Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Hatásos-e szívinfarktus esetén cayenne-i bors tea?

A magas vérnyomás károsítja a szívet ellátó artériákat és ezzel felgyorsítja az érelmeszesedés folyamatát, és a szívinfarktus kockázatát.

Annak érdekében, hogy a közelgő szívrohamot megállítsd készenlétben kell lennie a chili paprikának, vagyis a cayenne bors-nak.

Legalábbis ezt állítja a több internetes oldal

Annak érdekében, hogy a közelgő szívrohamot megállítsd készenlétben kell lennie a Csilipaprikának, vagyis a cayenne bors-nak.

Mi az a cayenne-i bors? Hatásos-e szívinfarktus esetén?

 

A cayenne-i bors csak nevében bors, ugyanis ebben az esetben  arról méregerős csilipaprikáról beszélünk ami Közép- és Dél-Amerikában őshonos, a mi paprikánknál csípősebb és erősebb!  A cayenne-i bors hatóanyagai hasonlóak a fűszerpaprikáéhoz, de kapszaicintartalma jóval magasabb.  

A kapszaicin olyan alkaloid, mely a paprika csípősségét okozza, zsírokban, olajokban oldódik. A kapszaicin-tartalmú krémeket felhasználhatjuk ízületi gyulladás, ízületi kopás, övsömör, neuropátia, hátfájás esetén egyaránt. 

A cayenne-i bors evezredek óta ismert pozitív hatásairól, hatékony lehet kisebb problémák esetén

“A maják úgy tartották, hogy a csípős paprika megszünteti a hasmenést, a görcsöket, illetve a fogíny megbetegedéseit. Az aztékok átpasszírozták, és a paprikapéppel borogatták fájó, meghúzódott izmaikat, törött csontjaikat.
A chili paprika rendszeres fogyasztása serkenti az emésztést és megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, illetve az acetil-szalicilsav (egyes fájdalomcsillapítók hatóanyaga) okozta károsodásoktól. “

A cayenne-i borsban található vegyületeknek erős antioxidáns hatásuk is van, és segítik például az egészséges véráramlást. A cayenne-i bors segít kitágítani a vérereket, és megakadályozza, hogy vérrögök alakuljanak ki. Ezzel pedig hozzájárulhat súlyos szív- és érrendszeri betegségek, például a stroke vagy a szívroham megelőzéséhez is. A cayenne-i bors ráadásul a koleszterinszintünkre is kiegyensúlyozó hatással van, és a vérnyomást is csökkenti.

De vajon jó-e a cayenne-i bors a szívinfarktus leállítására?

Dr. Christopher gyógynövényszakértő és természetgyógyász állítása szerint:

“35 éves munkám során sosem vesztettem el szívrohamban szenvedő beteget a kórházon kívül, ez azért volt így, mert amikor odaértem a házhoz és a páciens még mindig lélegzett, adtam neki egy csésze cayenne-i teát (egy kávéskanálnyi cayenne-i bors meleg vízben, és perceken belül jobban érezte magát a beteg).”
Dr. Schulz gyógynövényszakértő és természetgyógyász által készített cayenne-i bors tea:

A recept szerint tegyünk egy pohár vízbe egy teáskanál cayenne borsot, és itassuk meg a bajba jutott páciénssel.

Fontos, hogy a beteg eszméleténél legyen, különben nem hatásos a tea.

Az aszpirin hatása szívinfarktus esetén:
Tanulmányok azt mutatják, hogy az aszpirint szedése szívroham alatt csökkenti a halálozási arányt.

A helyzet az, hogy aszpirin hígítja a vért, plakk-gátló hatása megakadályozza az újabb vérrögök képződését, és azt, hogy újabb plakk-darabkák jussanak el a szívbe. 

A Magyar Kardiológusok szerint a Cayenne-i bors teljesen hatástalan szívroham esetén. Sőtt, veszélyes is lehet.

Okozhat gyomorproblémákat, gyomorégést vagy más kellemetlen problémát, mint például a szájégést.

Elvonási tünetek nélkül, az elhízás veszélye nélkül. Tamasnak sikerult. Egyszer s mindenkorra szabaduljon meg a nikotinfüggőségtől!

Ha bárki a közelünkben szívinfarktust kap, azonnal hívjunk mentőt, és keressük meg a legközelebbi defibrillátort!

Exit mobile version