Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Egészség táplálkozás, 7 egészséges étel, amivel meghosszabbíthatod életed

egészség táplálkozás

Mi a hosszú élet titka?

A hosszú élet nem csak a megfelelő genetikai örökség alapján lehetséges. A megfelelő génállomáy mellett számos olyan tényező is szükséges, amely befolyásolja a hosszú, aktív élet minőségét. Olyan apró, mindennapi dolgok mint a táplálkozás, fitnesz, alvás és más élettani szokások, mind, mind befolyásolja meddig és hogyan éljük le életünket.

Az egészséges táplálkozás az egyik legfontosabb alapja a hosszú és minőségi életnek.

Fogyasztó tabletták

Egészség táplálkozás – Az ételek valóságos gyógyszerek

A bogyós gyümölcsök, a cékla a dió nem minden esetben a hosszú élet titka, de a jó egészség alapja a táplálkozás ami segít az aktív, hosszú élet elérésében.

Minél többet tanulunk, annál világosabb, hogy oda kell figyelnünk a mindennapi táplálkozásunkra. A közelmúltban készült tanulmány bizonyította, hogy a D-vitamin és a kalcium együttes szedése segíti az időskori csonttörések elkerülését, 9%-al csökkenti a halálozási rizikót.

De milyen egyéb tápanyagok vagy élelmiszerek járulhatnak hozzá a hosszú élettartamhoz?

Amellett, hogy bizonyos ételek biztosítják szervezetünk számara a megfelelő ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat, segítenek a betegségek elkerülésében, illetve a gyógyulásban. Mik ezek az élethosszabbító ételek?

7 egészséges étel, amivel meghosszabbíthatod életed

Brokkoli: Rák elleni védelem

Brokkoli prosztatarák ellen

A brokkoli és más keresztes virágú zöldségek csökkentik a szívrohamok kockázatát és tele vannak szulforafánnal és más antioxidánsokkal, amelyek segítenek megvédeni az egészséges sejteket a károsodástól.

Brokkoli prosztatarák ellen

A zöldségeket legjobb nyersen fogyasztani: A legfrissebb kutatások alapján a forró a víz a „kioldja” ezt a hatást.

A teljes kiőrlésű gabonák: szív-és érrendszeri egészség

Teljes értékű gabonafélék

A teljes kiőrlésű gabonák különböző antioxidánsokat, vitaminokat tartalmaznak és tele vannak rosttokkal, amikről közismert, hogy csökkentik a magas koleszterinszintet és szabályozzák a vércukorszintet, így a cukorbetegségtől is megvédenek.

Különösen a zab értékes tápanyagokban, mint például az dáns amely kínál a koleszterinszint csökkentésére.

Bogyós gyümölcsök: agytevékenység, a csontok és a fizikai teljesítmény fokozása

Agyserkentő bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök, mint a szeder, az áfonya, a málna, a cseresznye, jó segítséget jelentenek az élet meghosszabbításához és javítják az életminőséget későbbi években. A bogyók tele van antioxidánsokkal, amelyek segítenek megvédeni a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat. Különösen az antocianin antioxidáns hasznos az agy működésének fejlesztésében és , az izomzat megtartásában.

Agyserkentő, memória javító ételek

Létezik módszer, ami serkenti az agyat? A válasz: Igen!

Étcsokoládé: Gyulladás csökkentő

Gyulladáscsökkentő csokoládé

Az étcsokoládé tele van a gyulladás-csökkentő flavonoidokkal, amelyek olyan vegyületek, amik szintén rendelkeznek antioxidáns tulajdonságokkal és segítenek megelőzni a vérrögök képződését. A csokoládé szintén segíti a memória működést és tartalmaz egy triptofán nevű aminosavat ami hangulatjavító szerotoint növel az agyban.

Paradicsom: a rák megelőzésére

Rákmegelőző Paradicsom

A paradicsom alikopin nagyszerű forrása, ami egy zsírban oldódó tápanyag, amely segít megvédeni a bizonyos típusú rákos daganatok ellen, mint a prosztata-, tüdő-és gyomorrák.

Cékla : a Betain teljesítmény

cékla

Gyulladáscsökkentő cékla

A cékla betainban gazdag, ami egy olyan vegyület ami csökkenti a gyulladások terjedését, és a máj méregtelenítő enzimeit és a nyirokrendszert segíti. A cékla vízhajtó és méregtelenítő hatása közismert.

Csodaital recept – Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépa ital) rák ellen

Céklás Halsaláta 

Dió: Koleszterinszint csökkentésére

Koleszterinszint csökkentésére dió

Dió gazdag forrása az alfa-linolénsavnak (ALA), amely egy olyan típusú omega-3 zsírsav ami csökkenti a szervezet gyulladásait. Az alfa-linolénsav hozzájárul a vér koleszterin szintjének normálizálásához.

TELJES EGÉSZSÉG Táplálkozás, minőségi élet

A választás a tied!

Elég egy csésze ganoderma kávé naponta és nem lesz szüksége orvosra!  Prémium minőségű gyógyhatású pecsétviaszgomba termékek a ganodermashop.hu oldalon. A ganoderma gyógygomba a spirulina a cordyceps és többi DXN ganodermashop termék különleges hatásai az egészséges élethez.

A ganodermashop.hu gyógyhatású ételei az egészség védelmében

Egészség táplálkozás

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version