Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Ismerd meg jobban a kókuszzsír 10+1 pozitív hatását

Kókuszzsír / kókuszolaj

Kókuszzsír / kókuszolaj

A kókuszzsír – kókuszolaj – a kókuszdió húsából préselt nyersolaj

Valamennyi zsír és olaj zsírsavakból épül fel. A zsírsavakat kétféle módon osztályozzuk: vannak telített (sertés, kacsa, libazsír) és egyszeresen vagy többszörösen telítetlen zsírsavak (napraforgó-, olíva-, tökmagolaj, általában a növényi olajok). Egy másik felosztás szerint pedig rövid, közepes és hosszú láncú zsírsavak. Az ember számára a leghasznosabb a telítetlen vagy a telített, de rövid vagy közepes lánchosszúságú zsírsavak bevitele. Ez utóbbiak közé tartozik a kókuszzsír is.

A legtöbb zsír és olaj emésztéséhez enzimek szükségesek. A zsírokat először az epe emulgeálja (bontja apró zsírcseppekre), majd a hasnyálmirigy lipáz enzime tovább bontja azokat. A kókuszzsír emésztéséhez és felszívódásához sem epe, sem enzim nem szükséges, így nem terheli az emésztőrendszert.

Alapvetően kétféle kókuszzsírt különböztethetünk meg: a szűz-, és a szűrt olajat.

A különbség a feldolgozási folyamat hosszában van, ezért a szűz kókuszolaj enyhén kókusz ízű és illatú, a szűrt kókuszzsír tiszta, illatmentes. Ez utóbbi nagyon jól használható sütéshez, főzéshez, amely nem befolyásolja az ételek ízvilágát.

Fogyasztó tabletták

A kókuszolaj a legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll. Főbb zsírsav összetétele: kb 50 % laurinsav, mirisztinsav, palmitinsav, kaprilsav, kaprinsav, sztearinsav.

A kókuszzsír a neve

A kókuszzsír a nevét onnan kapta, hogy 24,5 C° alatt az állapota fehér, szilárd zsírszerű anyag. Melegebb hőmérsékleten azonban folyékonnyá válik, melynek eredménye a tiszta, áttetsző kókuszolaj. Rendkívül ellenálló az oxidációval szemben, mivel magasan telített, nagyon stabil szerkezetű.

Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve használni, úgy, hogy a keverék 30-50%-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot érdemes 175 C° alatt tartani.

Minthogy az olvadáspontja 24-25 C° között van, ezért hideg salátákra öntetként csak más növényi olajjal összekeverve használjuk fel.

A kókusz tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat sem terheli meg.

Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet kókuszzsírral helyettesíteni.

DXN kidolgozott egy különleges technológiát, és létrehozta az organic, bio kókuszolajat. Az eljárás során közvetlenül a friss BIO gazdálkodásból származó érett kókuszdiókból hidegen sajtolt eljárással nyerik ki a BIO szűz kókuszolajat.

A KÓKUSZZSÍR ELŐNYEI

Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe mint az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására használ fel.

Étkezési célú felhasználása mellett számos más területen is alkalmazható. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.
Nem kell hűtőben tárolni. A külső hőmérséklettől függő halmazállapot-változás (folyékony vagy szilárd) természetes jelenség, a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.

Kókuszzsír a sportolók diétájában

A kókuszzsír tökéletesen beilleszthető egy testépítő étrendbe: még ha a zsírsavprofilja látszólag nem is kedvező, az élettani hatásai hozzájárulhatnak a keringési rendszerünk egészségéhez, és teljes egészében helyettesíthetünk vele minden más étkezési zsiradékot, amelyet sütéshez vagy főzéshez használnánk.

KIVÁLÓ HAJ ÉS BŐRSZÉPÍTŐ, CSÖKKENTI A CELLULITISES BŐR KIALAKULÁSÁT

A filippinók jól ismertek fiatalos kinézetükről, puha, ránctalan arcbőrükről és csillogó hajukról, annak ellenére, hogy egész évben éri őket a napsugárzás. Bőrápoló szereik legfontosabb összetevője a kókuszzsír. Az ebben található laurinsav szerkezete hasonló a haj proteinjeihez, amely képes behatolni a hajszálakba és a bőr rétegeibe. Csökkenti a haj proteinvesztését.

Masszírozáshoz is kiválóan alkalmazható, amely közben a bőrt is táplálja, efelett bizonyos bőrbetegségek kezelésében szintén hasznos lehet.

Gyorsan felszívódó, bőrtápláló kókuszolaj, gyógyító és szépítő hatású

Bio Szűz Organic Kókuszolaj a DXN-től

HASZNÁLD A KÓKUSZZSÍRT KORPÁS HAJRA

A korpa a száraz fejbőr elhalt hámrétege. A haj és a fejbőr puhaságának megőrzéséhez kétnaponta masszírozzál bele egy kevés természetes kókuszolajat a hajba és a fejbőrbe.

HASZNÁLD A KÓKUSZZSÍRT A BŐRÖDRE

Gyorsan felszívódó, bőrtápláló olaj, gyógyító és szépítő hatással. Tapasztalhatjuk, hogy akár ételként elfogyasztva, akár külsőleg alkalmazva a kókuszolaj puhítja a bőrt, lassítja a sejtek öregedését, megszünteti a pattanásokat, a hajat erősebbé, fényesebbé varázsolja, sőt a káros UV-sugaraktól is véd.

Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Közreműködik a hámszövetek eltávolításában, így bőrünk selymesebb, puhább lesz.
Nem kell hűtőben tárolni. A külső hőmérséklettől függő halmazállapot-változás (folyékony vagy szilárd) természetes jelenség, a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.

 KÓKUSZOLAJ GOMBÁS FERTŐZÉSRE

A kókuszzsír alkalmas ellenszere a candidának, különböző bőrproblémáknak, segít a méregtelenítésben. Jó hatással van a cukorbetegekre, a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőkre, máj, epe, gyomorbántalmakkal küzdőkre.

A KÓKUSZZSÍR IGAZI ALKALMAZÁSA A KONYHÁBAN, AVAGY SÜTÉS-FŐZÉS KÓKUSZZSÍRRAL

A legtöbb zsír és olaj emésztéséhez enzimek szükségesek. A zsírokat először az epe emulgeálja (bontja apró zsírcseppekre), majd a hasnyálmirigy lipáz enzime tovább bontja azokat. A kókuszzsír emésztéséhez és felszívódásához sem epe, sem enzim nem szükséges, így nem terheli az emésztőrendszert.

STABIL SZERKEZETŰ
A szűrt kókuszzsír szerkezete nagyon stabil, így – ellentétben más növényi olajokkal – többszöri használat esetén sem keletkezik benne káros anyag. Nem hidrogénezett és adalékanyagot sem tartalmaz. Stabilitása révén nem avasodik, így nem kell hűtőszekrényben tárolni.

KÖNNYEN EMÉSZTHETŐ
A kókuszzsírban található laurinsav emésztéséhez és felszívódásához nem szükséges lipáz enzim. A kókuszzsír az epehólyag vagy a hasnyálmirigy működési zavara esetén is könnyen felszívódik. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy olyan betegségek diétás kezelésében is alkalmazható legyen, ahol zsíremésztési vagy -felszívódási zavar áll fenn és/vagy többletenergia bevitelére van szükség.

A kókuszzsír emésztési zavarokban és bélrendszeri gyulladásokban, gyomorfekélyben, epeelválasztási zavarokban, epehólyag-eltávolítás után, krónikus hasnyálmirigy-gyulladásban, colitis ulcerosa és Crohn-betegség esetén, a gyomor és/vagy vékonybél egy részének eltávolítása után, pajzsmirigy-túlműködében, valamint autoimmun kórképekben táplálási és energiabeviteli célból kiválóan alkalmas!

SEGÍTI A FOGYÁST
A kókuszzsír fokozza az anyagcserét, továbbá biztosítja a kellő mennyiségű kalóriabevitelt, mely a hatékony fogyókúra és a tartós fogyás egyik fontos szempontja. Segíti a zsírban oldódó vitaminok és tápanyagok felszívódását is. Szendvics készítésénél a margarin vagy a vaj helyett is használható egészségesebb alternatívát jelent. Használata könnyen beilleszthető a mindennapokba.

NEM NÖVELI A KOLESZTERIN SZINTET
Mivel nem tartalmaz koleszterint, fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében.

ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
Ismeretes, hogy az anyatej alapvető immunológiai védelmet biztosít a gyermek számára. Ezt a védelmet többek között laurinsav tartalma biztosítja, amely igen erős természetes antibiotikus hatású. Az anyatejben 3.5%-ban található, mely a csecsemő szervezetében segíti az immunrendszer működését. A laurinsav a kókuszzsírban is jelen van 43%-ban (!). A kókuszzsír különleges értékét éppen ez a zsírsav adja.

Baktérium-, vírus- és gombaellenes hatása a természetes védekezés elősegítésében és a Candida diétában is fontos. A kókuszolaj nyugtató hatású. hidratálja a hüvelyi területet, anélkül, hogy bármilyen mellékhatása lenne, vagy irritációt okozna. Mentes a durva vegyszerektől és természetes kenőanyagként használható.

▪ CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK
Cukorbetegség esetén a legtöbb zsírféleség fogyasztása kerülendő. A kókuszolaj azonban ilyenkor is fogyasztható. Kimutatták, hogy fogyasztásával az inzulintermelés fokozódik, a vércukor pedig jobban hasznosul a szervezetben. Ha Ön még nem cukorbeteg, akkor most itt az alkalom, hogy a kókuszzsír használatával megelőzze ezt a súlyos egészségügyi problémát. Ha a betegség tünetei már jelentkeztek, akkor a termék a panaszok enyhítésében segít.

FOKOZZA A SPORTTELJESÍTMÉNYT
A kókuszzsír a mozgáshoz szükséges energia biztosítása révén tovább javítja a teljesítményt.

Ha erősebb testet szeretnél, a METADROL segíthet abban, hogy elérd a maximumodat. Mindez azért lehetséges, mert a különleges HGRX-3formula [2-Hydroxy-3-Methox 0H2] jelentős anabolikus aktivitást eredményez.

A klinikai tesztek során, a METADROLT használó sportolók ereje fokozódott, javult a testtömeg-mutatójuk, miközben 2,5-szer gyorsabb zsírégetést produkáltak, mint a METADROL-t nem használó társaik.

ÍZLETESEBBÉ TESZI AZ ÉTELEKET
Használatával az ízek erőteljesebbé válnak és jobban érvényesülnek. Ugyanaz az étel kókuszzsírral elkészítve sokkal teltebb ízvilágot nyújt.

A kókusz tartalmaz magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele helyettesíteni.

Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet többek közt a herpesz, az influenza, a patogenetikus baktériumok, elpusztítására használ fel.

Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható.

GAZDASÁGOS ALTERNATÍVA
A sütéshez és főzéshez a hagyományos módon használható kókuszzsír igen gazdaságos, mert többször is felhasználható, nem igényel hűtést és ízfokozó hatása révén kevesebb is elég belőle!

Facebook oldalunk
Ha tetszett a kókuszzsír poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version