Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Hogyan kerüljük el ismételten a koronavírus fertőzést?

Coronavirus koronavirus hírek

Coronavirus koronavirus

A koronavírus mutánsai azonban továbbra is megállíthatatlanul terjednek.

Fontos, hogy ismerjük és alkalmazzuk a megelőző módszereket éppúgy, mint más, a felső légutakat megtámadó vírusok, például az influenza vagy a nátha ellen is!

 

Mindig mossunk kezet!

A gyakori, alapos kézmosás az egyik legjobb módszer a koronavírus terjedésének megállításához. Természetesen, ez nem annyit jelent, hogy egy kevés langyos vízzel meglögyböljük a kezünket!

 A megfelelő kézmosás legalább 20-30 másodpercig tart, meleg vízzel és szappannal történik, és ne hagyjuk ki sem az ujjak közötti területet, sem a kézfejet! 

Ha nem áll rendelkezésünkre szappan és víz, fertőtlenítő hatású, alkoholos zselét is használhatunk. Ezt néhány száz forintért beszerezhetjük a gyógyszertárakban, drogériákban vagy nagyobb szupermarketekben, de sok nyilvános helyen is ki van már rakva ilyen adagoló.

Különösen fontos a kézmosás:

Köhögés, tüsszentés szabályok

A koronavírus (más hasonló vírusokhoz hasonlóan) valószínűleg cseppfertőzéssel terjed, vagyis a köhögéssel, tüsszentéssel a levegőbe juttatjuk a kórokozókat, azokat pedig mások belélegezhetik. Ha nem takarjuk el az arcunkat, jelentős mértékben felgyorsíthatjuk a járvány terjedését. A régi udvariassági szabály, vagyis az, hogy tegyük a szánk elé a kezünket, csak részben követendő. Ha ugyanis a tenyerünkbe köhögünk, tüsszentünk, és nem mossuk meg azonnal a kezünket, a különböző tárgyak, felületek vagy éppen más emberek megérintésével rögtön tovább is adhatjuk a vírust! A legjobb, ha zsebkendőt szorítunk az arcunkra, vagy a könyökhajlatunkba tüsszentünk, köhögünk.

Kerüljük a zsúfolt helyeket, a betegeket!

Kerüljük a zsúfolt helyeket, a betegeket!

Igen,ez nem egyszerű a nagyvárosokban, de alapvetően minél több ember zsúfolódik össze egy viszonylag zárt helyen, annál nagyobb az esélye annak, hogy vírusokkal baktériumokkal fertőzik meg egymást.

Ez még akkor is igaz, ha mindent megteszünk azért, hogy ne adjuk tovább a koronavírust. 

Hacsak nem kifejezetten muszáj, ne menjünk zsúfolt helyekre. 

Kerüljük a közeli kontaktust a láthatóan beteg, köhögő, taknyos emberekkel. Ez természetesen akkor is igaz, ha mi magunk vagyunk betegek! Ha lázasak vagyunk, köhögünk vagy más felső légúti tünetünk van, maradjunk otthon.

hírdetés:

A ganoderma (pecsétviszgomba) javítja az immunrendszert – immunerősítő hatású

A ganoderma gyógygomba nagyon hatékony immunrendszer erősítő. Kutatások bizonyítják, hogy az előrehaladott daganatos betegek állapotát nagymértékben javítja, immunrendszer erősítő hatásai miatt, amennyiben a betegek minimum 30 napig szedik. A pecsétviaszgomba a kemoterápia mellékhatásait is hatékonyan csökkenti, valamint gyorsítja az operáció utáni felépülést. Mindezek mellett reishi gomba fogyasztásával növelhető a szervezet antioxidáns szintje, így az immunrendszer még tovább erősíthető.

Segít-e a maszk használata?

A maszk nemcsak minket véd a fertőzéstől, de másokat is attól, hogy mi továbbadjuk nekik a kórokozókat!

Ha a koronavírussal kapcsolatos védekezésre gondolunk, a legtöbb ember számára azonnal a szájat és az orrot takaró arcmaszk ugrik be. A maszk célja, hogy a levegőben lévő részecskéket kiszűrje, így azok ne kerülhessenek be a szervezetbe.

Sajnos a kereskedelmi forgalomban kapható arcmaszkok többsége nem nyújt tökéletes védelmet, egyrészt, mert általában nem illeszkedik elég szorosan az arcra, másrészt, mert az apróbb részecskéket nem képes kiszűrni.

Ha a maszkviselés mellett döntünk, akkor a szorosan illeszkedő, nagyobb szűrőképességű (vagyis kisebb részecskéket kiszűrni képes) maszkot vegyünk.

Ezek ára általában jóval magasabb, mint az egyszerűbb arcmaszkoké.

Fokozottan javasolt a maszk, ha mi vagyunk betegek!

A tesztek kimutatták hogy már nem beteg mondta a Kórház igazgatója 103 koronavírus a fertőzött beteg hagyta el gyógyultan az egyik Wuhani kórházat a kínai állami televízióban élő adásban kapcsolták a kórház igazgatóját aki azt mondta a gyógyult páciensek jó állapotban vannak csodás tokozott oxigénterápia val antibiotikummal kezeléssel gyógyítottak őket.

A koronavírus tünetei:

A koronavírus elsősorban a légutakat támadta meg: a fertőzés tünetei először ez sima influenzára hasonlítanak vagy egyéb más légúti fertőzés tüneteihez. Ezek a következők:

A koronavírus lappangási ideje átlagosan 1-14 nap, az elsődleges, influenzaszerű tünetek után a betegség továbbterjedhet a tüdőre, súlyos légzési nehézségeket okozva. A koronavírus szövődménye veseelégtelenség, végső esetben pedig halál is lehet.

Exit mobile version