Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Horkolás ellen házi módszerek

Horkolás ellen házi módszerekkel

nem tudok aludni!

Horkolás ellen házi módszerek

A horkolás hangja legtöbbször kellemetlen a társunk (férj, feleség, szobatárs) számára.

Ezt a hangot a torok hátsó részében elhelyezkedő lágy szájpadlás produkálja: alvás közben elernyed, és levegővételkor berezonál.

A férfiak 71! %-a horkol

Egy több mint kétezer ember bevonásával végzett torontói vizsgálat eredményei szerint a férfiak 71%-a horkol. Ha kedvesed is az éjszakai horkolók táborába tartozik, nem muszáj beletörődnöd.

Házi módszerek horkolás ellen, a horkolás megszüntetésére

Alkoholmentes esték

Aki szívesen fogyasztanak el egy pohár sört vagy bort este, annak ez most bizonyára rossz hír. Sajnos nem szerencsés inni lefekvés előtt, mert az alkohol ugyanis a garatizmok túlzott ellazulását okozhatja, és elősegíti a horkolás kialakulását.

Kerüljük a dohányzást!

A legtöbb horkoló dohányos. Sajnos a cigarettafüst irritálja a nyálkahártyát, ettől a garat megduzzad, és a légutak beszűkülnek. A dohányzásról való leszokás tehát akár meg is szüntetheti a kellemetlen éjszakai zajokat.

Élni akarok nem meghalni

EZÉRT ALUDJ A BAL OLDALADON -BAL OLDALI ALVAS

Helyzetváltoztatás

A horkolás szempontjából a hanyattfekvő pozíció a legkevésbé szerencsés. Ebben a testhelyzetben a garatizmok még renyhébbé válnak, így nagyobb a kockázat a zajos éjszakára. Bár az erősen horkolók gyakorlatilag minden pozícióban horkolnak, ha párod a csendesebb fajták közül került ki, segíthet az oldalra fordulás.

A bal oldali alvás előnyei

Énekeljünk zuhanyzás közben, illetve bárhol bármikor

Elsőre talán meglepő javaslat, de bizonyított tény, hogy a rendszeres éneklés segíthet a horkolás ellen. A hangképző izmok megerősödése a horkolás csökkenését eredményezi. Ha nincs kedvünk énekelni, kipróbálhatjuk a rágózást is horkolás ellen.

Horkolás ellen párásíts!

Előfordulhat, hogy a hálószoba túlságosan száraz levegője okozza a horkolást. Tégy lefekvés előtt egy edényben vizet a radiátorra – csepegtethetsz bele illóolajat is -, és könnyen előfordulhat, hogy pár napon belül tapasztalod a kellemetlen hangok enyhülését. Az allergia tüneteit ezekkel a módszerekkel csökkentheted.

Párna nélkül horkolás ellen

Pihentető alvásra mindenkinek szüksége van, de amikor a társunkat zavarjuk a horkolással talán a leegyszerűbb váltotatás is segíthet. Érdemes megszabadulni a párnától. Éjszaka megtöri a nyak vonalát, így növeli a horkolás mértékét. Amennyiben kedvesed nem hajlandó párnák nélkül aludni, vedd rá, hogy legalább a nagypárnáról mondjon le.

Orrsövényferdülés

A horkolás esetenként súlyos betegségre utalhat, oka lehet egy megfázás vagy felső légúti fertőzés. Ilyenkor magunk is készíthetünk házilag orrspray-t.

Klinikai szempontból azok tekinthetők mérsékelt horkolóknak, akik ugyan minden éjszaka horkolnak, de csak időszakosan, bizonyos testhelyzetekben, tehát nem zajongják végig az egész éjszakát.
Ha párod horkolása állandósul, illetve egyre hangosabbá válik, érdemes komoly figyelmet szentelned a problémának, mert azon túl, hogy a dolog zavaró, súlyos egészségügyi problémára utalhat.

A NIGHT COMFORT nevű spray horkolás elleni hatékonyságát még az orvosok is elismerik, hiszen a terméket kizárólag természetes anyagok alkotják. A fő összetevői közé tartozik az édesgyökér és a lenmag kivonat, amelyek frissítik, valamint hidratálják az arcüreget és a légutakat. Az édesgyökér kivonata rendkívül gazdag glükózban, fruktózban, és az olyan szerves anyagokban, amelyek nyugtató, köhögéscsillapító, és frissítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ez a horkolás elleni spray nem kapható gyógyszertárakban, ezért a hivatalos weboldalon kell megrendelni.

Ha kedvesed hangosan horkol, ám azt tapasztalod, hogy a kellemetlen zaj néhány pillanatra abbamarad, feltehetőleg alvási apnoéja van. A betegség veszélyes következménye, hogy a horkolónak az éjszaka folyamán leáll a légzése.

Emiatt általában felriad – akár többször is egyetlen éjszaka. Bár többnyire nincs ennek tudatában, másnap reggel (ő is és te is) nagyon fáradtan, kialvatlanul ébred. Ha pedig nem tudja magát kipihenni, az negatívan befolyásolhatja a másnapi teljesítményét. A betegség másik veszélye lehet, hogy a pillanatnyi légzéskimaradásra nem ébred fel.
Az alvási apnoé sokszor remekül kezelhető egy éjszaka viselt készülék segítségével, mely enyhe túlnyomás alatt tartja a levegőt a páciens orrában és torkában, és biztosítja a szabad utat a levegő részére.
(Cikkünk a Szakorvosi tanácsadó – Házi gyógymódok című könyv alapján készült.)

Olvass tovább az alvászavar tüneteiről, orvoslásáról

A ganoderma pecsétviaszgomba többek közt az álmatlanságra is gyógyír lehet!

Ganoderma GL gomba immuntámogató hatása mellett erős gyulladásgátló és antihisztamin
hatással is rendelkezik, így alkalmas lehet az allergiában szenvedők (pl. allergiás rhinitis) kiegészítő terápiájára

Pecsétviaszgomba vélemények:Ideggyengeség (neuraszténia), hosszan tartó betegség által okozott gyengeség, álmatlanság (insomnia), étvágytalanság (anorexia), szédülés, fáradékonyság, idült májgyulladás (krónikus hepatitis), magas koleszterinszint (hiperkolesz- terinémia), gombamérgezések esetén ellenszer (antidotum), koronáriaszívbaj, magas vérnyomás (hipertenzió), magaslati rosszullét megelőzése, daganat, köhögéssel járó időskori légcsőhurut.

A ganoderma gyógygombát természetes álmatlanság elleni szerként is alkalmazzák. Egészségmegőrző, kiegyensúlyozó hatóanyagaikkal oldják a szorongást, pihentető alvást biztosítanak, csökkentik az esetleges betegségek, kimerültség okozta álmatlanságot, idegi feszültséget. A DXN 20-szoros ganoderma kivonata olyan speciális összetevőket tartalmaz, melyek képesek serkenteni az idegsejtek növekedését, regenerálódását. Időskori demencia esetén mind a ganoderma mind a Lion’s Mane (oroszlánsörénygomba) hatékonynak bizonyult, fogyasztásukkal jelentős javulás érhető el a mindennapos tevékenység, a koncentráció, a memorizálás területén.

Exit mobile version