meg nem jelennek a magokon.

Búzacsíra

  A kicsírázott búzafűvet földdel teli cserepekbe ültetjük. Az optimális növekedéshez biztosítani kell, hogy a föld tápanyagdús és nedves legyen.

  8-12 nap elteltével, mikor a búzafű magassága eléri a 10-16 cm-t készíthetjük a búzafűlé juicet.  

Búzafű juice vagy búzafűlé készítése

A búzafűlé készítése otthon innen már gyerekjáték.

Búzafűlé készítése otthon

Van aki ledarálja vagy gyümölcscentrifugában préseli le a búzafüvet. A végeredmény szempontjából mindegy melyik módszert választjuk, mert csakis a búzafű kipréselt levét kell elfogyasztani, a szárakban lévő rostok a szervezet számára nem emészthetőek. A búzafűlé jégkocka tartó tasakban, mélyhűtőben sokáig eláll.

Az áztatás, a csíráztatás, az ültetés, és végül a búzafű juice készítése.

Tisztító léböjt kúra

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

A SZERVEZET ÖNGYÓGYÍTÁSÁHOZ! GANODERMA GOMBA SPIRULINA

Japánban támogatott gyógyszernek nyilvánították a Ganoderma gyógygombát, Krestin néven törzskönyvezték, mint rák ellenes gyógyszert

Exit mobile version