Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

MI A GYÖMBÉR HATÁSA? ISMERD MEG AZ ÚJ CSODASZERT!

A gyömbér hatása

A gyömbér hatása

Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a gyömbér egy csodaszer.

A gyömbér sok betegség kezelésében rendkívül hatékony, hatása egészségünkre évezredek óta ismert. A gyömbér felturbózza az immunrendszert és melegítő, izzasztó hatása miatt is természetes gyógyszerként használják megfázás és influenza ellen

A gyömbér fogyasztása segít megelőzni a megfázást és az influenzát

A gyömbér felturbózza az immunrendszert,  izzadást idéz elő – ezért természetes gyógyszerként használják a megfázás és az influenza kezelésére. A téli hónapokban naponta többször fogyasszunk gyömbért, hogy a benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatások érvényesülhessenek! A gyömbérrel ezért  természetes úton méregteleníthetjük a szervezetünket, jobb közérzetet biztosíthatunk magunknak és felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát is.

A gyömbér gyógyhatása révén ma ismét fénykorát éli.

Ismerd meg a gyömbér egészségre gyakorolt pozitív hatásait!

A gyömbér hatása 9 egészségügyi problémára:

  1. A Gyömbér jó a Gyomorra

A gyömbér szélhajtó, így nagy hasznát vehetjük a rossz gyomor megnyugtatásában, ráadásul ellazítja az emésztőrendszer izmait is, akadályozva a felfúvódást. A gyömbér emésztésre gyakorolt pozitív hatását a benne lévő hasznos illóolajoknak – a gingerolnak és a shogaolnak – köszönheti. A természetgyógyászok ajánlják a gyömbért komoly gyomorbántalmak, például a diszpepszia vagy bélgörcsök enyhítésére, de sokszor használják baktérium okozta fertőzés elmulasztására is. Az emésztés javítása érdekében néha rágjunk egy kevés gyömbért egy-egy nehezebb fogás után! A gyömbér pozitívan hat a szervezetre és hamar elmulasztja a gyomorrontás tüneteit is. Ha pedig gyomorégést tapasztalsz, igyál gyömbérteát napi több alkalommal az azonnali megkönnyebbülésért!

2. A Gyömbér segít elmulasztani a cukorbetegséget

A gyömbér hatása a ganoderma gyógygombához hasonlóan leviszi a vércukorszintet és emeli az inzulin hatékonyságát. Az orvos ajánlata: fogyasszunk minden reggel reggeli előtt egy evőkanál gyömbérlevet egy pohár vízben! A gyömbér hatására csökkennek a cukorbetegséggel kapcsolatos egészségügyi komplikációk is: rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vizelet fehérjeszintje, valamint védi az idegeket és a triglicerid szintet is.

GANODERMA GYÓGYGOMBA TERMÉKEK – GANODERMA GOMBA SPIRULINA

3. A Gyömbér jó a Szívnek

A gyömbért ősidők óta alkalmazzák szíverősítőnek. Leviszi a koleszterinszintet és megelőzi a vérrögképződést, ezáltal csökkenti az éreredetű szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. Mivel sok káliumot tartalmaz, a gyömbér nagyon jó hatással van a szívre, a benne lévő mangán pedig védelmet nyújt a szív, az erek és a húgyutak számára is.

4. A Gyömbér segít megelőzni a megfázást és az influenzát

A gyömbér felturbózza az immunrendszert és melegítő, izzasztó hatása miatt is természetes gyógyszerként használják megfázás és influenza kezelésére. Ilyen betegségek alatt naponta többször fogyasszunk gyömbért, hogy a benne lévő antivirális, méregtelenítő és gombaölő hatások érvényesülhessenek! Így természetes úton méregteleníthetjük a szervezetünket, javulhat a közérzetünk és felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát is. A sima megfázás tüneteinek enyhítésére forraljunk fel egy liter vizet, keverjünk bele egy teáskanál őrölt gyömbért és törölköző alatt inhaláljunk vele!

5. A Gyömbér jó hatású migrén esetén

A gyömbér enyhíti a migrénes fejfájást is, és mivel az erős migrén gyakran jár émelygéssel együtt, így igazi csodaszerként vethetjük be ezt a fűszernövényt.

6. A Gyömbér hatása hatékony lehet a rák ellen

Egyes kutatások szerint a gyömbérnek rákellenes hatása is van.

A gyömbér a mellrák ellen és  a petefészekrák kezelésében is hasznos lehet. A Michigani Egyetem rákközpontjában végzett kutatás bebizonyította, hogy az őrölt gyömbér sejthalált idéz elő a petefészek rákos sejtjeiben. Egy másik kísérlet során megfigyelték, hogy a gyömbér lelassítja a végbélrák sejtjeinek növekedését, így nagyban segít lassítani a végbélrák folyamatát, illetve megelőzni azt. A növény emellett több más ráktípus, így a tüdő-, mell-, bőr-, prosztata- és hasnyálmirigyrák „megvadult” sejtjeivel is hatékonyan felveszi a harcot.

Egy Michigani Egyetem rákközpontjában végzett kutatás bebizonyította, hogy az őrölt gyömbér sejthalált idéz elő a petefészek rákos sejtjeiben. Egy másik kísérlet során megfigyelték, hogy a gyömbér lelassítja a végbélrák sejtjeinek növekedését, így nagyban segít megelőzni a végbélrákot. A növény emellett többféle rák sejtjeivel felveszi a harcot: legyőzheti a tüdőrák, a mellrák,  a bőrrák, a prosztatarák és a hasnyálmirigyrák megvadult sejtjeit.

A gyömbér segít a rákos megbetegedések elleni küzdelemben  azáltal is, hogy a benne lévő anyagok sejtszinten pusztítják a daganatot, illetve lassítják ezeknek a sejteknek a növekedését. Méregtelenítő hatású is, hiszen a javuló keringés következtében fokozza az anyagcsere termékek és más méreganyagok eltávolítását a szervezetből.

Ganoderma gyógygomba rák és diabetes ellen

Ganoderma gyógygomba rák és diabetes ellen

7.A Gyömbér kitűnő fájdalomcsillapító

A gyömbér természetes fájdalomcsillapító és vírusölő szer, a torokfájást is hatásosan enyhíti. Csípőssége segít kitisztítani a légutakat, mézzel keverve pedig valódi gyógyír a torokra.

8. A Gyömbér enyhíti az izomfájdalmat

Csökkenti az izomfájdalmakat, az ízületi gyulladást, a reumát és az izomláz tüneteit. Ehhez készítsünk krémet gyömbérből és csöpögtessünk a növényből sajtolt illóolajat a fürdővízbe. A gyömbér fogyasztása kimerültség esetén is kifejezetten ajánlott.

9. Hányinger Ellen egyen gyömbért

Elmulasztja a hányingert. Utazások alkalmával vagy betegség, terhesség, miatt forog a gyomrod, egy pohár gyömbér-tea elmulasztja a kellemetlen tüneteket.

Szinte minden betegség esetén használható. Kívülről massza vagy krém alkalmazásával, valamint tea vagy por bevételével elsőrangú.

Így Készíts gyógyító gyömbérfürdőt 

A gyömbér az egész szervezetre különleges gyógyító hatással van.

A gyömbér gyökér hatóanyagai hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egyensúlyának  fenntartásához.

Gyömbértea készítése házilag, gyömbér gumóból:

Egy teáskanálnyi gyömbérdarabot tisztítsunk meg és vágjuk apró darabokra, vagy fokhagymanyomóval préseljünk ki. A darabkákat vagy a  gyömbérpépet tegyük egy csészébe, majd öntsünk rá forró vizet.

A gyömbér tea fogyasztható  önmagában, de ízesíthetjük mézzel esetleg citrommal is, ha már hűlt egy kicsit.

Gyömbéres mézeskalács recept

 A gyömbér hatása akkor is érvényesül, ha kandírozott formában fogyasztjuk!

Mézzel kandírozott gyömbér készítése – recept

Agyvérzés ellen UNTOXIN

Facebook oldalunk
Ha tetszett a gyömbér hatásai poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version