Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Candida diéta, Hogyan küzdjünk a Candida ellen?

Candida dieta

Candida

Candida diéta. Hogyan küzdjünk a Candida ellen?

candida étrend

A nők mintegy 60 %- a küzd a gombásodás egyik fajtája, a candida ellen. A hatásos küzdelem kiegészítője a megfelelő étrend, a candida diéta.

Az élesztőt tartalmazó ételek általában, azok közé az élelmiszerek közé tartoznak, amiket a legtöbb embernek ritkábban kéne ennie.
A candida diéta étrend alapján bizonyos élelmiszerek kerülendők, mások kimondottan javasoltak.

Élelmiszerek, amik a Candida diétánál kerülendők!

Candida diéta alatt nem fogyasztható ételek:

Fogyasztó tabletták

Bizonyos élelmiszerek valóban gátolják a candida terjedését.

candida dieta, Bizonyos élelmiszerek valóban gátolják a candida terjedését.

Candida diéta alatt fogyasztható ételek:

Kerüljük a magas feldolgozottságú húsokat, mint a vagdalthús, vagy kolbász, és ragaszkodni kell a főtt vagy sült húshoz valamint az enyhén párolt vagy nyers zöldségekekhez.

Az Atkins diéta, egy népszerű fogyókúra amely lehetővé teszi a magas minőségű fehérje és zöldség bevitelt az alacsony

keményítő fogyasztás mellett. Az Atkins diéta egy jó példa a Candida diétára.

 

Probiotikus joghurtok

A probiotikus kultúrájú joghurtok nagyon jól megfékezik a Candidát, de fontos, hogy szerves joghurt legyen, ami cukor vagy gyümölcs hozzáadása nélkül készült. Néhány kereskedelmi joghurt annyi cukrot és más adalékanyagokat tartalmaz, hogy inkább hasonlítanak egy rossz desszerthez, mint egy jó joghurthoz.

 

Spirulina és Chlorella

A Spirulina és Chlorella kétféle zöld alga, amelyeket porszerű formában bioboltokban megvásárolhatunk, nagyon jók a candida elleni

küzdelemben, és kiváló segítségek az egészség az egészséges immunrendszer helyreállításához.

Ez a két növény a legrégebbi, klorofillban gazdag élelmiszer a földön, és bár először egzotikusnak tünnek,

de olyan hatékonyan harcolnak a candida ellen, hogy érdemes a Candida diéta tervbe beilleszteni.

Candida étrend táblázat

 

Léböjt

Sok keleti kultúrában is a rendszeres léböjt része a normális életmódnak és ilyenkor a test pihen. A léböjt napjainkban egyre népszerűbb, a nyers zöldség,- és gyümölcslé a legtöbb ember számára teljesen biztonságos, és nagyon hasznos az általános jó egészség fenntartásához.

LÉBÖJT RECEPTEK ITT

Candida diéta

Homeopátiás szerek

„A homeopátiás Monilia albicans 30 CH (azaz candida albicans) nagyon jó támogatója a diétának. Megelőzésképpen, és bármilyen kezelés mellé lehet szedhető a Candida gomba homeopátiás hígítása: a Monilia albicans, 30CH potenciában, naponta 1x.

Candida diéta tapasztalatok

A legtöbb ember azt tapasztalja, hogy jelentősen csökkennek a Candida tünetei mindjárt a Candida diéta első hónapjaiban. Ha egy természetes egyensúly helyreállt az emésztő rendszerben és a candidát is sikerül megfékezni, akkor általában újból be lehet vezetni kis mennyiségben néhány korábbi élelmiszert.

A legtöbb ember nem marad véglegesen a Candida diéta azonban segít, néhány alapvető állandó változás bevezetésében.

Például senki szervezete nem igényel feldolgozott, vagy magas cukor tartalmú ételeket, alkoholt és cigarettát. A diéta így segít leküzdeni az egészségügyi problémákat, akár küzdünk candida ellen akár nem. A finom friss és egészéges élelmiszerek, a kevesebb keményítő, és a tartósítószert és adalékanyagokat nem tartalmazó élelmiszerek több energiát közvetítenek, segítenek a mély alvásban, és így felfrissülve ébredünk. A diéta növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Ki ne szeretné ezt? Efölött, a megtanult táplálkozás segít helyreállítani az emésztési egyensúlyt, és idővel változik az ember izlése is. Miután a candidát sikerült kontrolálni, már nem vágyunk egészségtelen a dolgok után. Valószínűleg jónak találjuk, felfedezzük és élvezzük az új ételeket.

A Fresh Fingers egy innovatív, utolsó generációból való spray, ami hatékonyan és könnyen kezeli a gombásfertőzéseket és megakadályozza a lábgomba betegséget.

Vigyázat! A Candida diéta hatásosságát még nem bizonyították megfelelő vizsgálatok.

A diéta szakszerűtlen alkalmazása, a szénhidrátfelvétel túlzott korlátozása a jelenlegi táplálkozástudományi irányelvek szerint nem megfelelő, hosszú távon hiányos táplálkozást eredményezhet. Szigorú diétát csak orvos által felállított egyértelmű diagnózis kimondása után szabad elkezdeni.

Még több tanács a Candida diéta mellé

Candida étrend táblázat

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version