Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Vegetáriánus diéta

Fogyókúrás,Vegetáriánus diéta

Hányan gondolkodtunk már el azon, hogy vegetáriánusok legyünk? Egyesek úgy vélik, hogy a vegetáriánus életmód egészségesebb, mások az állatok védelme érdekében döntenek a vegetáriánus étrend mellett. Lássuk milyen kockázatokat és az előnyöket jelent számunkra a vegetáriánus diéta.

Vegetáriánus Diéta

A Vegetáriánus Diéta fajtái:

Kevesen tudják, hogy többféle vegetarianizmus létezik, és ezek táplálkozási következményei is eltérőek:

Vegetáriánus fogyókúrás diéta során ügyeljünk arra, hogy az alapvető ásványi anyagokat feltétlenül biztosítsuk szervezetünk számára!

Fogyasztó tabletták

Bizonyos tápanyagok kizárólag az állati eredetű élelmiszerekben találhatóak (pl. B12-vitamin). Gyerekeket nevelő vegetáriánus családokban, a szülőknek tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy a fejlődés a növekedési igényeknek megfelelő tápanyagok bevitele létfontosságú.

Vegetáriánus diéta esetén a hús helyett elegendő más fehérjeforrást fogyasszunk!

Ügyeljünk arra is, hogy ne vigyünk be a szervezetbe lényegesen több szénhidrátot és keményítőt. Mindenképp számolni kell a hús elhagyása miatt fellépő esetleges vitaminhiánnyal is. Annak érdekében, hogy bizonyos ásványi anyagok hiányát kompenzáljuk, táplálék kiegészítőket és ásványi anyagokkal vitaminokkal dúsított élelmiszereket kell fogyasztani.

Vegetáriánus diéta étrend

Tanulmányok, megfigyelések a vegetáriánus étrendről:

A húsmentes táplálkozás akár még egészségesebb is lehet, hisz csökkenhet a vérnyomásunk, valamint a vastagbélrák és cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Egy nemrégiben publikált tanulmány megállapítja, hogy az elhízás és a cukorbetegség sokkal ritkábban fordul elő vegetáriánusoknál.

Megfigyelések szerint a növényi étrenden élő népek egészségesebbek, és magasabb az átlag életkoruk.

A világon a legtöbb húst és fehérjét fogyasztó nép az eszkimó. Naponta 150-200 gramm állati eredetű fehérjét esznek meg. Az átlag életkoruk 30-35 év!

Bár ehhez a korai halálhoz más tényezők is hozzájárulnak, mégis a húsfogyasztást kell a legfontosabbnak tartanunk, különösen azért, mert a Föld három helyén, ahol a legmagasabb az átlag életkor, egyáltalán nincs húsfogyasztás. A Pakisztánban élő hunza-törzs tagjainak átlag életkora 90 év, de sok egészséges 100 év feletti emberrel találkozhatunk. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek. Nem figyelhetők meg náluk szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések (Dr. McGarrison).

SPIRUDLE – EGÉSZSÉGES instant tészta, spirulina kivonattal

Kiknek nem ajánlott a vegetáriánus táplálkozás?

A spirulina magas fehérje, vitamin és ásványianyag tartalmával egészséges kiegészítője a vegetáriánus étrendnek.

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

Vegetáriánus fogyókúra:

Talán hallottál már néhány olyan véleményt, hogy valaki a fogyás érdekében választja a vegetáriánus étrendet.

Lehet, hogy ez igaz?! Ha leülünk és elemezzük egy tápanyag táblázatot élelmiszerek összetételét kiderül igenis lehetséges a vegetáriánus fogyókúrás diéta.

Vegetáriánus fogyókúrás diéta étrend

Ha tetszett a vegetáriánus diéta poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version