Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Gyulladáscsökkentő teák – 10 elképesztő gyulladáscsökkentő tea

TUDATOS ÉTKEZÉSSEL GYULLADASOK ELLEN

A gyulladáscsökkentő teák nagy sikere a természetes megoldások népszerűbbé válásából is adódik, hiszen gyulladás egy természetes folyamat, amely a szervezet védekező reakciója a fertőzések, sérülések vagy allergének ellen.

A gyulladás azonban kellemetlen tüneteket okozhat, mint például fájdalom, duzzanat, vörösség vagy hőemelkedés. Szerencsére léteznek természetes módszerek a gyulladás csökkentésére, például bizonyos teák fogyasztása. A teák nemcsak hidratálnak és megnyugtatják a torkot, hanem antioxidánsokat, vitaminokat és gyulladáscsökkentő hatású vegyületeket is tartalmaznak, amelyek segíthetnek a szervezetnek leküzdeni a gyulladást. Íme néhány tea, amelyet érdemes kipróbálni, ha gyulladással küzdesz:

A legismertebb gyulladáscsökkentő teák

A kamilla egyike a legismertebb gyógynövényeknek, amelyet évszázadok óta használnak nyugtató és gyulladáscsökkentő tea készítésére. A kamillatea segíthet enyhíteni az emésztési panaszokat, a fejfájást, az ízületi fájdalmat és a bőrirritációt. Egy csésze forró kamillatea este lefekvés előtt segíthet ellazulni és jobban aludni is.

A gyömbér egy erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású növény, amelyet sok kultúrában használnak ételízesítőként és gyógyszerként. A gyömbértea segíthet enyhíteni az izomfeszültséget, az ízületi gyulladást, a menstruációs görcsöket. A gyömbér gyulladáscsökkentő tea fogyasztása segíthet enyhíteni az ízületi gyulladást és támogathatja az emésztőrendszert. A gyulladáscsökkentő gyömbértea elkészítéséhez forralj fel egy liter vizet, majd adj hozzá egy-két evőkanál friss vagy szárított reszelt gyömbért. Hagyd állni 10-15 percig, majd szűrd le és ízesítsd mézzel vagy citrommal.

Gyömbértea készítése

További Gyulladáscsökkentő teák

A kurkuma egy sárga színű fűszer, amelyet az indiai konyhában használnak currykhez és más ételekhez. A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin, amely erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin befolyásolja a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, és gátolja a gyulladást előidéző molekulák termelődését. A kurkumatea segíthet csökkenteni az ízületi merevséget, az ínhüvelygyulladást, az ekcémát és más bőrbetegségeket. A kurkumatea elkészítéséhez forralj fel egy csésze vizet, majd keverj el benne egy teáskanál kurkumát, egy csipet fekete borsot és egy teáskanál mézet. Hagyd állni 5 percig, majd fogyaszd el. Életelixír recept kurkumából.

Antioxidáns, gyulladás gátló és rákellenes tulajdonságai a kurkumának. Erősíti az immunrendszert, szabályozza az emésztést és a koleszterinszintet. Mindezen tulajdonságainak biohasznosulását a fekete bors 1000-szer fokozza.

A menta egy frissítő és aromás gyógynövény, amelyet számos ételhez és italhoz használnak. A menta tea segíthet enyhíteni a gyomorégést, a puffadást, a hányingert és az irritábilis bél szindrómát. A menta tea mentol nevű vegyülete hűsítő hatást fejt ki a nyálkahártyákon, és csökkenti a gyulladást. A menta tea elkészítéséhez forralj fel egy csésze vizet, majd adj hozzá néhány friss vagy szárított mentalevelet. Hagyd állni 5-10 percig, majd szűrd le és ízesítsd mézzel vagy citrommal. A borsmenta tea enyhítheti a gyomorproblémákat és támogathatja az emésztést. Gyulladáscsökkentő tea és emellett frissítő hatása is lehet.

A mályvatea hűsítő és gyulladáscsökkentő hatású lehet, különösen a torokfájás vagy a légúti irritáció esetén. A Roselle Juice egy egzotikus ízű, frissítő ital, melyet a szudáni hibiszkusz vagy rozella csészeleveleinek kivonatából készítettek.

Gyulladáscsökkentő teák helyett Roselle Juice a legkülönlegesebb gyulladáscsökkentő hibiszkusz ital

A DXN Roselle juice a szudáni hibiszkusz virág tölcsérleveleiből készült kivonatot tattalmazza, amik antioxidáns, valamint antiszeptikus hatásúak. C-vitaminban gazdag, megkönnyíti az emésztést, vértisztító, vizelethajtó, enyhe vérnyomás csökkentő, azonkívül görcsoldó és nyugtató hatása is van.

Természetes immunerősítő : Zöld tea

A gyulladáscsökkentő teák közül a zöld tea a legkevésbé feldolgozott teafajta, ezért a fehér tea mellett ez tartalmazza a legtöbb antioxidánst, flavonoidot és polifenolt. A kutatások során rátaláltak egy olyan anyagra, amely segíthet a rák elleni küzdelemben. Ez a bizonyos anyag az EGCG polifenol, amely gátolja a ráksejtek szaporodását. Már napi 2-3 csésze zöld tea fogyasztása esetén is hatásos, a zöld tea kivonata ugyanúgy hat, minta az ismert rákgyógyszerek, és mellékhatása nincs.

A rooibos tea rendelkezhet antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, amelyek támogathatják az általános egészséget.

Elérkeztünk a legerősebb gyulladáscsökkentő teákhoz

A DXN Spica Tea ősi kínai recept alapján készült, öt különböző gyógynövény :közönséges gyíkfű, egzotikus ízű mandarinhéj. Első sorban fertőzéses megbetegedések megelőzésére, szájüregi fertőzések és gyulladások (pl. fogínygyulladás) kezelésére, daganatos megbetegedések (pl. tüdő) kiegészítő kezelésére (immunmoduláns hatása alapján), gyulladt bőr és szem körüli gyulladások kezelésére (lemosására) használják.

Ez  a ganodermás gyógytea összetevői alapján maga a finom örlésű Kamélia sinensis tealevelek és a Ganoderma kivonat értékes hatóanyagai nyugtatóan hatnak a felborzolt idegekre. A ganoderma (pecsétviaszgomba) gomba egyik leghatékonyabb formája a belőle készített tea.

A gyulladáscsökkentő teák nemcsak finomak és egyszerűek elkészíteni, hanem segíthetnek javítani az egészségedet és a közérzetedet is. Természetesen ezek a teák nem helyettesítik az orvosi kezelést vagy a gyógyszereket, ezért ha súlyos vagy tartós gyulladásos tüneteid vannak, mindig konzultálj orvosoddal. Ha viszont csak egy kis megkönnyebbülést szeretnél érezni, próbáld ki ezeket a teákat, és élvezd az ízüket és a hatásukat!

Viszlát a káros üdítők, itt a DXN Lemonzhi, egy instant fekete gyulladáscsökkentő tea ganodermával! Ez a kellemes ízvilágú tea, a ganodermán kívül kiváló minőségű fekete teát és citromport tartalmaz, cukor tartalma pedig megadja az édes ízét. Nyáron egy frissítő jegestea, míg hidegebb időszakokban akár egy forró, citromos teaként is kortyolgathatjuk.

Exit mobile version