Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Az 5 tibeti jógagyakorlat

Az 5 tibeti jógagyakorlat éltet és erőt ad! Az öt tibeti jógagyakorlat a fiatalság forrása.

Az 5 tibeti jógagyakorlat fiatalító jóga

Neked is fontos a lélek és szellem és a test fiatalsága a belső szépség megőrzése?

Az 5 tibeti jógagyakorlat ma már úgy ismert mint az örök fiatalság forrása.

A tibeti nép megoldást talált a testi fittség és erőnlét megtartására, a lélek harmonikus fejlődésére. Az ősi tanokon alapuló tibeti jóga segítségével test és lélek megtartja erejét, öt tibeti jógagyakorlat tisztít, harmonizál és energetizál.

 Az öt ősi tibeti rítus normalizálja a hormonális egyensúlyhiányt a szervezetben, ezáltal biztosítja a tartós egészséget, fiatalosságot, és a vitalitást. A rítusok serkentik a test energia rendszerét, felébrebresztik a csakrákat, és stimulálják az energia mozgását a végtagok felé.

Ha nincs időd edzésre, tornára járni, mégis szeretnél fitt maradni testben és lélekben, az öt tibeti jógagyakorlat végzése neked is a legjobb megoldás lehet. 

Az 5 tibeti jógagyakorlat naponta elvégezhető

Ez a fiatalító jóga csak napi pár perc gyakorlással erőt, energiát ad szervezetednek. Legjobb reggel mindjárt elvégezni a rövid jóga gyakorlatsort, ami az egész napodat pozitívan fogja befolyásolni.

Az 5 tibeti rítus gyakorlat sorozata nem nehéz, mégis fárasztó lehet a kezdő számára. Végezzük a gyakorlatokat napi rendszerességgel, a terhelés fokozatos emelésével:

1 héten ismételjük a sorozatot 3x

2 héten ismételjük a sorozatot 5x

3 héten ismételjük a sorozatot 7x

4 héten ismételjük a sorozatot 9x

5 héten ismételjük a sorozatot 11x

6 héten ismételjük a sorozatot 13x

7 héten ismételjük a sorozatot 15x

8 héten ismételjük a sorozatot 17x

9 héten ismételjük a sorozatot 19x

10 héten ismételjük a sorozatot 21x

 

A teljes jóga gyakorlatsor mindössze 10-15 percig tart, eleinte nehéznek tűnhet, de a kitartással életünk, napi rutinunk részévé válhat.

Az 5 tibeti jógagyakorlat

Az első tibeti rítus:

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 1

Az első tibeti rítus jótékonyan hat a visszére, csontritkulásra, fejfájásra

További várható pozitív hatások:

Az első rítus javítja a keringést, amely azután javítja a visszerek állapotát. Növeli a csakrákon átáramló energiát, különösen azokra a csakrákra hat, amelyek a fejtetőn vannak, a homlok mögött, a mellkasban és a térdben. Ösztönzi a sejtek újjáéledését, az agyban és a gerincben levő folyadék áramlását, ezáltal tisztábbá teszi a gondolkodást és megelőzi a fejfájást.

Ha naponta elvégezzük az első rítust, az egész testben beindulhat a fiatalodás folyamata.

1. rítus végrehajtása:

Alapállásban oldaltartás, a tenyerek lefelé fordítva. Forogjunk az óra járásával megyegyező irányban.  Az első alkalomkor maximum háromszor, ha szédülnénk, szem magasságban nézzünk ki magunknak egy tárgyat és arra koncentráljunk.

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 1

A második tibeti rítus:

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 2

A második tibeti rítus 

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat tmásodik rítusa jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, a csontritkulásra, szabálytalan havi vérzésre, a klimax tüneteire, emésztési-, és bélpanaszokra, hátfájásra, a láb és a nyak merevségére.

Várható pozitív hatások:

A második rítus erősíti a pajzsmirigy, a mellékvese, a vese, az emésztőrendszer, a nemi szervek és a mirigyek működését, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet.

 Segít a szabálytalan havi vérzés esetén, és bizonyos esetekben csökkenti a klimax tüneteit. Pozitívan hat az emésztőrendszer és a belek problémáira. Ez a jóga gyakorlat erősíti a hasat, a lábat, a karokat, csökkenti a hát alsó részében a feszültséget s ezért a fájdalmat is. Jótékonyan hat a láb és a nyak merevségére. Jót tesz a vérkeringésnek, a légzésnek, erősíti a szívizmokat, a rekeszizmot és a nyiroknedvek keringését.

Hasizom gyakorlatok

Segíthet azoknak, akik a csípő és a nyaktájon ízületi gyulladástól szenvednek s azokon is, akiknek csontritkulás van a lábában, csípőjében, medencéjében és a nyakában.

A második rítus gyorsítja az 5., 3., 2. és 1. számú csakrák forgását a torokban, a has alsó és felső részében és a farok csontnál.

2. rítus végrehajtása:

Hanyatt fekszünk a földre,kezünket magunk mellé tesszük,lefele fordítva,ujjainkat összezárjuk. Emeljük a fejünket, vegyünk mély lélegzetet. Emeljük lábunkat függőleges irányban, térdünket ne hajlítsuk be. Ha tudjuk emeljük a lábunkat a fejünk irányába, de térdünket továbbra se hajlítsuk be.  

Fejünket és a lábunkat egyidejűleg lassan engedjük vissza a talajra. Minden gyakorlatnál vegyünk fel egy légzési ritmust, mélyet lélegezzünk és befejezéskor kifújuk. Minél mélyebben lélegzünk, annál jobb.

A harmadik tibeti rítus:

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 3

A harmadik tibeti rítus

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat harmadik rítusa jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, a szabálytalan vagy gyenge menstruációra, klimax tüneteire, emésztési problémákra, hát- és nyakfájásra, arcüreg problémákra. 

Várható pozitív hatások:

A másodikhoz hasonlóan a harmadik rítus is megifjítja a pajzsmirigyet, a mellékvesét, a vesét, az egész emésztési rendszert, a nemi szerveket és mirigyeket, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet. Különösen ajánlott klimaxban lévő vagy szabálytalanul illetve gyengén menstruáló nőknek.

Erősíti a hasat, a rekeszizmot, mélyíti a légzést, enyhíti a hát alsó részében és a nyakban a feszültséget és a fájdalmat. Segíthet az arcüreg problémákon és könnyíti az ízületi gondokat a nyakban és a hát felső részében. A gyakorlat különösen az 5., 3., 2. csakra forgását gyorsítja, amelyek a torokban és a has alsó részében vannak. A rítus javítja általános közérzetünket és erőnlétünket.

3. rítus végrehajtása:

Térdeljünk le a földre, a felső testünk maradjon egyenes, két karunk a törzs mellett, kezünk a combunkon. Hajtsuk fejünket nyakunkkal együtt előre úgy, hogy állunk szinte a mellkasunkba fúródjék.

Aztán finoman hajtsuk hátra a fejünket és a nyakunkat, amennyire csak tudjuk, úgy, hogy gerincünk alkosson boltívet. Eközben kapaszkodjunk a combunkba támaszért.

Térjünk vissza a kiinduló helyzetbe,és kezdjük a rítust elölről. Akárcsak a többi rítusnál,itt is ügyeljünk a szabályos légzésre. Hátrahajlásnál lélegezzünk be, kiegyenesedésnél pedig ki.

A negyedik tibeti rítus:

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 4

Ez a rítus először nehéznek tűnik, de egy idő után menni fog.  

A negyedik tibeti rítus 

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat negyedik rítusa jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, szabálytalan vagy gyenge menstruációra, klimax tüneteire, arcüreg problémákra

Várható pozitív hatások:

A negyedik rítus erősíti a pajzsmirigyet, az emésztőrendszert, a nemi szerveket és mirigyeket, beleértve a prosztatát (dülmirigy) és a méhet, a vér és a nyiroknedvek keringését. Jótékonyan hat a hasra, a szívizmokra, a rekeszizomra, erősíti a hasat, a combot, a karokat és a vállat. Ha arcüreg problémáink vannak, érezhetjük, hogy tisztítja az orrunkat.

Ha ízületi gyulladás van a nyakunkban, a vállunkban, a csípőnkben, a térdünkben, akkor ez a rítus különlegesen jól hat mindezekre. Ugyanez érvényes azokra is, akik csontritkulást észleltek a karban, a lábban és a medencében.

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat 3. rítusa pozitív hatással van a légzésre

A rítus elmélyíti a légzést, felgyorsítja a torok, a mellkas, a has alsó és felső része és a farok csont csakráinak a mozgását (5., 4., 3., 2., 1. csakra) és jó hatással van a térd táján lévő mellék csakrára is.

Ösztönzi az energiatermelést és fellendíti az immunrendszer működését.

A gyenge vagy kimaradt menstruációs ciklusokat és a klimax tüneteit is jótékonyan befolyásolja ez a rítus.

4. rítus végrehajtása:

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat 4 gyakorlatához üljünk le kinyújtott lábbal a földre, lábfejeink kb. harminc centiméter távolságra legyenek egymástól. A derekunk maradjon egyenes,és helyezzük két tenyerünket a csípőnk mellé a földre. Ezután hajtsuk a fejünket előre, amíg állunk nem érintkezik mellkasunkkal. Most engedjük,hogy a fejünk olyan mélyre visszaereszkedjen, amennyire csak lehet,és ezzel egy időben tenyerünkre támaszkodva emeljük el a fejünket a törzstől, úgy, hogy a térdünk behajlik, de a karunk nyújtva marad.

Törzsünk alkosson egyenes vonalat felső lábszárunkkal, a talajjal párhuzamosan. Karunk és alsó lábszárunk viszont legyen függőleges a talajra, feszítsük meg az összes izmainkat. Ezután lazítsuk el izmainkat és térjünk vissza a kiinduló helyzetbe. Kicsit pihenjünk, mielőtt megismételjük a gyakorlatot. Itt is nagyon fontos a légzés, tartsuk benn a levegőt, míg az izmainkat feszítjük, engedjük, ki mikor visszaereszkedünk.

Az öt tibeti jógagyakorlat közül itt az ötödik tibeti rítus:

5 tibeti rítus fiatalító gyakorlat 5

Az ötödik tibeti rítus

Az öt tibeti jógagyakorlat sorozat ötödik rítusa jótékonyan hat az ízületi gyulladásokra, csontritkulásra, szabálytalan vagy gyenge menstruációra, arcüreg problémákra, emésztési és bélproblémákra, hátfájásra, nyak és láb merevedésre.

Várható pozitív hatások: Az ötödik rítus fiatalítja a pajzsmirigyet, a mellékvesét, a vese, az emésztőrendszer szerveit, gyorsítja és javítja a nemi szervek működését és mirigyek (beleértve a prosztata és a méh) működését. Elősegíti a vér és a nyiroknedvek keringését és ez pozitív hatást gyakorol az immunrendszerre, ösztönzi a mélyebb légzést, növeli az energiát, az életerőt, felgyorsítja a csakrák működését.

Erősíti a hasat, a lábat, a kart, könnyíti a hát alsó részében a fájdalmakat, enyhíti a nyak és a láb merevségét. A második, harmadik és negyedik rítushoz hasonlóan ez is különlegesen hatékony a klimax és a szabálytalan menstruáció tüneteinek az enyhítésében. Tisztítja az arc és orrüregeket, csökkenti az emésztési és bélproblémákat, segít azokon, akiknek csontritkulás van a lábában és a karjában és azoknak is megkönnyebbülést nyújt, akiknek ízületi gyulladásuk van a csípőben, a hátban, a vállban, a kézben és a lábfejben.

 

5. rítus végrehajtása:

Menjünk fekvőtámasz pozícióba. Ehhez ereszkedjünk a talajra úgy, hogy csak lábujjunk és tenyerünk támaszkodjon a földre és így tartsuk meg magunkat a levegőben. A két tenyér és a két lábfej egymástól való távolsága kb. hatvan centiméter legyen. Karjaink és lábaink legyenek kinyújtva. Ebben a pozícióban karunk merőleges a talajra, a gerinc homorúan meghajlik, és test a vállak és a lábfej között szinte lóg a levegőben.

Ezután hajtsuk a fejünket hátra, majd emeljük meg törzsünket, úgy, hogy csípőnk elinduljon felfelé, amíg testünk egy fordított V alakját fel nem veszi. Ugyanakkor fejünket hajtsuk előre, állunk pedig érintkezzen a mellkasunkkal. Majd térjünk vissza a kiinduló helyzetbe, és kezdjük elölről a gyakorlatot. Figyeljünk a légzésre.

Az 5 tibeti rítus az örök fiatalság forrása, harmonizálja a testet és lelket, egyensúlyba tart az univerzummal.

forrás

Nézd meg videón is az öt tibeti jógagyakorlatot! Az öt tibeti jógagyakorlat fiatalít!

forrás
Tags:öt tibeti jógagyakorlat, 5 tibeti jógagyakorlat, jóga gyakorlatok, tibeti jóga, ot tibeti jogagyakorlat

Exit mobile version